yoogurth, widzê chyba o co ci chodzi... Tia... z lekka z tym przegiê³am, ale chcia³am pokazaæ to, ¿e wieje, a ¿e mam talent do przeginania... có¿ na to poradzê? xD
kakolking, prosi³abym raczej o jakie¶ bardziej rozbudowane/kreatywne/konstruktywne wypowiedzi. Prace zamieszczam tu miêdzy innymi po to, ¿eby dowiedzieæ siê, co nie gra, ¿eby w przysz³o¶ci nie pope³niaæ tych samych b³êdów (¿e mi to ¶rednio wychodzi to ju¿ inna sprawa xD), a wypowied¼ "£adnie ³adnie" nie jet zbyt pomocna, ale cieszê siê, ¿e ci siê podoba.
Jak dla mnie rpzedramie jest za grube a d³oñ odrobinke za du¿a a tak to spox ;D
Och, jak na mnie to i tak do¶æ ma³o b³êdów anatomicznych 0.0 (dopiero po d³u¿szej chwili dosz³o do mnie, ¿e rpzedramie mia³o byæ przedramieniem xD)
Ok wymieniê troszkê b³êdów . Po pierwsze lewe ramiê jest za krótkie. Po drugie ca³a lewa rêka jest minimalnie za gruba . Po trzecie wg mnie co¶ jest nie tak z lew± nogawk± . Ale tak to wszystko ok . Aha jeszcze parapet troszkê krzywy ale to kwestia wprawy
Tak siê zastanawiam, czy aby nie przez to cieniowanie ta nieszczêsna lewa rêka wydaje siê nieco grubsza ni¿ jest...? Co do nogawki, to chyba j± za bardzo "nadmucha³am" xD. A co do parapetu... trzeba go by³o zrobiæ na warstwie wektorowej jak resztê budynku... Co siê oszukujê? Nie umiem rysowaæ linii prostych... zw³aszcza u¿ywaj±c tabletu xD
U mnie nawet normalnie jak rysuje linia prosta nie jest prosta
Znaczy, na papierze udaje mi siê co¶ zbli¿onego, co z du¿ej odleg³o¶ci, po przymru¿eniu oczu wygl±da jak linia prosta... Na tablecie wychodzi po prostu krzywa
No wiadomo ale to kwestia wprawy .
mozesz sobie wybrac z narzêdzi linie prost± jesli chcesz ¿eby by³a idealnie prosta xD We wszystkich programach jest taka opcja ;D No rpawie... xD
Linia prosta robiona komputerowo wygl±da nienaturalnie. Ju¿ lepiej jak ma tak rêcznie narysowane.
Fajny klimat, próbujesz i tak trzymaæ. Bez prób i b³êdów nic sie nie osi±gnie. A Ty naprawdê robisz to... odwa¿nie. Niektóre pozycje i perspektywa -To s± naprawdê ciê¿kie rzeczy, ale szacunek Ci siê nale¿y za to, ¿e siê nie boisz : D
To wszystko przez kreatywno¶æ
Sumiko napisał:
A Ty naprawdê robisz to... odwa¿nie. Niektóre pozycje i perspektywa -To s± naprawdê ciê¿kie rzeczy
Ale ¿e gdzie? Bo jak dla mnie to w³a¶nie trochê nudnawo u mnie pod tym wzglêdem... A mo¿e siê mylê...
Teraz co¶ nieco innego... Otó¿, dorwa³am siê do flasha i stworzy³am krótk± gierkê dating simopodobn± (uwaga! shonen-ai) i chcia³abym siê ni± pochwaliæ.
http://animefanka.deviantart.com/art/A- … -315860556 <-link
Ostatnio edytowany przez Animka (2012-07-20 13:30:45)
Chyba wygra³em bo odgryza mi nos xDD
£a³, ¶wietnie ~ ! Kto by pomy¶la³ ,¿e z twoich ³apek wype³znie gra we flaszu ;'D
A w jakim programie j± stworzy³a¶?