Hm, ale lubię j-music ^^. Ale ogólnie bardziej słucham z openingów i endingów. Moje ulubione - wszystkie melodie z La corda D'oro heart, opening & ending ze Spice and Wolf, wszystkie z Death Note, dwa endingi z Rosario to vampire (z dwóch serii). A takto jeszcze trochę Kanon Wakeshima (poznana zresztą przez vampire knight) i od czasu do czasu An cafe.
Traktorek~ (Moderator)
Ja ostatnio słucham prawie tylko japońskiej muzyki :'D
Openingi z Death Nota były super, btw pierwszy opening (the world) był nagrany przez nightmare (bardzo dobry zespół)
a tak to lubię właśnie Nightmare, Sendai Kamotsu (Ci sami ludzie co od Nightmare ale to coś totalnie innego :'D), An Cafe, Duel Jewel... SID i tam parę innych.
Wishmaster mi też się ogromnie podobał ending z pierwszej serii Rosario, i to najbardziej ^^, był taki fajny. I( spice and wolf XD, i ending i opening
Najlepsze endingi i openingi jak dla mnie zdecydowanie ma full metalalchemist brotherhood. W D gray man'e też są całkiem niezłe. Jak dla mnie muzyka japońska, rock i metal żądzą
FMA ma zapewne i tak najwięcej openingów w których 90% mi się podobała ^^. Niektóre endingi w brotherhoodzie i ogólnie w tym starym FMA nie podobały mi się ale openigni to wszystkie i stare i nowe były zarąbiste XD. Tylko chyba 5 op w brotherhoodzie nie bardzo i 2 w starym ale to i tak nie miało znaczenia bo były niezłe ^^
Ja się trzymam The GazettE, po prostu kocham ich i właśnie ich słucham
Jej ja nie ogarniam tej ankiety jakieś O_o i ?? i gdzie tu zagłosować? hehe xD A czy lubie? No to zależy od zespołu. Aczkolwiek bardziej sobie cenie polską muzyke. Fajnie jest rozumieć słowa. Ale u nas brakuje dobrego power czy melodic metalu więc czasem się uciekam do japońskiej muzyki xD Od czasu do czasu jakieś opening z anime się nasunie to też chętnie posłucham Chociaż jeśli miałbym być szczery to troche irytuje mnie ten cały visual kei i te całe przebieranki. Fani the gazette itp może mi wybaczą ^^. Po prostu oglądając teledyski w wykonaniu takich zespołów czuje ze to wszystko jest sztuczne i robione na pokaz.
Nie przepadam z j-muzyką. Jednak są wyjątki, jak Malice Mizer. *u*
Ja bardzo lubię J-pop. Najbardziej muzykę z anime. Oni mają naprawdę wielki talent, podziwiam ich. Ach "Piece of Love" Shazny
ONE OK ROCK rządzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
lubię X-japan za kurenai Hiroshi Kitadani głównie za We are i We go z OP ostatnio wpadł mi kawałek the guardian Shin Mazinger Shougeki! opening 2 Ayumi Hamasaki - Butterfly
a tak na fula puszczam ten kawałek http://www.youtube.com/watch?v=ReyIRJUw … re=related Rescue fire przerobione jescze openingi z dragon bala + kai + gt japońskie
+ dobre jest saint seya - pegasus fantasy Animetal to też spoko Shin getter robo op2 - Heats będzie tego wymieniałbym dziesiątki ulubionych kawałków z 300 set piosenek (tylko japońskie ) i ściągam tylko te co mi się podobają bo miałbym liste tysięcy a ze wszystkimi piosenkami dziesiątek tysięcy AAA za dużo liczb a szkoła odpoczywa w sobotę głowa boli xD
Nie jestem fanką japońskiej muzyki, aczkolwiek zdarza mi się posłuchać czegoś japońskiego. Najbardziej, chyba, lubię Nightmare.
Uwielbiam J- music
Najbardziej lubię słuchać Nightmare, Aya Hirano i Gazette
Ostatnio edytowany przez Hatysz (2011-12-07 20:42:10)
ja głównie j-rock niż j-pop . DELUHI , Miyavi , D'espairsRay , UnsraW , lolta23q , the GazettE , LM.c itp. , itd. . : 3