Chcia³a bym porozmawiaæ o mandze Shippudena, ze wzglêdu na kilka rzeczy. Ale najpierw.
Mo¿e wiecie, mo¿e nie ale istnieje strona ( http://www.onemanga.com/Naruto/ ) na której
co tydzieñ ukazuje siê najnowszy chapter Naruto ³±cznie z Shippudenem, tzn. dzieñ zaraz po jego
premierze w Japonii. Strona jest oczywi¶cie po angielsku i chaptery te¿, wiêc jest to tylko dla osób
czytaj±cych do¶æ sprawnie po angielsku, w ka¿dym razie ja jestem ca³a szczê¶liwa, ¿e co¶ takiego jest. x3
(a dla osób, które angielskiego zbytnio nie znaj±, moja przyjació³ka zamierza je t³umaczyæ, ja za bardzo czasu nie mam, ale kiedy zacznie publikowaæ to was o tym powiadomiê). Na stronie ( www.onemanga.com ) znajduj± siê równie¿ wszystkie chaptery m.in. Bleacha, One Piece, Vampire Knight, Hana Kimi, Claymore, D.Gray-Man, Kekkaishi - z reszt± sami zobaczcie, tam jest tyle mang o jakich ¶wiat nie s³ysza³! Do wyboru do koloru x3 Na prawdê polecam.
Ale chcia³am mówiæ o Shippudenie. Otó¿ (do tych co czytali), nie s±dzicie, ¿e kreska Kishimoto siê pogarsza?
Ja odnoszê takie wra¿enie niestety... fabu³a, postaci itd. staj± siê coraz fajniejsze ale kreska mu siê pogarsza.
My¶lê, ¿e to przez to, ¿e musi zd±¿yæ zawsze na czas, rysowaæ jeden chapter w tygodniu i rysuje szybciej ni¿ powinien, mniej dopracowuje postaci. U Masashi'ego zawsze charakterystyczne by³o to, ¿e nie u¿ywa rastrów i nadal tak jest ale chyba trochê przesadza z piórkiem, tzn. podkre¶leniem go. Jak s±dzicie?
A po za tym... po dzisiejszym rozdziale Shippudena, czujê radochê i ekscytacjê równocze¶nie. Ita¶ nie ¿yje ._. (to nie takie fajne), Madara tzn. Tobi ¶ci±ga maskê! I co on chce temu Sasuke powiedzieæ, odno¶nie Itachi'ego!?
Mówi³, ¿e jest jedyn± osob±, znaj±c± prawdê o Itasiu! O co chodzi?! Matko, nie wytrzymam do przysz³ego tygodnia!
Przeczyta³am wczorajszy chapter. I pierwsze co mi przychodzi do g³owy to:
JAAAAA!!!
Ludzie czy wy wiecie co siê tam teraz dzieje?
Okaza³o siê, ¿e Itachi chcia³ URATOWAÆ ¦WIAT shinobi a przede wszystkim
swojego ma³ego braciszka [który go przed chwil± zabi³]. Czy¿ to nie brzmi piêknie?
Ale pomijaj±c. Nie wytrzymam.
Za tydzieñ chapteru nie ma. Boziu... a mo¿e to tylko Madara znowu ¶ciemnia
biednemu Saskowi, ¿eby sam siê poci±³?
No i Itacz mu przekaza³ wszystkie swoje techniki jak siê okaza³o.
Z reszt±, co ja wam bêdê mówiæ. Pewnie nawet nie chcieli¶cie ¿ebym wam o tym mówi³a.
Ale wybaczcie. Nie wytrzyma³am. ^^
Ostatnio edytowany przez Mikayo (2008-04-12 20:08:28)