Pomys³ ten zaczerpnê³am z innego forum.
O co chodzi? Aby stworzyæ niepowtarzalny zeszyt bêd±cy pami±tk± i ciekawym do¶wiadczeniem.
Na pocz±tek niech powstanie lista. Zg³aszajcie siê, je¶li jeste¶cie chêtni. Potrzebujê 15-30 osób. Wg tej listy zeszyt bêdzie wysy³any Poczt± Polsk± po kolei do nastêpnych osób. Ka¿da osoba, która dostanie w swoje ³apki zeszyt, ma do dyspozycji od dwóch do czterech stron (nie wiêcej, nie mniej), na których mo¿e:
- napisaæ co¶ krótkiego o sobie
- narysowaæ co¶
- wkleiæ co¶ (takiego, ¿eby nie zniszczy³o to zeszytu), np. pukiel swoich w³osów, listek, piórko, bilet z kina, co tam tylko chcecie (:
- wpisaæ swój wiersz, notatkê
(Proszê, nie u¿ywajcie tuszu, farb ani mazaków, które 'przebijaj±'.)
Mo¿na podpisaæ siê swoim nickiem/imieniem.
Liczê na Wasz± kreatywno¶æ!
A wiêc osoba, która otrzyma zeszyt, ma do zagospodarowania - jak ju¿ mówi³am - 2 czy 4 strony, a nastêpnie musi napisaæ (na PW) do nastêpnej osoby znajduj±cej siê na li¶cie i dostaæ od niej adres, na który wy¶le zeszyt. Zeszytu nie mo¿na trzymaæ d³u¿ej ni¿ 2 tygodnie!!!
Mo¿e powstaæ z tego co¶ niesamowitego, na samym koñcu zeszyt wraca do mnie, a ja go skanujê i przesy³am zainteresowanym skany do wgl±du ca³o¶ci. ^.^
Pamiêtaj, ¿e zg³aszaj±c siê, gdy ju¿ dopiszê Ciê do listy, jeste¶ zobowi±zany odes³aæ potem ten zeszyt dalej.
(Po prostu kupujemy wiêksz± kopertê i idziemy na pocztê, przesy³ka to jakie¶ 3 z³, nie musicie wysy³aæ poleconym ani priorytetem, no chyba, ¿e sami tak chcecie)! Na wszelki wypadek napisz te¿ swój adres zwrotny na kopercie.
I to wszystko.
LISTA:
1. Nekori
2. Suri
3. Szufladowy Potwór
4. Sokuryo
5. Baka_Deshi
6. agacia20
7. Felicja
8. Kayu
9. yoogurth
10. Layla
11. Szufladowy Potwór
12. Tamago
13.
14.
15.
16.
17.
18.
W tym temacie informujcie w postach, gdzie jest zeszyt - u kogo/czy kto¶ wysy³a b±d¼ ju¿ wys³a³! (:
Ale zg³osiæ siê w tym temacie te¿ mo¿na? To jestem bardzo za i chêtnie wezmê w tym udzia³. Znam co¶ podobnego, ale z kolei z aparatem fotograficznym (tak± jednorazówk±). Ka¿dy robi jedno zdjêcie i wysy³a dalej : ) Ale to mo¿na zrobiæ, je¶li z tym wyjdzie.
tak, tutaj siê zg³aszacie to Suri, zapisujê Ciê
Te¿ siê chêtnie dopiszê.
Yay, nie wiedzia³am, ¿e co¶ takiego istnieje. My¶lê, ¿e to pomys³ bardzo kreatywny i mo¿na go te¿ wykorzystaæ nie tylko na forum, ale te¿ np. gdy chce siê zapamiêtaæ swoich szkolnych przyjació³. Mam nadziejê, ¿e zg³osi siê duuuuu¿o osób ^ ^.
ja te¿ mam tak± nadziejê ^^ i dopisujê Ciê do listy
Zg³aszam sie i ja xD £oo ale bêdzie wkurw jak nam ten zeszyt kiedys na poczcie zaginie xDDD
ja siê piszê~!
uwielbiam takie akcje!
na innym forum robili¶my tak± d³uga wstêgê które wspólnie tworzy³a jeden rysunek~~ a i to zapowiada siê ciekawie ;'D
will you play with me?
