Co my¶licie o kuchni japoñskiej? Bo ja jak widze jakies ich potrawy, to prawie ¿ygam za przeproszeniem xDDDD jakie¶ surowe ryby, muszle, krewetki, glisdy, robaki, jakies ro¶liny dziwne xDDDD, o¶miernice, ka³amarnice... jak mo¿na co¶ takiego je¶æ? omg! :zdziwiony:
tak tak xDDDD dlatego jak pojade do Japonii to wezme ze sob± wielki plecak z jedzeniem - naszym! ^^ hehe
oooooooo tak xDDD spakuje s³odycze, kanapki, pierogi (¿art xPPPP) i nie wiem co jeszcze, ale z pewno¶ci± oprucz ry¿u i jakich¶ s³odyczy nie tkne w Japonii niczego!!! xD
Wiecie poza ry¿em i slodyczami w Japonii zostaj± jeszcze zupki w proszku...
Zupki w proszku rz±dz± xDD Ale ry¿ jest spoko i s³odycze
Przypuszczam, ¿e jak by¶my od dziecka w Japonii mieszka³y to by¶my jako¶ sie no teeen przywi±za³y do tego ¿arcia, a odruchem wymiotnym reagowa³yby¶my na polskie ¿arcie xD W ka¿dym razie ja do Japonii bez rocznego zapasu Vifonów siê nie ruszam!
Aczkolwiek sushi bym spróbowa³a ^^
Ostatnio edytowany przez Trampu¶ (2007-10-23 20:29:57)
Niew±tpliwie masz racjê ^__^ to normalne ;] z reszt± nawet jakby¶my teraz siê wyprowadzi³y i przyzwyczai³y to tamtejszej kuchni to pewnie nie by³oby ¿adnego problemu :p
Sushi spróbowaæ bym pewnie spróbowa³a, ale w±tpiê ¿eby mi smakowa³o xD
Wiesz moja kole¿anka by³a ¶wiêcie przekonana, ¿e sushi jest ohydne, a jednak smakowa³o jej bardzo;>
Ja jednak nie mam odwagi, ¿eby spróbowaæ sushi xD surowa ryba do mnie nie przemawia...
...a pozatym, jak co¶ to nie chcia³a bym be³tn±æ na srodku jakiego¶ sushi baru
Ja nie wiem nie wydaje mi siê ¿e mo¿e mi smakowaæ surowa ryba, ale w³a¶nie... do tego trzeba mieæ odpowiednie warunki xDD ma³a porcyjka w domowym zaciszu xD najlepiej z czyim¶ dopingiem xD a jeszcze lepiej ¿eby te¿ próbowa³ xD szczerze to nawet bym siê odwa¿y³a, no ale sorki... gdzie ja na tym, za przeproszeniem, zadupi [czyt. radom] znajdê sushi? xD
Ja takiego problemu nie mam, bo sushi bar mam 1 km od domu ^^"
No i w³a¶nie, jak powiedzia³a¶, przyda³ by siê kto¶ do towarzystwa, a u mnie nikt nie chce spróbowaæ;p wszyscy tylko te kebaby i kebaby (no có¿-kebaby rlz xD)
blee... kekab o_O ej no spoko xD wpadam do ciebie i idziemy na sushi xD bêdzie mi³o xD
Okej, czekam xD Mogê Ciê nawet przenocowaæ- mam wolny gara¿ i strych ^^
A tak wracaj±c do jedzenia to tak czy srak wola³abym kuchniê japoñsk± od chiñskiej o_O