Hm, ale lubiê j-music ^^. Ale ogólnie bardziej s³ucham z openingów i endingów. Moje ulubione - wszystkie melodie z La corda D'oro heart, opening & ending ze Spice and Wolf, wszystkie z Death Note, dwa endingi z Rosario to vampire (z dwóch serii). A takto jeszcze trochê Kanon Wakeshima (poznana zreszt± przez vampire knight) i od czasu do czasu An cafe.
Traktorek~ (Moderator)
Ja ostatnio s³ucham prawie tylko japoñskiej muzyki :'D
Openingi z Death Nota by³y super, btw pierwszy opening (the world) by³ nagrany przez nightmare (bardzo dobry zespó³)
a tak to lubiê w³a¶nie Nightmare, Sendai Kamotsu (Ci sami ludzie co od Nightmare ale to co¶ totalnie innego :'D), An Cafe, Duel Jewel... SID i tam parê innych.
Wishmaster mi te¿ siê ogromnie podoba³ ending z pierwszej serii Rosario, i to najbardziej ^^, by³ taki fajny. I( spice and wolf XD, i ending i opening
Najlepsze endingi i openingi jak dla mnie zdecydowanie ma full metalalchemist brotherhood. W D gray man'e te¿ s± ca³kiem niez³e. Jak dla mnie muzyka japoñska, rock i metal ¿±dz±
FMA ma zapewne i tak najwiêcej openingów w których 90% mi siê podoba³a ^^. Niektóre endingi w brotherhoodzie i ogólnie w tym starym FMA nie podoba³y mi siê ale openigni to wszystkie i stare i nowe by³y zar±biste XD. Tylko chyba 5 op w brotherhoodzie nie bardzo i 2 w starym ale to i tak nie mia³o znaczenia bo by³y niez³e ^^
Ja siê trzymam The GazettE, po prostu kocham ich i w³a¶nie ich s³ucham
Jej ja nie ogarniam tej ankiety jakie¶ O_o i ?? i gdzie tu zag³osowaæ? hehe xD A czy lubie? No to zale¿y od zespo³u. Aczkolwiek bardziej sobie cenie polsk± muzyke. Fajnie jest rozumieæ s³owa. Ale u nas brakuje dobrego power czy melodic metalu wiêc czasem siê uciekam do japoñskiej muzyki xD Od czasu do czasu jakie¶ opening z anime siê nasunie to te¿ chêtnie pos³ucham Chocia¿ je¶li mia³bym byæ szczery to troche irytuje mnie ten ca³y visual kei i te ca³e przebieranki. Fani the gazette itp mo¿e mi wybacz± ^^. Po prostu ogl±daj±c teledyski w wykonaniu takich zespo³ów czuje ze to wszystko jest sztuczne i robione na pokaz.
Nie przepadam z j-muzyk±. Jednak s± wyj±tki, jak Malice Mizer. *u*
Ja bardzo lubiê J-pop. Najbardziej muzykê z anime. Oni maj± naprawdê wielki talent, podziwiam ich. Ach "Piece of Love" Shazny
ONE OK ROCK rz±dzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
lubiê X-japan za kurenai Hiroshi Kitadani g³ównie za We are i We go z OP ostatnio wpad³ mi kawa³ek the guardian Shin Mazinger Shougeki! opening 2 Ayumi Hamasaki - Butterfly
a tak na fula puszczam ten kawa³ek http://www.youtube.com/watch?v=ReyIRJUw … re=related Rescue fire przerobione jescze openingi z dragon bala + kai + gt japoñskie
+ dobre jest saint seya - pegasus fantasy Animetal to te¿ spoko Shin getter robo op2 - Heats bêdzie tego wymienia³bym dziesi±tki ulubionych kawa³ków z 300 set piosenek (tylko japoñskie ) i ¶ci±gam tylko te co mi siê podobaj± bo mia³bym liste tysiêcy a ze wszystkimi piosenkami dziesi±tek tysiêcy AAA za du¿o liczb a szko³a odpoczywa w sobotê g³owa boli xD
Nie jestem fank± japoñskiej muzyki, aczkolwiek zdarza mi siê pos³uchaæ czego¶ japoñskiego. Najbardziej, chyba, lubiê Nightmare.
Uwielbiam J- music
Najbardziej lubiê s³uchaæ Nightmare, Aya Hirano i Gazette
Ostatnio edytowany przez Hatysz (2011-12-07 20:42:10)
ja g³ównie j-rock ni¿ j-pop . DELUHI , Miyavi , D'espairsRay , UnsraW , lolta23q , the GazettE , LM.c itp. , itd. . : 3