O, właśnie chciałam dodać nowy temat, ale zobaczyłam ten ^^
Shiki, co by tu powiedzieć, moje pierwsze anime o wampirach, bardzo ciekawe, końcowa scena była najfajniejsza, lubię motywy zabijania. Anime ma u mnie 10/10, co do muzyki, to róewnież mi się podobała ^^
Te anime mi się nie podoba T-T
Nie lubię i już. Kreska dobra, ale anime ogółem wg. mnie jest badziewne. Ostatni odc. to porażka i masakra w jednym T-T
Biedne postacie..
Shiki jest specyficzne, ale czemu od razu badziewne? Wzorowane było na twórczości Stephena Kinga, co samo w sobie czyni ten tytuł trochę innym. A OST z Shiki jest jednym z najpiękniejszych, jaki słyszałam (obok Cassherna czy Ergo Proxy).
jak dla mnie kiepskie... niezbyt mi się podobało a kreska wręcz zabijała mnie.. kwadratowa, surowa i jakas taka nie w moim stylu... i te fryzury.. ... to było ciekawe... miałam ubaw jak cholerka~~
scenariusz... hm.. bez rewelacji, podobnie jak postacie... jakoś mnie to wszystko nie urzekło...
jedyny powód dlaczego przełknęłam to, bo gościnnie głosu dawał tam Gackt~~ no i te,...emmm... Vampiry..ugh... nie to nie jest to co lubię~~
i musze przyznać że nijak to się ma do "Miasteczka Salem" ...TuT bynajmniej w moim mniemaniu... może aż za bardzo kocham książkę bo nawet ekranizacja nie do końca mi się podoba... i jak dla mnie to jest mało "Kingowskie"... ;I
Ostatnio edytowany przez Baka_Deshi (2012-04-23 00:20:55)
will you play with me?
Ja to bym nawet śmiała napisać, że to obraza dla mojego kochanego Kinga, ale to moje zdanie. ; p Zgadzam się z przedmówcą całkowicie.
no coś w tym jest Skyline.... prędzej bym powiedziała, że Higurashi mogłoby mieć coś wspólnego z klasykami grozy jak Shiki... no ale cóż.. ktoś przeczytał "Miasteczko Salem" coś mu zaświtało... i stworzył anime, a jak wiemy wielkie nazwiska przyciągają ludzi... jednych ściągnie fakt, że niby na podst "Miasteczka Salem" innego że tam Gackt daje głosu... ;'D ja po prostu inaczej wyobrażam sobie anime o Vampirach i raczej jest to w stylu Helsinga >8'D
will you play with me?
Jedna z moich ulubionych serii, trochę nie docenione anime.
Postawiłbym je na równi z Death Note. Bardzo mi się spodobała cała historia i oglądałem to z dużym zaciekawieniem. Na końcu aż żałowałem że tak szybko je ukończyłem. Shiki mogę polecić wszystkim fanom horrorów, wampirów i ciężkiego klimatu. Od strony technicznej Shiki też prezentuje się świetnie, no może po za fryzurami bohaterów, ale z czasem to nie przeszkadza.
Ostatnio edytowany przez B4rdock (2012-07-10 08:36:07)
te fryzury to już w ogóle był koszmary DDD8< pomijając "specyficzną kreskę" ale fakt,, uśmiałam się z nich co nie miara x'D
will you play with me?