Heh, nom ^^. Fajnie że można było sobie to pooglądać wiedząc że można oglądając się pośmiać i poważnieć
I pomyśleć, na czym dzieci się teraz wychowują. Na Teletubisiach i innych Świnkach Peppach. Normalnie, aż się człowiekowi nie chce patrzeć na to g... które robi wodę z mózgu. I co? Nie lepiej byłoby gdyby od nowa puścili Shaman Kinga czy Sailor Moon w TV? Przy tym można było i pośmiać się i popłakać, a przy okazji i czegoś nauczyć. Przykład: ja ostatnio oglądając pierwszy odcinek Death Note doszukałam się w Light cech prometeizmu i ogólnie cech bohatera romantycznego.
Sailor Moon? To jest trochę za stare ale wziąć pod uwagę np. Bolka i Lolka, Reksia. Może to nie były za fajne bajki ale na pewno sto razy lepsze od tych pran mózgu, jak mój młodszy braciszek oglądał takich kucharzy jeden duży drugi mały i tylko tę beznadziejna piosenkę mam w głowie "Bród wycieraj myj niech już kuchnia czystością lśni-> ciorof ciorof" To jest psychiczne! Ale taki Shaman King echh tylko super normalne dzieci z Japonii oglądają animce i to takie porządne
Ja tam nie wiem, czy SM byłoby takim dobrym pomysłem (albo raczej by teraz przeszło) zwłaszcza przez wątki yuri i odcinek, w którym (czytałam tylko o tym) Usagi lata w stroju Ewy
W sumie..... ale to i tak nawet bez tego ma za wysoki poziom jak na głowy tych dzieciaków nawet nie patrząc na wiek :P
Nie dawno włączyłam sobie kilka odcinków Sailor Moon na youtubie. I co znalazłam? Cytaty "Boskiej komedii" Dantego, prawo grawitacji Newtona, statek o liczbie pasażerów 666... Znajdźcie mi coś takiego w tym badziewiu, co teraz dzieci oglądają... Albo ostatnio pani pochwaliła mnie za informacje o szyszynce, jakie umieściłam w opowiadaniu. Powiedziała, że to jest już wyższa szkoła jazdy, a ja to wiedziałam tylko dlatego, że Elfen Lied zaczęłam czytać. A co do wątku yuri w SM... Nie powiecie mi, że Bolka i Lolka nigdy o pedalstwo nie podejrzewaliście xD
eeee wygrałaś . Faktycznie to już była przesada ^^". Hmm no ale nie tak jak we współczesnych bajkach, np. te Tinki coś tam . To był pedałek pierwsza klasa. Jak obejrzałam pewien odcinek to normalnie to powinno lecieć w nocy i na kanałach erotycznych . Yo było straszne >~<
Mi raz brat włączył Teletubisie. Po jednym odcinku poczułam się głupsza... Przecież to nie ma sensu!
Biedne króliki. Że też one musiały przez tyle odcinków prania mózgu doznawać.
Ale co do tematu to jeszcze Fausta mieli . Szkoda że zginął bo go na prawdę bardzo lubiłam
Dziwny był i trzeba powiedzieć, że ta jego akcja na cmentarzu była straszna... No i wszędzie ciągnął za sobą trupa... Ale potem okazał się bardzo fajnym gościem ^^
Wierny aż po grób... a nawet dłużej....
Może i jest ale to i tak nie zmienia faktu że jest ślepa....
A mam pytanie co do Mangi. Wiecie, gdzie znaleźć pełną spolszczoną skanlację Mangi?? Bo szukałem w necie, ale jakoś nie mogłem znaleźć pełną. Czytam obecnie do 49 rozdziału na manag-lib, ale dalej nic nie ma.
Pozdrawiam : D
~~Skoro nie można się cofnąć, trzeba znaleźć najlepszy sposób, by pójść naprzód~~
Paulo Coelho
Jak tak patrzę na Wszechbiblii to ten projekt miała grupa Go-Bakking Fanscans, ale się zamknęła. Projekt został przekazany grupie Hayate, a oni właśnie stanęli na 49 chapterze.
http://wszechbiblia.net/manga/wbs_proje … roject=627
http://hayate.pl/old/index.php5?strona=projects&id=12