mnie zacz±³ siê ostatni podobyc styl gotycki je¶li chodzi o ciuchy O.o gothic lolita jest super ^^
tez lubie ciemne stroje ale jestem bardziej czlowiekiem usmiechnietym wiec mysle ze fajna jest kolorowa moda choc na ciewmno tez lubie sie ubrac ^___^ a najleprze to sa szlafroki hehehehe:P
Tak, to co nosz± Japoñczycy jest bardzo oryginalne. Dlaczego wiêkszo¶ci Polaków uwa¿a modê Japoñsk± za dziwn±, "wie¶niack±" itp.? Poniewa¿ nie jeste¶my tolerancyjni. Oni ubieraj± siê jak chc±, najczê¶ciej wygl±dem zewnêtrznym odzwierciedlaj± wygl±d wewnêtrzny, czyli np. jak siê w danym momencie czuj±, jakimi s± lud¼mi w ¶rodku, co lubi±. I nikt ich w Japonii nie wy¶mieje za to, ¿e inaczej wygl±daj±, poniewa¿ ludzie w Japonii ceni± sobie inno¶æ . Nie wiem jakby ludzie w Polsce na mnie spojrzeli, je¶li bym siê ubra³a w ró¿ow± lolitê i paradowa³a w niej po mie¶cie xD. Moim zdaniem Japoñska moda jest ... wyj±tkowa .
Japonska moda jest cudowna *-* mi osobiscie podoba soê classic lolita i gothic lolita ~ dzisiaj zamawiam pierwsz± lolici± sukienkê <3 i nawet zmienilam fryzurê XD
Ogo³em to japonczycy chc± wyrazic siebie przez styl ubierania i bardzo dobrze im to wychodzi ^^ szkoda, ze w Polsce nigdy tak nie bedzie...
Mnie osobi¶cie strasznie podoba siê styl "gothic lolita", nie pogardzê te¿ niektórymi rzeczami "cyberpunkowych". Chcia³abym siê tak na co dzieñ ubieraæ, ale... W³a¶nie, jedn± z przeszkód jest polska "tolerancja" oraz moja wewnêtrzna nie¶mia³o¶æ. Mam jednak nadziejê, ¿e kiedy¶ siê przemogê ^ ^. A mo¿e kto¶ ubiera siê "po japoñsku" na co dzieñ?
Ja nie na co dzien, ale dosyc czesto :> mam jedn± przepiêkn± lolici± sukienkê z Bodyline i planuje zakup kolejnych ^^
Poszczególne czê¶ci ubrañ mi siê podobaj±. Gorzej z tym, jak Japoñczycy je ³±cz±
Mundurki s± ¶wietne, kimona itd. a¿ mam ochote tak samo siê ubieraæ, gdybym kase mia³a to bym tak sie ubiera³a, pod wzglêdem ubioru nasz kraj jest zacofany