Pomysł ten zaczerpnęłam z innego forum.
O co chodzi? Aby stworzyć niepowtarzalny zeszyt będący pamiątką i ciekawym doświadczeniem.
Na początek niech powstanie lista. Zgłaszajcie się, jeśli jesteście chętni. Potrzebuję 15-30 osób. Wg tej listy zeszyt będzie wysyłany Pocztą Polską po kolei do następnych osób. Każda osoba, która dostanie w swoje łapki zeszyt, ma do dyspozycji od dwóch do czterech stron (nie więcej, nie mniej), na których może:
- napisać coś krótkiego o sobie
- narysować coś
- wkleić coś (takiego, żeby nie zniszczyło to zeszytu), np. pukiel swoich włosów, listek, piórko, bilet z kina, co tam tylko chcecie (:
- wpisać swój wiersz, notatkę
(Proszę, nie używajcie tuszu, farb ani mazaków, które 'przebijają'.)
Można podpisać się swoim nickiem/imieniem.
Liczę na Waszą kreatywność!
A więc osoba, która otrzyma zeszyt, ma do zagospodarowania - jak już mówiłam - 2 czy 4 strony, a następnie musi napisać (na PW) do następnej osoby znajdującej się na liście i dostać od niej adres, na który wyśle zeszyt. Zeszytu nie można trzymać dłużej niż 2 tygodnie!!!
Może powstać z tego coś niesamowitego, na samym końcu zeszyt wraca do mnie, a ja go skanuję i przesyłam zainteresowanym skany do wglądu całości. ^.^
Pamiętaj, że zgłaszając się, gdy już dopiszę Cię do listy, jesteś zobowiązany odesłać potem ten zeszyt dalej.
(Po prostu kupujemy większą kopertę i idziemy na pocztę, przesyłka to jakieś 3 zł, nie musicie wysyłać poleconym ani priorytetem, no chyba, że sami tak chcecie)! Na wszelki wypadek napisz też swój adres zwrotny na kopercie.
I to wszystko.
LISTA:
1. Nekori
2. Suri
3. Szufladowy Potwór
4. Sokuryo
5. Baka_Deshi
6. agacia20
7. Felicja
8. Kayu
9. yoogurth
10. Layla
11. Szufladowy Potwór
12. Tamago
13.
14.
15.
16.
17.
18.
W tym temacie informujcie w postach, gdzie jest zeszyt - u kogo/czy ktoś wysyła bądź już wysłał! (:
Ale zgłosić się w tym temacie też można? To jestem bardzo za i chętnie wezmę w tym udział. Znam coś podobnego, ale z kolei z aparatem fotograficznym (taką jednorazówką). Każdy robi jedno zdjęcie i wysyła dalej : ) Ale to można zrobić, jeśli z tym wyjdzie.
tak, tutaj się zgłaszacie to Suri, zapisuję Cię
Też się chętnie dopiszę.
Yay, nie wiedziałam, że coś takiego istnieje. Myślę, że to pomysł bardzo kreatywny i można go też wykorzystać nie tylko na forum, ale też np. gdy chce się zapamiętać swoich szkolnych przyjaciół. Mam nadzieję, że zgłosi się duuuuużo osób ^ ^.
ja też mam taką nadzieję ^^ i dopisuję Cię do listy
Zgłaszam sie i ja xD Łoo ale będzie wkurw jak nam ten zeszyt kiedys na poczcie zaginie xDDD
ja się piszę~!
uwielbiam takie akcje!
na innym forum robiliśmy taką długa wstęgę które wspólnie tworzyła jeden rysunek~~ a i to zapowiada się ciekawie ;'D
will you play with me?
Soku, Baka, zapisuję Was ;3
ja też się zgłoszę zobaczymy co z tego wyjdzie
huhuhuhu~~ im nas więcej tym weselej i będzie fajniejszy efekt~~
uuu~~ jedno pytanie, kto zatrzymuje zeszyt??? bo myślę, ze dyskusji nie podlega kwestia, ze ostatnia osoba, kltóra dostanie zeszyt w łapki, będzie musiała zeskanować wszystko i umieścić w galerii forum ;D
i myślę, ze jednak ustalenie konkretnie, że np. robimy tylko czarnym długhopisem, będzie lepsze niż, pozwolenie na dowolne techniki, od tego zrobi się troszkę misz masz... a tak to będzie chociaż jedna rzecz łączyła wszystkie prace, no chyba że temat przewodni też jeden dla wszystkich będzie.
Ostatnio edytowany przez Baka_Deshi (2012-06-24 08:52:46)
will you play with me?
Mi się właśnie wydaje, że ciekawszy będzie zeszyt z takim misz-maszem. W pamiętnikach, do których wpisują się ludzie też nie ma jednakowego koloru i myślę, że tak to powinno wyglądać. Różne kolory, style, dodatki, historie, dowcipy, rysunki...
Co do ostatniej osoby - myślałam, że zeszyt na końcu wróci po prostu do Nekori. W końcu jest administratorką tego forum i jako pierwsza zeszyt miała w łapkach.
Baka_Deshi napisał:
huhuhuhu~~ im nas więcej tym weselej i będzie fajniejszy efekt~~
uuu~~ jedno pytanie, kto zatrzymuje zeszyt??? bo myślę, ze dyskusji nie podlega kwestia, ze ostatnia osoba, kltóra dostanie zeszyt w łapki, będzie musiała zeskanować wszystko i umieścić w galerii forum ;D
i myślę, ze jednak ustalenie konkretnie, że np. robimy tylko czarnym długhopisem, będzie lepsze niż, pozwolenie na dowolne techniki, od tego zrobi się troszkę misz masz... a tak to będzie chociaż jedna rzecz łączyła wszystkie prace, no chyba że temat przewodni też jeden dla wszystkich będzie.
tak jak napisałam w temacie, zeszyt wraca do mnie, więc będę pierwszą i ostatnią osobą. Roszczę sobie prawo do tego też dlatego, bo jestem adminką i założycielką forum ;3
poza tym nie wiadomo, czy ostatnia osoba miałaby na liście skaner, bo nie jest to coś, co ma każdy.
Jeżeli chodzi o Twoją drugą propozycję... niech każdy zrobi i napisze to co uważa, tym, co ma. Byle by bez farb i mazaków, które by przebijały na drugą stronę. :P Zdajmy się na kreatywność wszystkich, niech każdy się wyróżni jakoś, bardziej kolorowo = weselej. misz masz jest właśnie mile widziany, będzie się ciekawiej to potem oglądało i będzie większa różnorodność, jeżeli każdy po prostu zrobi po swojemu, a nie wg jakiegoś schematu nie ma też jednego ustalonego tematu, każdy może wkleić/napisać/narysować cokolwiek, chociaż łatwo się domyślić, że za pewne temat przewodni zrobi się sam - manga i anime ;3 jako że wszyscy na tym forum się tym interesują
Felicja, zapisuję Cie, ale widzę, że masz tylko 2 posty na koncie i jestes nowa... więc... zaufam Ci, a Ty proszę odwiedzaj nas częściej, udzielaj się i nie zapomnij o forum, żeby uczestniczyć w naszym projekcie ^^