a ja bym wola³ WH, albo Yaibê!
Ostatnio edytowany przez ma9595 (2011-09-24 15:58:17)
wow, super pomys³ i super wiadomo¶æ oby wypali³o i wszystko by³o dobrze ^^
ja bym zaje***** chcia³a przeczytaæ Variante po polsku *O*
NANA!!! Ludzie na Nane bêdzie ogromny popyt. Zanim by¶cie wydali to i tak manga by sie skonczy³a.
Przecie¿ czeka ja z 2 góra 3 chapy czyli pod koniec roku jeden, w czerwcu albo lipcu drugi chap a pod koniec roku znowu, jczyli posz³o by z górki, a Na nane bedzie ogromny popyt bo wraz z koncem mangi od razu zostanie kontynuowane anime. Mówie ci to by siê oplaci³o .
a ja mam super pomys³! móg³by¶ odkupiæ prawa do Dragonballa i samemu go wydaæ! kiedy¶ przecie¿ by³ w polsce (z dziadowskim t³umaczeniem!) ale ostatnie wydanie by³o jakie¶ 10 lat temu i mo¿na dostaæ tylko od prywatnych osób (albo w takim matrasie niedaleko PKiN w Wawie, teraz w wakacje trzy tomiki widzia³em)
... No dobra, czas trochê napisaæ:
1. Proszê o nie podawanie mi na chwilê obecn± propozycji tego co powinienem wydaæ, ani w temacie, ani na privie
2.My¶la³em o Nanie, zobaczy siê co wyjdzie z tego my¶lenia
3.NIE!!! NIE WYDAM DB BO JPF MA LICENCJE. A ZRESZT¡ DB NIE SZED£BY W DZISIEJSZYCH CZASACH!!! (no, wy¿y³em siê :P )
4. Przypominam ¿e wydawnictwo bêdzie te¿ wydawaæ Polskie serie, wiêc braæ siê do roboty :P
5.Gento?? Jeszcze odwiedzasz forum??
6.Nekou-> Jak na razie wypala wszystko po kolei =^_^=
7.Idê sobie zrobiæ herbatê
8.Na razie tylko tyle mogê napisaæ :P
z DB to by³ tylko ¿arcik ^^ i czemu my¶lisz, ¿e by nie sz³o? DB Multiverse, doujin DB ma ok. 9000 wej¶æ dziennie
Nie sz³oby, przede wszystkim dlatego, ¿e ju¿ zosta³o wydane, a mam wra¿enie (mo¿e mylne), ¿e u fanów DB rz±dzi sentyment i s± to raczej osoby, które ju¿ dawno temu zapozna³y siê z t± seri±...
mo¿liwe, dlatego sam uwa¿am swoj± propozycjê za ¿arcik XD a NANÊ byæ mo¿e sam przeczytam skoro wszyscy tak jej chc±, chocia¿ wiem ¿e to nie moja tematyka...
Ostatnio edytowany przez ma9595 (2011-09-25 11:36:17)
I'm!!! Po d³u¿szej nieobecno¶ci pojawiam siê... i mam niusy =^_^=.
Oto amatorska wersja loga, które nied³ugo wy¶lê do obróbki profesjonalnemu grafikowi (jak takiego znajdê :P ).
Jak mo¿na siê domy¶liæ, nazwa wydawnictwa to "Kokoro", nied³ugo mo¿ecie spodziewaæ siê (je¿eli admini mi pozwol± :P ) pierwszych ankiet, gdy¿ wydawnictwo otworzê wcze¶niej ni¿ mia³em w planach (max. marzec, ale chce ju¿ w lutym), tak czy inaczej proszê ju¿ wszystkich, aby w jednym po¶cie zamieszczali po 2-3 tytu³y, razem z linkiem do opisu mangi (po polsku) jakie chcieliby¶cie zobaczyæ na naszym rynku na wcze¶niejsze wypowiedzi nie patrze, tylko na te pod tym postem. Do tego oko³o marca-kwietnia rusza stronka wydawnictwa, chêtnie bym wymieni³ siê banerkami z forum
I mniej happy wiadomo¶ci, czyli nie wydam Nany, przynajmniej na pocz±tku, gdy¿ fundusze mi na to nie pozwalaj± zajmê siê na pocz±tek ma³ymi seriami, max. po 8-10 tomów, wiêc proszê o propozycje takich serii.
