Widać , że nikt nie poruszył jeszcze tego tematu, a jest to sprawa , która strasznie mnie osobiście wkurza. Chodzi głównie o ciemnotę polaków i notoryczne obrzucanie gównem anime przez ludzi , którzy nie mają o tym bladego pojęcia , a kierują się jedynie myśleniem typu "jak rysowane to dla dzieci. Co wy o tym sądzicie?
jOŁ ~.┼
Co ja sądzę? Że ludzie niepotrzebnie wywołują kontrowersje w sprawach, o których nie mają zielonego pojęcia. Animacja niekoniecznie musi byc dla dzieci. No, ale zresztą co nam do przejmowania się takimi komentarzami? phi. Pewnie takie osoby w życiu nigdy nie obejrzała żadnego anime do konca. Żyją na pozorach ;/
jOŁ ~.┼
najwidoczniej śmianie się im w twarz to najprostsze rozwiązanie
Niestety... nawet nie próbują zrozumieć, chociaż raz udało mi się "nawrócić" moją koleżankę, wcześniej mnie wyśmiewała teraz kocha anime Tak to niestety jest:/
jOŁ ~.┼
KonaKona napisał:
N raz udało mi się "nawrócić" moją koleżankę, wcześniej mnie wyśmiewała teraz kocha anime
U moich znajomych graniczy to z cudem
kawowa_cpunka napisał:
U moich znajomych graniczy to z cudem
U moich też, więc sobie wyobraź jakież to było moje zdziwienie:D Ale niestety wszystko co dobre szybko się kończy i po 8 odcinkach DN skończyła z całym światem M&A I najlepsze jest to że dalej mnie wyśmiewa czasem, że to oglądam, a pamiętam jej minę jak pierwszy raz oglądała DeathNote, była zachwycona:D Ehh z nimi to gadać >.<
jOŁ ~.┼
a co do death note. Zauważyłam, że manga&anime tego tytułu stały się ostatnimi czasy dość popularne wśród naszych znajomych nie interesujących się naszym małym światem otaku.. A może to kolejne moje urojenie xP
kawowa_cpunka napisał:
A może to kolejne moje urojenie xP
Hmm nie sądze, bo mi też coś takiego na myśl przyszło To penie że było puszczane w telewizji i ludzie się zainteresowali :P
Dantechild
ano tak to juz jest jak koledzy nie lubia anime i sie z tego smieja , ale rzeczywiscie ostatnimi czasy anime jest bardzo popularne
jOŁ ~.┼
jak zauważyłam, z tej hmn, "popularności" stworzyło się ostatnio wiele pseudo fanów.
vasa napisał:
Najlepsi są ci od Naruto!
Hahah racja racja! Uwielbiam niektóre ich teksty xD Ale najlepsze (chyba mały offtop ) są anty blogi np. o Sakurze
Cóż jeśli o znajomych chodzi to mnie się ich udało nauczyć, że to Japońskie, a nie Chińskie...
Ostatnio edytowany przez Animka (2009-01-17 11:42:28)