Dołączam się do ciebie (macha transparentem rozmiaru A3 wykonanym na tekturce z bloku rys.)
Proszę was... To co zrobili z "Naruto" to po prostu... Woła o pomstę do nieba. Dubbing, cenzura i to tłumaczenie... Ale nawet jeśli tłumaczyli to to czemu jest Akatsuki zamiast "Brzask" , Sharingan zamiast "Kopiujące Oko" ? Kompletnie tego nie czaję
Bo oni nie potrafią się zdecydować... gupi dżetiks!
No tak ale to idiotycznie brzmi. No "Jutsu" tuż to po prostu "Technika" ;\ Czy nie mogło być tak?
Cóż... jutsu to jeszcze pół biedy... a "klonjutsu"... Żenada...
Jednak "Kumalski" to dopiero żenada. Już w mandze (ten-teges) zostało to lepiej przetłumaczone.
<wywiesza transparenty w całym trójmieście>
Jetix... cóż ... aż żal pisać
Ostatnio edytowany przez NoirSagun (2008-11-11 16:39:57)
no to meev wetknie swoje 66 groszy.
- cenzura. omfms, co to ma być? wycinają połowę akcji, odcinki mają potem po 10 minut a ponadto nie wiadomo o co chodzi. <___>"
- dubbing / wymowa. Biedny Oroś. xDDDD' o Itaczu nie wspominam... I "Nej" "SasUke", zuo. XD
- kumalski. wtf? to miało niby 'datte bayo' zastępować? okeeeej. >D'
Oglnie to mam dosyć tych dzieci dżetiksa, dobrze że ten cały boom na Naruto powoli się kończy. Mam serdecznie dość ośmiolatków biegających z papierowymi shurikenami, krzyczącymi 'kumalski!; i śpiewającymi japońskie openingi (no bo je dali w nowej serii! 8D)
Hmp..Głupi Jetix nie ma co puszczać to za anime się zabrał i terroryzuje wszystkich swoimi pomysłami i cenzurą
jak tylko słyszę te Kumalski to aż mnie ciarki przechodzą i robię straszną minę, że aż strach podejść....albo te sasUke brrr..
A takie niewinne dzieci z sąsiedztwa oglądają to dziadostwo i mózgi im się lasują a potem czego się dziwicie, że biegają jak "ninja" i rzucają kawałkiem tektury...
*halo...mafia? xD zamordować tego Jetixa!*
dla mnie to jakaś kpina, nie dość że puszczają jakieś anime niskich lotów to jeszcze ten beznadziejny dubbing, choć w sumie bo-bo-bo im wyszło bo dubbing był dobry do anime, ale ogólnie to jakaś kpina jak anime to raczej hyper tam to nawet triguna puścili i evangeliona i cowboya bebopa wiec całkiem nieźle im to idzie i kiedyś pamiętam na 4fun tv leciało samurai champloo
Dla mnie najgorsza była cenzura, zawsze się dziwiłam, że cały czas rzucają w siebie kunai, shurikenami, a nigdy nie było pokazane jak one się wbijają. To skąd później brały im się rany? Totalna porażka. A najgorszy głos miał chyba Kakashi, nie dość, że i tak wygląda jagby mu się nic nie chciało, to jeszcze mówił taakim zaaspanym głoosikem ala " dajcie w mi wszyscy święty spokój" Tego Jetixowi nie wybaczę.