Soku, Baka, zapisujê Was ;3
ja te¿ siê zg³oszê zobaczymy co z tego wyjdzie
huhuhuhu~~ im nas wiêcej tym weselej i bêdzie fajniejszy efekt~~
uuu~~ jedno pytanie, kto zatrzymuje zeszyt??? bo my¶lê, ze dyskusji nie podlega kwestia, ze ostatnia osoba, kltóra dostanie zeszyt w ³apki, bêdzie musia³a zeskanowaæ wszystko i umie¶ciæ w galerii forum ;D
i my¶lê, ze jednak ustalenie konkretnie, ¿e np. robimy tylko czarnym d³ughopisem, bêdzie lepsze ni¿, pozwolenie na dowolne techniki, od tego zrobi siê troszkê misz masz... a tak to bêdzie chocia¿ jedna rzecz ³±czy³a wszystkie prace, no chyba ¿e temat przewodni te¿ jeden dla wszystkich bêdzie.
Ostatnio edytowany przez Baka_Deshi (2012-06-24 08:52:46)
will you play with me?
Mi siê w³a¶nie wydaje, ¿e ciekawszy bêdzie zeszyt z takim misz-maszem. W pamiêtnikach, do których wpisuj± siê ludzie te¿ nie ma jednakowego koloru i my¶lê, ¿e tak to powinno wygl±daæ. Ró¿ne kolory, style, dodatki, historie, dowcipy, rysunki...
Co do ostatniej osoby - my¶la³am, ¿e zeszyt na koñcu wróci po prostu do Nekori. W koñcu jest administratork± tego forum i jako pierwsza zeszyt mia³a w ³apkach.
Baka_Deshi napisał:
huhuhuhu~~ im nas wiêcej tym weselej i bêdzie fajniejszy efekt~~
uuu~~ jedno pytanie, kto zatrzymuje zeszyt??? bo my¶lê, ze dyskusji nie podlega kwestia, ze ostatnia osoba, kltóra dostanie zeszyt w ³apki, bêdzie musia³a zeskanowaæ wszystko i umie¶ciæ w galerii forum ;D
i my¶lê, ze jednak ustalenie konkretnie, ¿e np. robimy tylko czarnym d³ughopisem, bêdzie lepsze ni¿, pozwolenie na dowolne techniki, od tego zrobi siê troszkê misz masz... a tak to bêdzie chocia¿ jedna rzecz ³±czy³a wszystkie prace, no chyba ¿e temat przewodni te¿ jeden dla wszystkich bêdzie.
tak jak napisa³am w temacie, zeszyt wraca do mnie, wiêc bêdê pierwsz± i ostatni± osob±. Roszczê sobie prawo do tego te¿ dlatego, bo jestem admink± i za³o¿ycielk± forum ;3
poza tym nie wiadomo, czy ostatnia osoba mia³aby na li¶cie skaner, bo nie jest to co¶, co ma ka¿dy.
Je¿eli chodzi o Twoj± drug± propozycjê... niech ka¿dy zrobi i napisze to co uwa¿a, tym, co ma. Byle by bez farb i mazaków, które by przebija³y na drug± stronê. :P Zdajmy siê na kreatywno¶æ wszystkich, niech ka¿dy siê wyró¿ni jako¶, bardziej kolorowo = weselej. misz masz jest w³a¶nie mile widziany, bêdzie siê ciekawiej to potem ogl±da³o i bêdzie wiêksza ró¿norodno¶æ, je¿eli ka¿dy po prostu zrobi po swojemu, a nie wg jakiego¶ schematu nie ma te¿ jednego ustalonego tematu, ka¿dy mo¿e wkleiæ/napisaæ/narysowaæ cokolwiek, chocia¿ ³atwo siê domy¶liæ, ¿e za pewne temat przewodni zrobi siê sam - manga i anime ;3 jako ¿e wszyscy na tym forum siê tym interesuj±
Felicja, zapisujê Cie, ale widzê, ¿e masz tylko 2 posty na koncie i jestes nowa... wiêc... zaufam Ci, a Ty proszê odwiedzaj nas czê¶ciej, udzielaj siê i nie zapomnij o forum, ¿eby uczestniczyæ w naszym projekcie ^^