jOŁ ~.┼
czy ktoś z Was orientuje się, gdzie można zakupić specjalne pędzle do kaligrafii ? Może ktoś z was ma takie w posiadaniu? czy są drogie? gdzie takie zdobyć ?
http://www.duchjaponii.pl/?grupa=79
Proszę bardzo Tutaj masz wszystko o ile się nie mylę. Prawdę mówiąc samodzielnie nigdy nie kupowałem przyborów do kaligraficznych, ale w sklepach plastycznych można niekiedy dostać pędzle, washi i inne przybory. Zawsze można spróbować kreślić znaki podłużnym kawałkiem węgle, kreski wychodzą podobnie jak przy przykładaniu główki pędzla.
jOŁ ~.┼
jej, ekstra stronka coś czuję, że będę jej stałą bywalczynią ;D od dawna planowałam bardziej profesjonalna naukę kaligrafii japońskiej, ale nie miałam ku temu żadnych przyborów. arigato, Zero <3
jOŁ ~.┼
niegdyś kumpel miał taki niezmywalny tusz. ale to było baardzo dawno temu. chyba nawet mam gdzieś tego pozostałości...
farbowaliście koszulki w całości czy robiliście napisy takim tuszem, fajnie by było porobić sobie np japońskie napisy swoich imion albo cóś na koszulkach... co myślicie?? gdzie w ogóle mogę dostać taki tusz??
jOŁ ~.┼
Mi kolega taką zrobił, ale kiedy to było... już nawet nie mam jego numeru gg xD jak się z nim skontaktuję, zapytam się, skąd go zdobył.
kaligrafować można czymkolwiek na dobrą sprawę, a co do takich tuszów to popytajcie w papierniczych, tudzież w internecie obczajcie
tak mi sie przypomniało ze na honya.pl mozna znaleźć jakieś tusze
Traktorek~ (Moderator)
Nie kupujcie od waneko :P Ja nie wiem skąd oni te ceny stalówek biorą... w każdym plastyku można takie kupić za 2zł sztuka.
Najlepiej iść do plastycznego sklepu, tam często są takie rzeczy, tusz w płynie, całkiem spora buteleczka kosztuje jakieś 5 czy 7zł ale ja jestem wielką zwolenniczką tuszu w kamieniu (jeśli chodzi o kaligrafię)
A do malowania koszulek... najlepsze farby do tkanin.