Jestem tu nowa mam nadzieje że fajnie się tu pisze ;p
może tak od razu to dziwnie ale jeśli się wam zechce to wpadnijcie na mojego bloga oczywiście o anime
link: http://animetocokocham.blogspot.com/
Jak się wam spodoba to proszę o opinie arigato!
Na Twoim blogu roi się od błędów interpunkcyjnych, brakuje ogonków, składnia leży i kwiczy, a bohaterka VK nie nazywa się Youki, a Yuki. Screeny i grafiki z anime są porozrzucane w nieładzie, żadnego pomysłu na jakieś konsekwentne ich rozmieszczenie (albo mam dziwną przeglądarkę).
Na Twojej stronie wieje nudą i po prostu nie ma na czym zatrzymać wzroku.
em.. szczerze?... nuda nuda ui jeszcze raz nuda (mówię o obu blogach)... nc niezwykłego na czym można by zawiesić oko...
odo tego jasne napisy na czarnym tle ... dla mnie to wręcz zabójstwo dla oczu... zwłaszcza na blodu DiedPandora gdzie czciuona nie dość że wjątkowo rażąca >8I
Rincia... opisy są jakieś takie .. nie do składu interpunkcja bije po oczach... jeśeli masz z tym problem pisz tekst np w Word, który ci poprawi wszystko (można właczyć pilnowanie zarówno ortografi jak i gramatyki) a później skopiujesz tekst i uzupełnisz o oprawę graficzną....
No i w ogóle trzeba poćwiczyć opisywanie, ja nie jestem w tym dobra wiec zostawiam to innym xD Staraj się wpierw opisać postać a później napisać czy ją lubisz .. rozumiem, ze zbyt mocne zagłębienie się w charakter jakieś postaci może być odebrana jako spoiler no ale czytajac recenzje anime trzeba się z tym liczyć. polecałabym popatrzenie jak na innych stronach opisywane są anime (osobiscie korzystam z http://anime.tanuki.pl/strony/) no i trzeba popracować nad wyglądem, bo jakbym szukała info np o Vampire Knight to widząc coś takiego od razu bym wyłaczyła stronkę ^^
Died Pandora jak już powiedziałam wcześniej twoja czcionka wręcz zabija moje oczy >8I nigdy nie lubiłam jasnych czcionek na czarnym tle, ale twoje tyo już tragedia... widze ze opisy masz krótkie zwięzłe zupełnie jak opis z kasety, ani zachęca ani odtrąca... jest troszkę bylejaka... przy Magic Knight Rayearth olpisujesz naprawde ogólnie, znów przy Sakurze prawie że dokładnie streszczasz bieg wydarzeń poza zakończeniem...
przydałoby się zdecydować w jaki sposób chcesz opisywać anime, wiem, to nie jest łatwe..właszcza, z e teraz jest tyle blogów że wyjątkowość opisy i wygląd przykuwający wzrok to niestety podstawa bytu. Musicie postawić na oryginalność, sprobujcie znaleźć sposób na napisanie po raz kolejny tego samego w(np kolejny opis daneggo anime) sposób wyjątkowy i inny niż wszystkie.
i to chyba byłoby póki co na tyle...
dziękuję,
prosze mnie nie zabijać...
szkoda czasu na taką "płotkę" jak ja xD
will you play with me?
jak już to opiniom a nie opinią.... język polski-podstawówka się kłania panienko.....
will you play with me?
ja nie lubię ogólnie blogów, chyba ,że jest tam coś na prawdę ciekawego a tu nie ma
@EDIT właściwie ten pierwszy jest całkiem w porządku *-*
Ostatnio edytowany przez Hatysz (2012-02-19 20:04:48)
Dzięki za szczerą opinie, właśnie pracuje nad zmianami : 3
zostało trzymać kciuki za oba blogi i życzyć wielu udanych i oryginalnych pomysłów~!
will you play with me?