No to znalazłem się w punkcie wyjścia. Tak bardzo chciałem przeczytać do końca. Wiem, że są po angielsku, ale moja znajomość tego języka jest do bani. Szkoda, że po niemiecku nie ma.... ale i tak dzięki.
~~Skoro nie można się cofnąć, trzeba znaleźć najlepszy sposób, by pójść naprzód~~
Paulo Coelho
Shaman King to było moje pierwsze anime ;p od tego wszystko się zaczęło...
to dość późno...
ja mam jazdę z animcami od chyba 3 roku życia (DBZ!!) A SK jest super, ale manga jest dużo fajniejsza
Zgadzam się - manga jest o wiele zabawniejsza od anime, ale da się obejrzeć
no, ale koniec anime po prostu skopali, przecież Hao/Zeke w końcu został Królem Szamanów, wygrał turniej uczciwie itd. tylko mama mu zakazała zniszczyć świat
jak to oglądałam to nie było mnie stać na obiektywną ocenę ;p dla mnie to był po prostu hicior nad hiciory ;p
no ja też oglądałem, wszystkie odcinki i przeczytałem wszystkie rozdziały mangi, i myślę że manga jest lepsza, pokazuje historie każdej z postaci, w anime np. chyba nie było widać nigdy rodziców Manty/Morty'ego, a w mandze tak, albo koniec mangi to jest jakieś 20 lat po turnieju robią sobie spotkanie i podsumowują cały turniej i to co było potem, a anime bezsensownie kończy się przelotem gwiazdy jakby turniej nadal trwał...
Bo w anime trwa, bo powstało zanim manga się skończyła
Nom, końcówkę anime skopali - wyszło tak, jakby miała powstać kontynuacja, a tu turniej został rozstrzygnięty.
Może jak mi się zechce to przeczytam xD ale ja leniwa jestem więc nigdy nic nie wiadomo xD
Jestem tu nowa ,więc nie wiem za dużo o tym blogu ,ale oglądałam mange po japońsku i hiszpańsku i to właśnie Ren zostaje królem szamanów bo pobił drużynę asakury.
Jak chcecie jeszcze jakichś informacji ona temat Rena to piszcie posty. ))
heeee?!
Przecież to Hao wygrał... i został SK, a nie zniszczy świata tylko dlatego, że jego mama (ta pierwsza), a właściwie jej duch, mu zabroniła,
a on powiedział, że Yoh&CO. mają 20 lat (albo jakoś tak tyle) żeby popawić świat,
i na końcu paczka spotyka się po latach (Horo-Horo chyba zwiał z więzienia specjalnie po to)
i okazuje się że Ren ma dziecko z Jeanne Żelazną Damą (bo dzieciak miał srebrne włosy i czerwone oczy jak ona)
ale Ren nie jest Królem Szamanów
I ostatnia rzecz, to nie BLOG, tylko FORUM dyskusyjne
Ostatnio edytowany przez ma9595 (2012-01-08 21:00:09)
ja tam nie wiem bo nie czytałem ale oglądałem na jetixie wtedy myślałem że to zwykła bajka a nie oparta na komixie więc oglądałem ale była to NAPRAWDĘ NAJLEPSZA BAJKA JAKĄ WIDZIAŁEM. tłumaczenie też było ok ale i tak potem oglądnąłem jeszcze raz jak już wiedziałem że to anime oparte na mandze. Ostatnio słyszałem że 2 wychodzi mangi więc przeczytam pewnie całość od 1 chapka 1 i 2 jak wyjdzie więcej i przetłumaczą na PL nawet dobrze oceniłem to anime na planecie ale nie pamiętam na co.
Ostatnio edytowany przez bmwbmw2 (2012-01-08 21:08:39)