konturuję cienkopisem i zawsze kontury wychodzą mi koślawo, co widać bardzo właśnie na twarzy i na ramieniu xD ołówkiem wyglądało super a gdy konturuję to linie dłuższe zawsze wychodzą mi krzywo, nie umiem ich tak lekko zrobić jak ołówkiem, może to ze stresu, że źle to wyrysuję i nie będzie odwrotu
jeśli chodzi o resztę Twoich uwag to nie bardzo się zgadzam ale wezmę je pod uwagę i dziękuję za komentarz
Dziekuję za wyrozumiałość Ja sama jeszcze rok temu miałam problemy z własnym stylem rysowania, właśnie przez takie głóbstwa które ci tam wypisałam. No a z kontórowaniem doszłam do ładu dopiero jak nauczyłam się rysować piórkiem No i myślę ze nieźle mi to juz wychodzi ??
Mówię ci zainwestój w piórko i tusz to sie opłaca xDxD pierwsze rysunki mi nie wychodziły ale po którymś razie w końcu załapałam
Bardzo podoba mi się ostatnia praca, i sądzę, że kontury (zwłaszcza jeżeli chodzi o drzewa) to jej, po prostu, atut.
Pytalska, Bellucci, DZIĘKUJĘ <3
Yui-chan, mam piórko i tusz, ale jednak wolę cienkopis, przynajmniej nie robi plam i się nie rozmazuje
Bo do pióra potrzeba wprawy, mnie też przez dłuższy czas robiły się plamy (dlatego mam pod kartką zawsze kilka już poplamionych), ale jak nauczyłam się z niego korzystać, to takich problemów już nie ma i prace wychodzą dużo lepiej niż pociągnięte długopisem.
No właśnie piórko to na początku udręka ale potem to juz z górki więc trzymam ksiuki i prubuj powolutku nim rysować
pewnie jeszcze będę próbować, ale nie w tej chwili
Nekou bardzo ładne, "czyste" prace. Śliczne kolory =). Może gnieniegdzie problemy z anatomią ale sama je robię więc... może nie powinnam poruszać tego tematu xD W każdej pracy najbardziej podobają mi się oczy i włosy. A te chibi to mnie rozbroiły!! Kawaii! W szczególności ta co się tak złości haha xD
http://fc04.deviantart.net/fs71/f/2011/ … 48n5as.jpg
za małe dłonie, za duża głowa
łoł! świetny rysunek! ;] ja nie widzę żadnych braków.
Łaa super ci ten wilk wyszedł xD
dziękuję ^^
W tamtym rysunku te dłonie były troszku za małe, gdyby ta dziewczyna miała mniejsza czuprynę to by nic nie było widać. Wilczek wyszedł cudownie bardzo mi sie podoba