No na razie starczy wam :P
Sayonara!!!
Ostatnio edytowany przez Kuri-kun (2011-10-03 20:19:05)
O.o co¶ mniej popularnego. Czuje ze mam wiêksze szanse co¶ z moich uluiobych mang zostanie wydane xD
Daje wieæ 3 propozycje
1. Eureka Seven (Lol kto sie tego nie spodziewa³ xDD) - Planeta, bêd±ca miejscem akcji tego anime, bardzo przypomina nasz± rodzinn± Ziemiê, któr± dziesiêæ tysiêcy lat wcze¶niej ludzko¶æ musia³a opu¶ciæ. W jej atmosferze wystêpuje zjawisko okre¶lane jako Transparence Light Particles – w skrócie zwane falami Trapar. Przyczyni³o siê to do narodzin reffingu – popularnego sportu, który bardzo przypomina surfing i snowboard, z t± ró¿nic±, ¿e wykonuje siê go w powietrzu. Do licznego grona m³odych entuzjastów tej dyscypliny nale¿y czternastoletni Renton Thurston, mieszkaj±cy w miasteczku, gdzie prawie nic siê nie dzieje, a reffing jest ma³o popularny. Jednak¿e pewnego wieczoru ma miejsce co¶, co sprawia, ¿e ¿ycie bohatera ulegnie diametralnej zmianie. Niespodziewanie pojawia siê wielki robot, którego awaryjne l±dowanie koñczy siê ca³kowitym zniszczeniem pokoju Rentona. Pilotem okazuje siê dziewczyna, która prosi Axela, dziadka ch³opaka, aby naprawi³ jej maszynê. Zauroczony tajemnicz± Eurek± Renton postanawia jej pomóc. Splot dziwnych i niezwyk³ych zdarzeñ sprawia, ¿e bohater poznaje swojego idola, mistrza reffingu Hollanda. Okazuje siê równie¿, ¿e bez niego Eureka, któr± oczarowany jest ch³opak, nie jest w stanie pilotowaæ swojego mecha. Zdeterminowany i dodatkowo zachêcony przez Hollanda i Eurekê Renton, chc±c wyrwaæ siê ze swojego miasteczka, postanawia do³±czyæ do za³ogi s³awnego ju¿ statku „Gekko‑Go”. Jednak kiedy ju¿ tam trafia, wszystko okazuje siê zupe³nie inne od jego wyobra¿eñ… Manga oparta na popularnej serii anime o tym samym tytule
2. Deadman Wonderland - Czternastoletni Ganta Igarashi to typowy gimnazjalista. W³a¶nie zaczyna kolejny dzieñ w szkole: lekcja tu¿ tu¿, weso³a rozmowa z przyjació³mi, a¿ tu nagle… Za oknem pojawia siê tajemnicza postaæ, która z u¶miechem na twarzy morduje w przeci±gu kilku sekund wszystkich uczniów (z wyj±tkiem Ganty, oczywi¶cie). Od tej pory bêdzie niestety tylko gorzej, gdy¿ wszystkie dowody ¶wiadcz± przeciwko ch³opakowi i po g³o¶nym procesie zostaje on skazany na ¶mieræ. Wyrok ten oznacza automatyczne przeniesienie bohatera do prywatnego wiêzienia, Deadman Wonderland, gdzie codziennie trwa walka o przetrwanie, a na Gantê czekaj± obowi±zkowe tajemnice przesz³o¶ci do odkrycia…
Traktorek~ (Moderator)
ja to bym w logu widzia³a znak kanji na serce czyli kokoro w³asnie
Hmmm... co do propozycji mangowa wersja Gurren Lagann'a *u*
Propozycje:
RG Veda (10 tomów) http://pl.wikipedia.org/wiki/RG_Veda
Welcome to NHK! (8 tomów) http://pl.wikipedia.org/wiki/NHK_ni_y%C5%8Dkoso!
By³oby cudnie, gdyby¶ wyda³:
Kingdom Hears (4 tomy)
Kingdom Hearts Chain of Memories (2 tomy)
Kingdom Hearts 2 (jak na razie 5 tomów)!
http://www.kingdom-hearts.pl/artykuly/inne/manga
Ostatnio edytowany przez shuubi (2011-10-04 17:31:27)