Jak wiecie każdy z nas musi jakoś ułożyć sobie przyszłość . Nie mam tu na myśli zakładanie rodziny itp. tylko o pracę . Jak wiadomo żadna praca nie hańbi ale każda męczy. A gdyby tak każdy z nas miał pracę związaną z tym czym się interesujemy ? I tu dochodzę do pytania tego tematu . Skoro to forum o mandze i anime to czy w niedalekiej ( albo dalekiej ) przyszłości chcielibyście pracować w jakim studiu wydawniczym? (Jakby znalazła się większa grupa zainteresowanych to nawet założeniem własnego studia wydawniczego mangi.)
Stanowczo nie chcialabym pracowac w zadnym studiu wydawniczym. Nie kreci mnie to. Ale jesli ogolnie chodzi o plany na przyszlosc...to ne mam ich. Do niedawna jeszcze myslalam pilocie wycieczek, ale raczej uznalam ze to kiepski pomysl. Jednak ide do humanistycznych klas wiec raczej w tym kierunku bede poszukiwala pracy.
Oj tak... co w przyszłości? Najczęściej zadawane pytanie, na które nie umiem odpowiedzieć. A to moje ostatnie wakacje przed maturą ^^' Obawiam się, że wiązanie się z wydawnictwem to nie najlepszy pomysł (mamy w Polsce za słaby rynek na to...), choć jako że myślę o czymś związanym z grafiką komputerową (nie bezpośrednio o grafice komputerowej, bo to by były studia zbyt artystyczne, a teczki nie dam rady zrobić), to może kiedyś by mi było po drodze...
Mały popyt. Duży problem . Ale to można zmienić . Trzeba stworzyć naprawdę dobre dzieło aby był na nie popyt . Reklama też dużo daje.
Dawno mnie tu nie było
Ale temat bardzo fajnie porusozny.
Ja aktualnie krztałcę się w zupełnie innym kierunku niż wcześniej. Jednak znaduję czas na rysowanie i tak - mam już projekty, które chce wysłać do wydawnictwa jako nową mangę i tp. i td. Chciałabym pracować w wydawnictwie bardzo, bardzo, jednak jako mangaka bardziej <3 Byle by mieć styczność z tego typu pracą.
ja też byleby manga
Historia sztuki. Marzy mi się tylko historia sztuki - pragnę studiować w tym kierunku, a potem pracować w muzeum bądź też uczyć historii sztuki.
ehh... ja nie mam kompletnie żadnej wizji mojej przyszłości zawodowej D: Na razie żyję nadzieją że kiedyś mnie oświeci xD
uczyć w szkole średniej najlepiej przedmiotów związanych z weterynarią, biologią czy też zootechniką xD
No i w tej szkole jest mój klub mangi, anime i kultury japońskiej to może go kiedyś jeszcze poprowadzić jako opiekun?...
Ja się nad tym nie musze zastanawiać - bo mam już prace. Ale fakt że nawet fajna. To jednak pełno stresu w niej. Ale to lepsze niż nic.
po wakacjach wybieram się do Technikum Gastronomicznego na kierunek hotelarza, po zdaniu matury mam zamiar wybrać się na Japonistykę.. na razie upatrzoną mam tą w Krakowie ale jeszcze zobaczymy ^____^
Tak wiem, że trudno się jest tam dostać ale chyba wiecie, że dla mnie nie ma rzeczy niemożliwych~~
przyszłość ...
będziemy prześladowani przez muzułmanów
jihad trwa
ps. wiem że odbiłem od tematu, ale mnie to nurtuje