Witka, znowu mam prze³omowe info
Tym razem o wydawnictwie, nowym wydawnictwie :P Ju¿ siê domy¶lacie?? TAK!!! MOIM WYDAWNICTWIE!!! Razem z cioci± oko³o czerwca przysz³ego roku otwieram wydawnictwo mangowe, choæ nie pogardzimy i polskimi komisami (czekam na propozycje wydania vampire prince )
Wszystkie szczegó³y bêdê udostêpnia³ gdy uznam ¿e przysz³a na to pora, oczywi¶cie pierwszych pozycji nie podam, bo np. taki JPF mo¿e mnie wyprzedziæ
¯yczcie mi jak najszybszego za³atwiania formalno¶ci xD
Aaaa no i oczekujcie nowych info, co jaki¶ czas bêdê edytowa³ posta i dodawa³ nowe informacje
¯ycie jest piêkne, jak spojrzy siê na nie z takiej perspektywy, która sprawia ¿e czuje siê zaj*bi¶cie
Kuri-kun napisał:
choæ nie pogardzimy i polskimi komisami (czekam na propozycje wydania vampire prince )
Autorka nie ma nic przeciwko... a tak btw, to celujecie w mangi popularne jak jpf czy waneko, ambitne, jak hanami, czy mo¿e w takie, o których pies z kulaw± nog± nie s³ysza³, jak studio jg?
Na pocz±tek wiadomo pójdziemy w takie z tani± licencj±, ale potem mam ambitne plany Dlaczego do czerwca jeszcze tyle czasu TT_TT. W sumie ju¿ teraz mogê napisaæ ¿e planuje aby cena pierwszego tytu³u nie przekroczy³a 15 z³ za tomik
£o... to bêdzie najtaniej na rynku!
O to mi chodzi W miarê dobra jako¶æ, niska cena, i ciekawe tytu³y... no i dobre t³umaczenie !!!!
No tak, na pocz±tku tylko te tanie, ale przecie¿ nawet ma³o znane tytu³y ¿±daj± bardzo wiele z uwagi np. na wydawnictwo. A to, jak traktuj± nasze polskie wydawnictwa w Japonii... a¿ by³am zdziwiona.
15 z³ za tomik to atrakcyjna cena, ale nie s±dzê, by d³ugo mo¿na by³oby z ni± wytrzymaæ, bo firma ma generowaæ zysk, a nie przynosiæ straty. Ja sama mogê zap³aciæ 20 z³ za tomik, byleby t³umaczenie nie by³o skopane.
I b³agam, zatrudnij dobrego t³umacza! T.T Jak ja widzê te ortografy, tañcz±ce przecinki, "t± mangê"... a¿ odechciewa mi siê czytaæ.
Tak¿e ¿yczê powodzenia na pocz±tek, bo mo¿e nie byæ ³atwo, ale je¶li pojawi± siê jakie¶ ciekawe tytu³y, to chêtnie ciê wesprê. Jest te¿ du¿o ciekawych one-shotów, wiêc od tego mo¿esz zacz±æ ^^
Taaak ^^ powodzenia!!
b³agam, postaraj siê o "Witch Hunter" Cho Jung-mana
albo o Let's Lagoon,
Meteo Emblem
lub chocia¿ Pastel
czy Kagami no Kuni no Harisugawa!
btw. a jak to wydawnictwo siê nazwie?
Ostatnio edytowany przez ma9595 (2011-09-18 20:57:57)
zycze powodzenia :P ale dopoki nie zobacze to nie uwierze xDD
Nazwê podam jak zastrzegê prawa :P
Do Witch Hunter ju¿ mnie kto¶ namawia³...
A nawet przy cenie 15 z³ za tomik nie bêdê stratny, wiêc taka cena bêdzie do¶æ popularna w moich seriach
Liczê na ludzi z forum, ¿e nie bêd± woleli skanów :P
B±belek napisał:
zycze powodzenia :P ale dopoki nie zobacze to nie uwierze xDD
Oko³o Czerwiec - Lipiec zamierzam ju¿ pierwszy tytu³ wydawaæ Tylko tera mam mnóstwo roboty TT_TT No ale muszê siê szybko z tym uporaæ
Edit:
W ogóle opanujcie siê z podawaniem propozycji, dopiero oko³o czerwca bêd± pierwsze tytu³y
Ostatnio edytowany przez Kuri-kun (2011-09-19 21:00:41)
ha ha
W ogóle opanujcie siê z podawaniem propozycji, dopiero oko³o czerwca bêd± pierwsze tytu³y
to chyba o mnie A jak to wydawnictwo siê bêdzie nazywaæ?
Ostatnio edytowany przez ma9595 (2011-09-21 13:30:33)
Kuri-kun napisał:
Nazwê podam jak zastrzegê prawa
Czyta siê...
aha... hehe... ma³o spostrzegawczy jestem...
Kuri-kun je¿eli bedziesz mieæ ciekawe tytu³y w tej cenie to chêtnie kupiê By³abym przeszczê¶liwa gdyby jakie¶ wydawnictwo wyda³o w polsce mangê "NANA" bo jest cie¿ko dostêpna na necie... a mam chrapkê na w³aczenie jej do swojej kolekcji
Ja bym chcia³ gdyby¶ wyda³ Eureke Seven ^^ Ah ale by³oby supcio. Ale pewnie nie by³oby na to takiego popytu jak na Nany czy Rozen Maiden...
Ju¿ krok bli¿ej do otwarcia bo odebra³em dowód =^_^= teraz NIP ... podobno siê miesi±c czeka TT_TT i znalaz³em ju¿ miejsce gdzie bêdzie pocz±tkowy lokal Od jakiej¶ rodziny (pi±ta woda po kisielu...) wynajmê lokal w Wawie, maj± 2 wolne mieszkania, wiêc jedno mog± mi tanio wypo¿yczyæ :P Wszystko idzie do przodu <fuck yeah>