Do³±czam siê do ciebie (macha transparentem rozmiaru A3 wykonanym na tekturce z bloku rys.)
Proszê was... To co zrobili z "Naruto" to po prostu... Wo³a o pomstê do nieba. Dubbing, cenzura i to t³umaczenie... Ale nawet je¶li t³umaczyli to to czemu jest Akatsuki zamiast "Brzask" , Sharingan zamiast "Kopiuj±ce Oko" ? Kompletnie tego nie czajê
Bo oni nie potrafi± siê zdecydowaæ... gupi d¿etiks!
No tak ale to idiotycznie brzmi. No "Jutsu" tu¿ to po prostu "Technika" ;\ Czy nie mog³o byæ tak?
Có¿... jutsu to jeszcze pó³ biedy... a "klonjutsu"... ¯enada...
Jednak "Kumalski" to dopiero ¿enada. Ju¿ w mandze (ten-teges) zosta³o to lepiej przet³umaczone.
<wywiesza transparenty w ca³ym trójmie¶cie>
Jetix... có¿ ... a¿ ¿al pisaæ
Ostatnio edytowany przez NoirSagun (2008-11-11 16:39:57)
no to meev wetknie swoje 66 groszy.
- cenzura. omfms, co to ma byæ? wycinaj± po³owê akcji, odcinki maj± potem po 10 minut a ponadto nie wiadomo o co chodzi. <___>"
- dubbing / wymowa. Biedny Oro¶. xDDDD' o Itaczu nie wspominam... I "Nej" "SasUke", zuo. XD
- kumalski. wtf? to mia³o niby 'datte bayo' zastêpowaæ? okeeeej. >D'
Oglnie to mam dosyæ tych dzieci d¿etiksa, dobrze ¿e ten ca³y boom na Naruto powoli siê koñczy. Mam serdecznie do¶æ o¶miolatków biegaj±cych z papierowymi shurikenami, krzycz±cymi 'kumalski!; i ¶piewaj±cymi japoñskie openingi (no bo je dali w nowej serii! 8D)
Hmp..G³upi Jetix nie ma co puszczaæ to za anime siê zabra³ i terroryzuje wszystkich swoimi pomys³ami i cenzur±
jak tylko s³yszê te Kumalski to a¿ mnie ciarki przechodz± i robiê straszn± minê, ¿e a¿ strach podej¶æ....albo te sasUke brrr..
A takie niewinne dzieci z s±siedztwa ogl±daj± to dziadostwo i mózgi im siê lasuj± a potem czego siê dziwicie, ¿e biegaj± jak "ninja" i rzucaj± kawa³kiem tektury...
*halo...mafia? xD zamordowaæ tego Jetixa!*
dla mnie to jaka¶ kpina, nie do¶æ ¿e puszczaj± jakie¶ anime niskich lotów to jeszcze ten beznadziejny dubbing, choæ w sumie bo-bo-bo im wysz³o bo dubbing by³ dobry do anime, ale ogólnie to jaka¶ kpina jak anime to raczej hyper tam to nawet triguna pu¶cili i evangeliona i cowboya bebopa wiec ca³kiem nie¼le im to idzie i kiedy¶ pamiêtam na 4fun tv lecia³o samurai champloo
Dla mnie najgorsza by³a cenzura, zawsze siê dziwi³am, ¿e ca³y czas rzucaj± w siebie kunai, shurikenami, a nigdy nie by³o pokazane jak one siê wbijaj±. To sk±d pó¼niej bra³y im siê rany? Totalna pora¿ka. A najgorszy g³os mia³ chyba Kakashi, nie do¶æ, ¿e i tak wygl±da jagby mu siê nic nie chcia³o, to jeszcze mówi³ taakim zaaspanym g³oosikem ala " dajcie w mi wszyscy ¶wiêty spokój" Tego Jetixowi nie wybaczê.