Witka, znowu mam przełomowe info
Tym razem o wydawnictwie, nowym wydawnictwie :P Już się domyślacie?? TAK!!! MOIM WYDAWNICTWIE!!! Razem z ciocią około czerwca przyszłego roku otwieram wydawnictwo mangowe, choć nie pogardzimy i polskimi komisami (czekam na propozycje wydania vampire prince )
Wszystkie szczegóły będę udostępniał gdy uznam że przyszła na to pora, oczywiście pierwszych pozycji nie podam, bo np. taki JPF może mnie wyprzedzić
Życzcie mi jak najszybszego załatwiania formalności xD
Aaaa no i oczekujcie nowych info, co jakiś czas będę edytował posta i dodawał nowe informacje
Życie jest piękne, jak spojrzy się na nie z takiej perspektywy, która sprawia że czuje się zaj*biście
Kuri-kun napisał:
choć nie pogardzimy i polskimi komisami (czekam na propozycje wydania vampire prince )
Autorka nie ma nic przeciwko... a tak btw, to celujecie w mangi popularne jak jpf czy waneko, ambitne, jak hanami, czy może w takie, o których pies z kulawą nogą nie słyszał, jak studio jg?
Na początek wiadomo pójdziemy w takie z tanią licencją, ale potem mam ambitne plany Dlaczego do czerwca jeszcze tyle czasu TT_TT. W sumie już teraz mogę napisać że planuje aby cena pierwszego tytułu nie przekroczyła 15 zł za tomik
Ło... to będzie najtaniej na rynku!
O to mi chodzi W miarę dobra jakość, niska cena, i ciekawe tytuły... no i dobre tłumaczenie !!!!
No tak, na początku tylko te tanie, ale przecież nawet mało znane tytuły żądają bardzo wiele z uwagi np. na wydawnictwo. A to, jak traktują nasze polskie wydawnictwa w Japonii... aż byłam zdziwiona.
15 zł za tomik to atrakcyjna cena, ale nie sądzę, by długo można byłoby z nią wytrzymać, bo firma ma generować zysk, a nie przynosić straty. Ja sama mogę zapłacić 20 zł za tomik, byleby tłumaczenie nie było skopane.
I błagam, zatrudnij dobrego tłumacza! T.T Jak ja widzę te ortografy, tańczące przecinki, "tą mangę"... aż odechciewa mi się czytać.
Także życzę powodzenia na początek, bo może nie być łatwo, ale jeśli pojawią się jakieś ciekawe tytuły, to chętnie cię wesprę. Jest też dużo ciekawych one-shotów, więc od tego możesz zacząć ^^
Taaak ^^ powodzenia!!
błagam, postaraj się o "Witch Hunter" Cho Jung-mana
albo o Let's Lagoon,
Meteo Emblem
lub chociaż Pastel
czy Kagami no Kuni no Harisugawa!
btw. a jak to wydawnictwo się nazwie?
Ostatnio edytowany przez ma9595 (2011-09-18 20:57:57)
zycze powodzenia :P ale dopoki nie zobacze to nie uwierze xDD
Nazwę podam jak zastrzegę prawa :P
Do Witch Hunter już mnie ktoś namawiał...
A nawet przy cenie 15 zł za tomik nie będę stratny, więc taka cena będzie dość popularna w moich seriach
Liczę na ludzi z forum, że nie będą woleli skanów :P
Bąbelek napisał:
zycze powodzenia :P ale dopoki nie zobacze to nie uwierze xDD
Około Czerwiec - Lipiec zamierzam już pierwszy tytuł wydawać Tylko tera mam mnóstwo roboty TT_TT No ale muszę się szybko z tym uporać
Edit:
W ogóle opanujcie się z podawaniem propozycji, dopiero około czerwca będą pierwsze tytuły
Ostatnio edytowany przez Kuri-kun (2011-09-19 21:00:41)
ha ha
W ogóle opanujcie się z podawaniem propozycji, dopiero około czerwca będą pierwsze tytuły
to chyba o mnie A jak to wydawnictwo się będzie nazywać?
Ostatnio edytowany przez ma9595 (2011-09-21 13:30:33)
Kuri-kun napisał:
Nazwę podam jak zastrzegę prawa
Czyta się...
aha... hehe... mało spostrzegawczy jestem...
Kuri-kun jeżeli bedziesz mieć ciekawe tytuły w tej cenie to chętnie kupię Byłabym przeszczęśliwa gdyby jakieś wydawnictwo wydało w polsce mangę "NANA" bo jest cieżko dostępna na necie... a mam chrapkę na właczenie jej do swojej kolekcji
Ja bym chciał gdybyś wydał Eureke Seven ^^ Ah ale byłoby supcio. Ale pewnie nie byłoby na to takiego popytu jak na Nany czy Rozen Maiden...
Już krok bliżej do otwarcia bo odebrałem dowód =^_^= teraz NIP ... podobno się miesiąc czeka TT_TT i znalazłem już miejsce gdzie będzie początkowy lokal Od jakiejś rodziny (piąta woda po kisielu...) wynajmę lokal w Wawie, mają 2 wolne mieszkania, więc jedno mogą mi tanio wypożyczyć :P Wszystko idzie do przodu <fuck yeah>