Ja czytam tę mangę po polsku (obejrzałam też anime).
Co do mangi - bardzo podoba mi się kreska. Jest to bardzo zabawny tytuł, chociaż dość schematyczny, a Usui to w ogóle jedzie po całości - facet idealny. No cóż, wszystkich facetów idealnych, których znałam, mogę najwyżej wydrukować i powiesić na tablicy korkowej xD
kocham to!!! co prawda wolę anime od mangi, ale mangę czytam po polsku, więc póki co tylko 15rozdziałów Usui jest boski, po prostu ideał nad ideały nawet Night z Zettai Kareshi, który miał być ideałem mu nie dorównuje a najlepiej wygląda kiedy jest zdziwiony
podoba mi się ich poczucie humoru, krótkowzroczność Misaki-chan, cały ten jej pokręcony charakter i cała ta historia
Anime i mangi to mój sposób na ucieczkę od przykrej rzeczywistości. Wiem, dziwna jestem
No cóż, dla mnie to anime jest naprawdę bardzo schematyczne i przewidywalne. Chociaż cenię je za humor, bo nie zawsze mi podpasowuje japońskie poczucie humoru. Częstokroć jest bardzo specyficzne albo... zboczone x.x
Ja Czytam Mangę po angielsku i sądzę że jest świetna:) Całkiem niedawno przeczytałam 62 rozdział i naprawdę mi się podoba. Chociaż muszę przyznać że nie mogę doczekać się w tej całej historii kiedy coś zacznie się w końcu nie układać bo jak narazie wszystko jest idealnie a z czasem może się to znudzić. Lubię mangi i anime i ta jest jedną z lepszych jaką czytałam i oglądała. Zgadzam się że Usui to facet idealny, dobrze ze chociaż w książkach można takich znaleźć
Ja też czytam to po angielsku, ale jestem dopiero na 50 rozdziale, bardzo fajne, najbardziej podoba mi się jak Takumi znęca się nad Yukimurą, albo jak przekręca imię Shintaniego na Sanshita, o i jeszcze ta demoniczna aura Ayuzawy (ale oni się jej boją)!
a ten natrętny lokaj ninja po trochu już nie mają chyba pomysłów
Ja najpierw obejrzałam anime a niedawno zaczełęm czytać mange po polsku. Kocham to <3
mangi nie czytałam ale anime obejrzałam całe ^ ^ całkiem ciekawe Usui rządzi xD A Misa miała taką fajną mrohną aurę *u* heh.. gdy tylko słyszę ten tytuł to od razu widzę Usui'ego kiss'ającego Yukimaru i Misaki znęcającą się nad BaD TrIo~ xDD
Yukimura ma przerąbane z Takumim, to fakt, ale Shintani ("Sanshita-kun ) też nie ma z nim łatwo... co ja gadam, to w ogóle jest trudny chłopak wszystkim sprawia kłopoty... oprócz ojca Ayuzawy (cytacik: "Takkun!!")... trafiła kosa na kamień
a Mroczna Misaki jest najlepsza (z męskiej części Seiki tylko Usui się jej nie boi, i i jej Fanclub w postaci Baka Trio)
Ostatnio edytowany przez ma9595 (2012-04-17 20:28:09)