Hmm... ja ogólnie lubię niektóre openingi i endingi z anime. A jeśli chodzi o zespoły Japońskie, których słucham to :
- The Gazette
- Dir En Grey
- Sadie
- Luna Sea
- X Japan
- Screw
- Dio
- Versailles
- D'espairsRay ^^.
Ja mam tak samo jak koleżanka wyżej. Co do zespołów, słucham praktycznie tych samych, ale już nie w takich dużych ilościach jak kiedyś xD
Moją ulubioną piosenką jest : Girugamesh - Mouja No Koushin
Kocham japońską muzykę
Ja mam słabość do Jrocka i Jpopa <3
Moja podstawa to LM.C! : D
A dalej to:
Maximum The Hormone
Suilen
Scandal
Asian Kung-fu Genertion
Aqua Timez
Asai Kenichi
Yasushi Ishii
T.M. Revolution
Abindgodn School Boys
Shimamiya Eiko
Orange Range
YUI
Suga Shikao
The Gazette to mój drugi zespół j - rockowy. Pierwszy - An Cafe. Koooocham ich ! *___*"
Ja nie słucham innej muzyki. Tylko Japonia i Korea .. nie lubię innych języków. ^^"
ja mam ostatnio faze na Aqua Timez <3 i Girls' Generation (k-pop)
Czy znam? Zioom od niepamiętam kiedy niczego innego nie słucham.
J-pop>J-rock i visual>enka>k-pop
; )
Mi się tam wszystkie J- Music podobają, zawsze jak jakaś wpadnie mi w ucho to potrafie całymi dniami jej słuchać
Ja lubię wszystkie openingi i endingi z naruto . Do tego Beyound , I hear you everywhere i Let's me be with you ( Chyba nie muszę mówić z jakiego anime ) . I nikt nie wspomniał o Hatsune Miku , Kagamine Rin i Len. Oraz innych Vocaloidach. A przecież jest wiele fajnych piosenek tych artystów jak np . Love is war . One of repetition, magnet, alice i oczywiście moja ulubiona (ze względu na muzykę tekst oraz znaczenie tekstu ) Ai Kotoba .
Openingi z Naruto są spoko. I niektóre Endingi też - zwłaszcza z Shippuudena
Ja ostatnio dostałam bardzo dużej dawki Gazette. Tak, jestem ich kolejną, nudną fanką xD
Ale LM.C number uno!
j-pop omijam, zupełnie nie mój klimat
j-rock'a obecnie slucham już dość sporadycznie i jesli chodzi o nowości muzyczne z tego kręgu to zatrzymałem sie na roku 2010
obecnie posłucham czasem diru, hizakiego różne kapele, anti feminism, lynch i girugamesh
Najbardziej to lubię takie smutne japońskie piosenki
http://www.tektura-falista.com.pl/
Ostatnio edytowany przez Ame (2013-03-28 07:19:22)
Generalnie to ostatnio (za sprawą koleżanki jakby nie patrzeć) zaczęłam coraz bardziej wsiąkać w koreańską muzykę. Szczerze mówiąc nie sądziłam, że kiedykolwiek do tego sięgnę a tu proszę, taka niespodzianka!