Ja ostatnio zacząłem jeść obiady i kolacje pałeczkami. Lubię wcinać ryż. Wiecie co? to wcale nie jest takie trudne jak by się mogło wydawać. Może jeszcze nie idzie mi idealnie ale najeść się najem. Pałeczki można nabyć w sklepach z przedmiotami gospodarstwa domowego, czasami w marketach lub przez internet. W akcie desperacji można iść do chińskiej restauracji i o nie poprosić. Mnie czekało to ostatnie, bo mieszkam w małym mieście i nigdzie nie szło ich dostać. Krótki tutorial, jak jeść pałeczkami: http://www.poradopedia.pl/savoir-vivre/ … i-164.html Czy ktoś z was też je pałeczkami? jakie są wasze doświadczenia, odczucia? Mnie się podoba, zdaje się, że niedługo ktoś się mocno zdziwi jak do mnie przyjdzie podczas obiadu XD
jOŁ ~.┼
Kiedyś miałam ku temu okazję, składając wizytę u koleżanki. I muszę się pochwalić, że nawet nieźle mi to szło.!
ostatnio zastanawiałam sie, czy nie jadać takimi na co dzień.
Gdzie można takie zdobyć ?
jedzenie pałeczkami, to wcale nie jest taka straszna sprawa . czasem chwytam za pałeczki podczas rosołowego obiadu.
Pałeczki jednorazowe, dodaje się w każdym barze sushi do zestawu. Jeżeli mówimy o jakichś ozdobnych, to chyba coś takiego jak u nas kupuje się widelce )
ja chociaż już regularnie jem pałeczkami obiady to jeszcze nie próbowałem tym jeść zupy... to może być interesujące
Yasashii napisał:
jeszcze nie próbowałem tym jeść zupy... to może być interesujące
próbowałam.
męczące xD i strasznie chlapie xD
ale inne dania jem ostatnio tylko pałeczkami. zwłaszcza, że kocham gotować azjatyckie potrawy ^^
Saku-chan napisał:
ale inne dania jem ostatnio tylko pałeczkami. zwłaszcza, że kocham gotować azjatyckie potrawy ^^
feś, jak ty gotować nie umiesz. >> xD
oh, a meev uwielbia jeść pałeczkami. szczególnie sushi z siostrą. >u<
jOŁ ~.┼
Zupę pałeczkami ? A część, eckhemn... "cieczową" tej potrawy? ::
meev napisał:
Saku-chan napisał:
feś, jak ty gotować nie umiesz. >> xD
Ja nie umiem gotować?! Żartujesz xD chociaż prawda. nie potrafię. tylko ja robię płynny sernik xD
Hmm "cieczową" część trzeba wypić xD no chyba, że ktoś jest tak wytrwały, nieziemsko uparty i niezbyt głodny xD
Jeżeli chodzi o gotowanie, to co sobotę ja robię obiad dla całej rodziny, bo uwielbiam gotować. (No bo w końcu nie jest powiedziane że tylko baby umieją gotować) i jak do tej pory dobrze mi idzie. Szczególnie uwielbiam gotować różniaste potrawy z ryżem. Np. ryż serowy, ryż z mięsem, ryż smażony itd itp już wymyśliłem kilkanaście przepisów XD co oczywiście nie znaczy że nic innego nie potrafię. A co do jedzenia zupy pałeczkami to ja tego na razie nie preferuję (brak mi do tego cierpliwości) ale Saku - chan ma rację, że część ciekłą trzeba wypić. Widziałem to kilka razy w anime.
A propos jedzenia pałeczkami to jeszcze taki artykuł odkopałem: jak jeść pałeczkami
Traktorek~ (Moderator)
Ja uwielbiam jeść pałeczkami. Ale w sumie posiadam tylko masę jednorazówek i jedne takie porządne... i jestem chora bo widziałam pałęczki w kształcie mieczy świetlnych (ja uwielbiam takie dziwaczne gadżety... oraz gwiezdne wojny) ale niestety wszystkie rzeczy tego typu kosztują i muszę je sobie przynajmniej na razie odpuścić T^T
Jadłam pałeczkami i szczerze się nie najadłam XD. Wszystko poszło na podłogę. Każdy kęs kosztował mnie wysiłku ale było kupe zabawy i śmiechu XD
pałeczki są ok, mam kilka par i nauczyłam się nimi posługiwać, ale jednak wolę łyżkę/widelec XD
Cóż, mi bardzo nożem i widelcem nie wychodzi to co bym zrobiła jakbym dostała pałeczki xD Chyba bym co większe kawałki sobie na nie nabijała xDD