Najlepiej ci wyszły oczy i włosy, ale niestety ręka prawa strasznie kuje w serce TT^TT. Spróbuj narysować postać całkiem wymyśloną przez ciebie, dzięki temu będziesz miał bardziej bujną wyobraźnię XD
okej jak bede miał chwilke wolnego czasu to tak zrobie
Dobra tak jak mi Sawako poradziłaś zaczynam robić własne postacie xD O to jedna z nich, chociaż mam wrażenie że za bardzo poniosła mnie wyobraźnia
Całość wygląda już dużo lepiej (choć z biustem i tak bym ją do chirurga plastycznego wysłała xD), tylko co to jest to coś, co się jej wije po twarzy i dekolcie?
wąż. przynajmniej to miało wyglądać jak wąż. A może lepiej bedzie jak powiem że to tatuasz węża bo na szyi jednak nie wyglada to zbyt realistycznie xD
Ostatnio edytowany przez Sokuryo (2011-03-24 16:26:41)
Może by było widać, gdyby któryś koniec był widoczny
No no widzę postepy Ale ten biust juz lepiej wygląda ^^ jeszcze nie jest taki jak powinien być ale juz lepiej wygląda No i oczka nie są równe, ale to taki mały szczegulik . Ale ten wąż węża nie za bardzo przypomina
Gdy pozaznaczasz obojczyki łatwiej będzie Ci biust narysować. Jesteś chłopakiem więc spróbuj narysować męską sylwetkę i wrzuć ją Możę to Ci łatwiej przyjdzie. Głowy i włosy wychodzą całkiem ładnie, spróbuj więcej rysować ciało w różnych pozycjach. Oglądaj inne zdjęcia, aby nauczyć się anatomii. Osobiście też jeszcze z tym sie męcze, jednak ćwicze i ciągle zdarza mi się coś "popsuć"
Widzisz to nie jest takie trudneXD. Mi się naprawdę podoba, nie będę cię gnębić jakimiś niedociągnięciami, ale najważniejsze jest to że tworzysz coś własnego, a to wielki plus
Nom, ten obrazek jest o wiele lepszy nic poprzednie. Ma równe oczy, nie za dużą głowę i cała reszta jest ok tylko od biustu w dół troszkę nieproporcjonalnie ale co tam, poprawi się
Dzieki A oto mój kolejny rys
Nad rękoma i dłońmi musisz jeszcze popracować, no i ten prawy jej cyc taki troszku krzywy XD. Co do twarzy nie mam zastrzeżeń bo wyszła ci naprawdę nieźle .
A mi sie nie pokazuje ten rysunek ;(
Yui-chan napisał:
SŁUCHAJCIE LUDZIE ZASTANAWIAM SIE CZY NIE ZAŁOŻYĆ TU TEMATU GDZIE BY BYŁY WSKAZÓWKI DLA OSÓB POCZĄTKUJĄCYCH W RYSUNKU MANGI. CHODZI MI O KONSTRUKCJE, ZAZNACZANIE ZAGIĘĆ NA MATERIALE ITP. RYSOWANIE POSTACI W RUCHU ...
Co wy na to ????????????????
Za, za , za zgadzam się. Jestem kompletnym beztalenciem (dlatego też nie wrzucam prac swoich). A sama nie znalazłam jeszcze takiej dobrej strony do nauki. A największy problem mam właśnie w zagięciach w materiale, rysowanie w ruchu, ale też nie umiem w innych profilach niż na wprost i cieniowanie. Przydałoby się coś takiego. Ja sama prac nie ocenię bo nie znam się zbytnio na dobrym rysunku. No tyle co zgodzę się z Sawako.
Jupi w końcu widzę ten rysunek
No no no sa postepy biuścik niczego sobie ( ale wygląda jak by stanika nie miała ) , co do twarzy to ja bym trochę przesuneła podbrudek i usta , nad rękami musisz popracowac , no i troszku anatmię podrasuj ;P;P
Biorąc pod uwagę ten rysunek i twuj pierwszy to różnica jest niesamowita O_o naprawde idzie ci coraz lepiej