Co my¶licie o japonskiej modzie? Z jednej strony kawaii'owe, grzeczne i ¶liczne mundurki, a z drugiej strony -wed³ug mnie- przes³odzona i zakolorowa moda uliczna. W³a¶ciwie to mysle ze jest nawet fajna i oryginalna, ale lekko przesadzona. Ja nigdy bym sie tak nie ubra³a! xD Jak? wejdzcie koniecznie na http://japanesestreets.com/ to sie przekonacie!!! albo wpiszcie w grafice Goglach "japanese streets" ^^
Wiesz oni sie tak kolorowo ubieraj± tylko dlatego ¿eby sie wyszaleæ w dzielnicy Harajuku.... Gdyby¶ te¿ musia³a przez 6 dni (6 dni gdy¿ w Japonii ucz± sie wiêcej o jeden dzieñ od nas a nawet 7 kiedy maj± specjalne koropetycje!!! Jednym s³owem nie dziwmy sie czemu jest tam tyle znanych z elektroniki i pojazdów firm.!) chodzi³a do szko³y w mundurku to te¿ mia³aby¶ dosyæ grzecznych, krêpuj±cych ruchy wdzianek wiêc kiedy maj± wolne ubieraj± na siebie wszystkie te ciuchy których normalnie by podczas reszty tygodnia-pracy ,czy tam nauki nie w³o¿yli... Ja uwarzam ¿e te ciuchy s± zajefajne wkoñcu niektórzy kojarz± Japoniê z tymi ubraniami i Lolita'mi ^^lub Gothic'ami ^^ (Lolita-styl charakteryzuj±cy sie s³odkimi ubrankami-nie myliæ z Barbie!!!-Uroczymi spinkami i du¿o ró¿nych s³odkich b³yskotek a Gothic-To po prostu osoby ubieraj±ce sie na czarno z ró¿nymi Rockowymi Punkowymi dodatkami oba style maj± wyodrêbnione rodzaje!!)
Wed³ug mnie wszedzie maja lepsz± mode niz w moim mie¶cie nie mowie o Polsce bo znajdziesz miasta gdzie ludzie ubieraja sie ,,dziwnie".W Japoni podobaj± mi sie style ubioru (nie wiem czy to prawda ale ponoæ w szkole musz± nosiæ pantofelki :P )Wracaj±c do tematu gdyby u mnie w mie¶cie wylecia³ np.murzyn (bez obrazy) no i ma tam jakie¶ ubrania i np, irokeza (ro¿owego) to nie da³o by sie odgoniæ kolegów o gapienia sie na niego .Reansumuj±cw ma³ych miastach nie da sie ubieraæ inaczej ,¿eby nie byæ wy¶miany lepiej ubieraæ sie przecietnie.
jO£ ~.┼
Z ca³± pewno¶ci± mody m³odzie¿y japoñskiej nie mo¿na porównaæ z nasz±, europejsk±. Tam nikt nie zna takich s³ów, jak umiar, przesada. Ja osobi¶cie uwielbiam styl "gothic lolita" (Miko-chan, szacun ^^)ech. Classical Lolita, który odznacza siê strojami bardzo dojrza³ymi wygl±da przepiêknie. Staro¶wiecko, sentymentalnie, czasami mo¿e trochê ¿a³o¶nie... xD Cospleyowcy.. Boshe, dlaczego w naszym kraju nie ma takich rzeczy. ? (buuu...)
a mi siê podoba styl lolity, niekoniecznie ghotic...
tak s³odko ;]]
no i ogólnie fajnie jest w dzielnicy Harajuku,
uwielbiam kolory, a tam jest tego masa
oni s± oryginalni
no i mundurki te¿ mi siê podobaj±,
bo to co¶ co ja mam w szkole chyba tak nie mo¿na nazwaæ
taka kamizelkowata szmata, buhah ;D
i tam jest raczej wewnêtrzna tolerancja ni¿ zewnêtrzna...
Japoñska moda jest po prostu niepowtarzalna! Nasze europejskie próby na¶ladowania s± po prostu ¶mieszne
ale zobaczycie, i nas kiedy¶ ten szau ogarnie
Ostatnio edytowany przez vasa (2009-01-29 20:40:58)
Dantechild
vasa napisał:
Japoñska moda jest po prostu niepowtarzalna! Nasze europejskie próby na¶ladowania s± po prostu ¶mieszne
ale zobaczycie, i nas kiedy¶ ten szau ogarnie
ale to juz chyba nie w naszym pokoleniu
http://japonki.tnb.pl
tam jest du¿o ró¿nych zdjêæ japonek, nie tylko mody O.o xD
Serpetaliar napisał:
ale to juz chyba nie w naszym pokoleniu
zobaczymy ^
najwy¿ej bêdziemy ekscentrycznymi babciami/ dziadkami z tysi±cem spinek we w³osach i kolorowych kapciach
Witam. Nie wiem czy jest sens zak³adaæ nowy temat, tak wiêc zapytam Was o to tu :]
Mam zamiar sprowadziæ do Polski buty Jika Tabi. Póki co bêd± dostêpne kolory czarny i niebieski. Chcia³abym siê zorientowaæ jakie bêdzie zainteresowanie tym modelem i czy jest sens w je inwestowaæ. Z góry dziêkujê za odpowied¼ :]
oj nie ~! je¶li lolity to tylko gothik~! ró¿owe wrêcz mnie przera¿aj± o___O tak samo jak..emm.. to siê chyba decor nazywa, czyli na³o¿enie sobie na g³owê wszystkiego co mo¿liwe i w jak najbardziej agresywnych/pstrokaatych kolorach ^^ po prostu zUo 8D
jesli o mnie chodzi, to strasznie mi siê podoba j± ³aszki rockowe i tzw visual-kei to po prostu kocham~! zreszt± w odzieniach moich OCków widaæ przenikanie tych dwóch stylów ;3
ale mimo tych ró¿norodnych mieszanek stylów, ubiorów etc to i tak najpiêkniejsze s± JAPOÑSKIE KIMONA~~! dla mnie nie ma nic piekniejszego~~! =3=
Ostatnio edytowany przez Baka_Deshi (2011-03-30 11:40:33)
will you play with me?
Mi siê najbardziej podobaj± ich mundurki i chcia³abym, ¿eby w Polskich szko³ach te¿ zosta³y podobne wprowadzone
A co do stylów - wszystkie japoñskie s± kawaii, tylko ka¿dy inaczej. Najpopularniejsze to gothic lolita i lolita~ Wszystkie s± kawaii, chocia¿ te mocno przesadzone nie przypadaj± mi do gustu.
ja s³ysza³em ostatnio ,¿e modne s± tam takie stare telefony jeszcze bez kolorowego wy¶wietlacza
fajnie jak by w polsce tak by³o
a ogólna moga jap. to mi sie podobaa
Wed³ug mnie jest bardzo fajna, chocia¿ niektóre ich stroje przyprawiaj± o md³o¶ci. Np to: http://images.lightstalkers.org/images/ … _large.jpg, ale na przyk³ad to jest ³adne: http://styleinvasion.com/blog/wp-conten … n31_si.jpg, http://www.lifefashionfy.com/wp-content … graphy.jpg. Niektóre z tych strojów s± fascynuj±ce, a niketóre mniej