O chętnie zobacze xD
No niezły ten rysunek starannie wykonany ale te drugie oczko to niekoniecznie musi być . Poza tym to ja portrećistką nie jestem i dawno sie nie bawiłam w rysowanie czegos takiego, wiec powiem jeszcze tylko tyle ze proporcje tważy są lekko zachwiane, ale tylko lekko
Okej xD Dzsiaj jeszcze zrobiłem coś takiego xD Może go użyje do swojej mangi jeśli bede miał czas i chęci na stworzenie jej xD
Ostatnio edytowany przez Sokuryo (2011-10-02 21:00:31)
dziwne okulary i trochę mało szczegółów xD
ale tak facet jest '' przystojny '' ^^
Chlip chlip O nie okulary wzorowałem troche na swoich hahaha xDD
Ostatnio edytowany przez Sokuryo (2011-10-03 08:19:03)
Im cieńsze, tym lepiej, ja stosuję koło 2,3 2,6
Okej i nadszedł czas na nowy rysunek xD Tym razem postarałem sie o jakies tło ;D
Naprawdę dobry, tylko coś jest nie tak z fryzurą i prawą dłonią
taka,prawa dłoń jest dziwna, chociaż lewa też.
I za dużo zgięć w ubraniach.
MUŁAAAA *J* Soczek jakie postępyyyyy!!!!!!! Te prace sa coraz bardziej zajebisteXD widzisz jednak praktyka czyni mistrza XD. Nie bede mówic co jest nie tak bo nie potrafię z rusunku na rysunek widac że juz czaisz o co caman XD. No jeszcze troche a bedziesz mógł nawet swoją mangę narysowac ^o^
ależ pomarudzę teraz >8D
=> dobra, ogólnie widzę że proporcje są, niemniej nie bardzo podobają mi się nogi... a odokładnie od pasa w dół... coś się tutaj popsuło^^ wiem, rysowanie postaci w dynamicznych pozach jest dość trudne, więc polecam tutorialki, dodatkowo, jakby były na spodniach odpowiednie marszczenia i zgięcia materiału, pewnie byłoby lepiej... rzecz jasna dłonie....piąstka, jeszcze ujdzie, ale te rozczapierzone palkuszki...hm... coś tu nie poszło... ale ja dokładnie nie powiem, bo sama mam z tym problem ;'D
=>jeszcze CIENIOWANIE!! tutaj trzeba sporo popracować, bo od tego wiele zaeży i nawet przy dobrym linearcie można spierdzielić arta U___U
=> no właśnie... radziłabym popracować nad układaniem się materiału, bo... to co zrobiłeś...to trochę nijak się ma, a zgięcia/marszczenia sa troszkę chaotyczne ^^ ale to można dopracować ;3 dam ci link, na dA do mojego folderu z tutkami jakie favnęłam => http://nullaquendi.deviantart.com/favourites/8695970 myślę, ze powinny ci się przydać ;D ja je dokładnie przestudiowałam, i nawet jeśli są po angielsku, to sama analiza ryunków co jak po kolei rysować dużo daje ;D
=> tak poza tym... hm... włosy sa jakieś trochę dziwne...ale może dlatemu ze ja je inaczej rysuję ;D
=>no i na koniec, zeby można mnie było zlinczować... nie podoba mi się wypełnienie... wyglada jakby całość była rozmazana paluchem DD8 a tego robić NIE WOLNO.... tzn owszem, ja sama rozmazuję ołówek wiszerem, ale po uprzednim wypełnieniu oiłówkiem... to wtedy zupełnie inaczej wyglada ^^
wiem, ze to zupełnie inna kategoria kolorowania ołówkiem (i wiem że jest wiele niedociagnięć >8D) ale chodzi mi o pokazanie ci różnicy... => http://nullaquendi.deviantart.com/galle … 7#/d3ay4s4 na tym arcie była rozmazywana wiszerem skóra i ubranie i lekko włosy, zwłaszcza te ciemne, ale tak jak powiedziałam, wcześniej było cieniowane ołówkiem... dodatkowo kartka była z delikatną teksturą, co daje dodatkowy efekt estetyczny... oczywiście teksturkę kartki też trza umieć dobrać, co buy to nie były ogromne kratery xDD najbezpieczniejsze są kartki do szkicowania np canson ;D
Ostatnio edytowany przez Baka_Deshi (2011-10-06 10:16:05)
will you play with me?
Baka uważam że zbyt bardzo wybrzydzasz.
Mnie się podoba gdyby nie dłonie c:
Ostatnio edytowany przez Aiko-Chan (2011-10-06 12:44:56)