spoko! xD to ja strych zaklepujê xD o_O a co te chiñczyki tak w ogóle jedz±? o_O u japoñców to by siê co¶ zjadliwego napewno znalaz³o ^^ a te chiñczyki to ja siê bojê O_O
Co chinole jedz±? np.Psy... Na ty³u baru trzymaj± klatkê z psami i pytaj± Ciê, którego chcesz o_O albo ¿ó³wie, którym nadcinaj± g³owê, a potem jeszcze wszystko czuj±cym rozwalaj± g³owê m³otkiem. Mniam. A pozatym mogê Ci jutro przepisaæ menu baru chiñskiego który te¿ mam niedaleko domu;p
o psach to wiedzia³am o_O niestety o_O ale te ¿ó³wie to przegiêcie o_O jak bêdziesz przechodziæ obok to mo¿esz zerkn±æ xD mo¿e byæ ciekawie xD
fuuuuujjjj
biedne pieski
Biedne Ale Chinoli nie oduczymy dziwnych nawyków ¿ywieniowych o_O
niestety xD po za tym robaki jedz±, jakie¶ glizdy, i pewnie to co japoñce - suorowe ryby, ikre ryb, o¶mirnice itp. O.O
Bleh, paskudztwo D8 No poza tym to pewnie tak... Pomijaj±c, ¿e ikra ryby to nic innego jak kawior, który mój ojciec lubi o_O to do reszty te¿ nie jestem przekonana... ale chyba by³abym sk³onna spróbowaæ xD
Ale z tymi psami to ju¿ przegiêcie, a ¿ó³wie to ju¿ totalna masakra!!! Dos³ownie
Nie mia³am okazji siê przywitaæ, a to ju¿ mój trzeci (ah! x3) post na tym forum. Wiêc
Ohayo!
A teraz, je¶li chodzi o Chinoli to tragedia i masakra co oni wyprawiaj±, choæ podobno
ostatnio skoñczyli zajadaæ siê psami i próbuj± przywykn±æ, do trzymania ich w domach.
Biedacy... doprawdy.
Mówi±c powa¿nie, ciekawe jak im to pójdzie, ale grunt, ¿e nie jest to ju¿ w Chinach takie modne.
Có¿. I tak uwa¿am, ¿e Chiny s± tragiczne, a ich mieszkañcy niedorozwiniêci. Jak mo¿na je¶æ psy i ¿ó³wie?
A wracaj±c do tematu postu.
Chyba jestem odmieñcem. x3 Uwielbiam sushi i ramen, we wszelkiej postaci. ^^
Zd±¿y³am tak to polubiæ, ¿e wszystko jem ju¿ pa³eczkami. xD
Co prawda mój tata robi tragiczne sushi, ale chwa³a Bogu, ¿e kilka ulic dalej jest Sushi Bar, a i ramen tam maj±. xD Raj.
No wiecie, co… Ja tu wchodzê na kolejne forum, my¶lê sobie mi³o¶nicy Japonii <tak jak ja> a tu czytam takie opinie.
Ludzie trochê odwagi. Kuchnia orientalna nie jest taka straszna. Pomy¶lcie sobie o niewinnych ¶winkach, krówkach, kurczaczkach i innych biednych zwierz±tek, które po¿eracie. Ja uwa¿am, ¿e wszystko da siê zje¶æ, je¿eli ³adnie i smakowicie wygl±da. Gorzej jest ju¿ gdy wiesz z czego to jest.
No wiêc ja próbowa³am wiele dañ chiñskich, mo¿e nawet jaki¶ Chiñczyk wrzuci³ mi na talerz jakiego¶ pieska a co tam. <W biedronce s± dobre chiñskie i koreañskie zupki w proszku>
Ostatnio mój kolega przyniós³ mi tak zwane surimi. Przymierzali¶my siê ¿eby je zje¶æ. Mieli¶my kilka przepisów jak je przyrz±dziæ. Oczywista sprawa wybrali¶my taki przepis ¿eby nie by³o trzeba tego je¶æ na surowo. Pa³eczki, „Itadakimasu” i jemy. Noi poza tym, ¿e na drugi dzieñ patelnia po umyciu ¶mierdzia³a ryb±, by³o pyszne.
Jeszcze z kuchni japoñskiej jak tylko bêdê mia³a okazjê na pewno spróbuje sushi.
My¶lê ¿e zachêt± do smakowania potraw japoñskich s± ró¿ne anime. Naruto np sprawi³o ¿e na pewno ka¿dy fan tego anime pragnie spróbowaæ ramenu. Równie¿ w Pokemon <ach te wspomnienia z dzieciñstwa xD> Brock karmi±cy pokemony kulkami ry¿owymi. MegaMan , kery. Przyk³adów jest wiele i my¶lê ¿e ka¿dy z was móg³ by wymieniaæ bardzo d³ugo.
Pamiêtajcie jednak ¿e w du¿ej mierze w³a¶nie sposób od¿ywiania siê Japoñczyków przyczynia siê do tego, ¿e przeciêtna d³ugo¶æ ¿ycia Japoñczyka [mê¿czyzn - 79, kobiet - 86 lat] nale¿y do najwy¿szych na ¶wiecie. Podsumowuj±c kuchnia japoñska jest bardzo zdrowa.
A co do Chiñczyków to oni raczej kurczaki i kaczki, za¶ Koreañczycy psy.
Ohayo! To mój pierwszy post na tym Forum, wiêc wypada siê przywitaæ ;D
A co do tematu to zgadzam siê z Lady_of_steel, nie zniechêcajcie siê tak od razu! Ja baaardzo bym chcia³a spróbowaæ jakiego¶ orientalnego dania, typu sushi na przyk³ad, ale niestety nie mam w pobli¿u takowego baru, ani nic podobnego T.T Ale ramen sobie sama zrobi³am! Nie ukrywam siê przy tym namêczy³am i po³owa sk³adników nie zgadza³a siê z przepisem, ale wysz³o nawet dobre.
Pozdrawiam.
ciekawe ile rodzajów ¿elek tam maj± (jestem praktycznie uzale¿niona xD)
no i w ogóóóóle tyle s³odyczy
chyba tylko nimi bym siê od¿ywia³a XD
ry¿ lubiê i mo¿e jakie¶ zupy bym zjad³a (byle by z niczego dziwnego ^^,)
ale tak to tam jest dziwnie
oni jedz± praktycznie wszystko XD
Haha zaproszê Was na Tayaki