hejka. Większość aktywnych użytkowników na forum rysuje... więc pewnie myslała kiedyś o tym aby narysować swoją mangę . Chciałbym przeczytać wasze pomysły lub przynajmniej krótki opis planowanej lub tylko wymyślanej w głowie mangi.
Niestety nie jestem dobra w przekazywaniu swoich pomysłów na mangi (poza narysowaniem ich, naturalnie), więc mogę co najwyżej pochwalić się tymi już tworzonymi, które są na moim DA.
Ja wole zachować chwilowo swój pomysł dla siebie ponieważ z pewnoscią przeżyje on miliony poprawek ale moge powiedizec że solidnie nad nim pracuje!
yoo, yoo, yoo... powiem tak... prędzej napiszę scenariusz jakiegoś filmu niż narysuję mangę... wiem, bo próbowałem oba
ew. coś wymyślę i sprzymierzę się z kimś kto rysuje lepiej niż ja i razem to zrobimy
ale mogę ci podać tytuły historyjek które wymyślam sobie gdy mi się nudzi:
"Over-entity - Nadistnienie"
"LIFE-online.EXE" - natchnione "Yureką", "Slayers" i trochę "Kenyuu Densetsu Yaiba"
"A Certain Ghost-like Child-Error" - historia osadzona w świecie "A Certain Magical Index" i "A Certain Scientific Railgun"
To wszystko, to jednak tylko luźne myśli, nigdzie nie zapisane
Ostatnio edytowany przez ma9595 (2012-05-18 22:11:51)
Nie wiem czy chciałoby mi się malować ciągle o tych samych bohaterach, ale to by było coś ogromnego, coś niespodziewanego, i na pewno nie będzie miało do końca happy endu. Jakieś wątki fantasy by się znalazły, ale nie za dużo, nie przesadzajmy z wyobraźnią, zwłaszcza moją, bo to kabaret by był xD
Myślałem kiedyś, ale uznałem, ze jest to zbyt monotonne. Poza tym jakoś nie lubię łączyć pisanie z rysowaniem - albo jedno albo drugie. A pomysł miałem, oscylował wokół mitologii judeochrześcijańskiej i zaratusztrianizmu, jako, ze lubię te klimaty. :P
Kiedyś coś tam rys o takiej dziewczynie z naszego świata do świata Naruto z 1 Seri. A no i taką o kunoichi. Nie za bardzo pamiętam. Bo już dawno nie rysuje. A ostatnia o jakiejś wojowniczce, a że scen walki nie umiem rysować to wyszło na to że koniec!
Mam mnóstwo pomysłów na mangi, ale szybko dochodze do wniosku że są beznadziejne...
z takich dwóch, które być może w dalekiej przyszłości zrealizuję, jest jedna o tytule "Walkiria", współczesna o duchach i takie tam. Druga jeszcze bez tytułu to dziwaczne fantasy z elementami mitologii słowiańskiej i wojny elfo-ludzkiej. Nic specjalnego no i ciężkie do realizacji z moimi umiejętnościami XD