Ulubiony gatunek muzyki.
Ja s³ucham wszystkiego po trochu, ale przede wszystkim rock i jego odmiany (np. Pnp post grunge), czyli Breaking Benjamin, Evanescence, Linkin Park, Nickelback, 30 seconds to mars), a oprócz tego troche OSTów (jak Two steps from Hell i x-ray dog). (:
Traktorek~ (Moderator)
Ja s³ucham tego co wpadnie mi w ucho nie zale¿nie ot gatunku owej muzyki. Choæ w wiêkszo¶ci przewa¿aj± u mnie starsze klimaty jak The Beatles czy Simon&Garfunkel poza tym sporo japoñszczyzny.
Moim ukochanym zespo³em jest Disturbed ale oprócz tego zespo³u jeszcze s³ucham Dragon force, 30 seconds to mars, sonata arctica, sum 41, rise against, the of spring i nightwish XD
A ja s³ucham jednego zespo³u non stop i jest nim...The GazettE, ale trudno siê domy¶liæ, zw³aszcza po moim podpisie i avatarze xD
Ja wy³±cznie rock albo po³±czenie rocka z metalem jak Disturbed, Dragon Force i Sonata Arctica. A ogólnie to linkin park, sum 41, 20 second to mars, evanescence, Motorhead, Nightwish, rise against, ale moim ulubionym zespo³em jest
The Of Spring
Jak zwykle siê wyró¿niê.
Bardzo lubiê s³uchaæ muzyki klasycznej.Odprê¿a mnie.
Taka mi³a odmiana od tego komercyjnego be³kotu dzisiejszych "twórców"
..ale <wow> czêsto s³ucham radia,wiêc czasami co¶ mi wpadnie w ucho,ale zdaje siê,¿e s± to takie jednorazowe przygody ; >
Albo jaki¶ opening/ending z anime.Tym równie¿ nie pogardzê.
Nie jestem ca³kiem zamkniêty na dzisiejsze muzyczne twory,ale raczej stroniê .
ja ju¿ teraz nie umia³bym ogarn±æ siê w jednym gatunku muzycznym. Za ma³olata nie mia³em z tym problemu i by³em zagorza³ym metalem ale na szczê¶cie "otworzy³em uszy".
Teraz to wszystko jest zale¿ne od sytuacji i mojej zachcianki
Tak dla przyk³adu:
- si³ownia to wiadomo ¿e jaka¶ corowa sieka w stylu Heaven Shall Burn lub Suicide Silence czasem te¿ co¶ w klimatach Oi
- dziarganie (jutro dalej jedziemy moj± nogê ) no to co¶ new metalowego jak Korn lub hardcorowy rap w stylu Insane Clown Possessed
- jak chce siê wyciszyæ to muzyka orientalna w stylu Dead Can Dance lub nasza rodzima Dikanda
- jak co¶ tam sobie robiê to polskie rymy ale tu to tylko Kaliber 44 (+ jego pochodne) i z nowych to LUC
- elektronika no to banalnie we¼my choæby Prodigy choæ teraz mam fazê na kapelê Manes
I móg³bym tak d³ugo wymieniaæ wiêc ju¿ skoñczê :P
w sumie to s³ucham najró¿niejszej muzyki, chocia¿ ogólnie to obecnie j-rock... ja to w sumie zawsze na ³atwiznê idê i odsy³am ludzi na mój profil na last.fm => http://www.lastfm.pl/user/nulla_quendi bo tu widaæ jak na d³oni czego s³ucham i w jakich ilo¶ciach i jakiej czêstotliwo¶ci 8DD
will you play with me?
Hoooo... muzyka. Wiêc od czego by tu zacz±æ ? Ja s³ucham wszystkiego co pobudza moje marzenia lub przywo³uje wspomnienia wiêc nie mam sprecyzowanego gatunku ... wszystko zale¿y od nastroju.
Lubiê s³uchaæ: The Killers, Kings of Leon, Paramore, Three Days Grace, Linkin Park, j-rock, soundtracków z anime oraz nostalgicznej muzyki przy której mogê odlecieæ w ¶wiat marzeñ ... he he to chyba tyle z mojej strony ...
Mój ulubiony rodzaj muzyki? Jest nim oczywi¶cie metal, rock i trance. Metal to zdecydowanie Linkin Park, System of a Down. Rock to Scorpions oraz Manowar. Trance: DJ Tiesto, Armin Armin van Buren oraz Ferry Corsten.
Ale jednak wolê najbardziej LP i SOAD.
A i jeszcze oczywi¶cie Asian Musik. Szczególnie uwielbiam zespó³ FLOW.
~~SkoÂro nie mo¿na siê cofn±æ, trzeÂba znaÂle¼æ najÂlepÂszy sposób, by pój¶æ naprzód~~
Paulo Coelho
Oczywi¶cie rock góruje u mnie . Wiem ¿e lubie jeszcze od czasu do czasu metal jpop i wszystko gdzie sa mocne skszypki (znaczy siê s± na pierwszym planie )
G³ównie rock - stare, klasyczne i kultowe zespo³y: AC/DC, Nirvana, Led Zeppelin, Floydzi i ca³a zgraja : D Ogólnie oldschool.
Lubiê te¿ wspó³czesne rockowe i punkowe zespo³y: Rise Against czy Social Distortion.
Uwielbiam te¿ Evanescence i powolutku zakochujê siê w KoRnie.
Kocham te¿ poezjê ¶piewan± (g³ównie Grechutê, Grzegorza Turnau).
Nie przepadam za rapem i wiêkszo¶ci± piosenek hip-hopowych.
G³ównie muzyka elektroniczna: szko³a berliñska czyli Niemcy i lata 70' Lubiê te¿ nieco jazzu pos³uchaæ, blusa (Tadeusz Nalepa ) Ale te¿ i bardziej popularnej muzyki (OSTy z anime, jpop), a czasami ró¿nych ciekawostek typu muzyka bu³garska ludowa itp.
Prawie bym o nich zapomnia³a PAPA ROACH XD!!! ¦wietny zespó³ rock'owy
OST x-ray dog jest genialny, te¿ go uwielbiam. Ostatnio s³ucham tylko i wy³±cznie "Here comes the king", pokocha³am to!
A co do zespo³ów... czasem pos³ucham vocaloidów, czasem jakiego¶ openingu/endingu z anime, ale je¶li mam ochotê na jaki¶ zespó³ to 30STM, My chemical romance, Nightwish albo nawet Lady Gaga :33333 Oczywi¶cie do tego du¿a dawka azjatyckiej muzyki~