Dantechild
w sumie ja to jednego dnia obejrzalem i moge bez wachania polecic
szczegolnie mi chyba przypadl do gustu ep #1 bo w sumie najwiecej sie dzialo , no i moze troche tez ten co lucy sie bije z ta prawdziwa corka profesorka (nie pamietam juz jak sie nazywala )
jO£ ~.┼
Kisaragi.
Z pierwszego odcinka bije du¿a dawka pschizmu, a to lubiem *o*
A nie Markio? No chyba, ¿e my¶lê nie o tej co trzeba xD
Bardzo lubiê to anime. Pojawi³o siê tutaj wiele spektakularnych scen, gdzie glównym w±tkiem byla krew, a za takimi nie przepadam. Wynika to zapewne z tego, ¿e tego typu anime zwykle s± puste i ich glównym zadaniem jest przerazic [lub zniesmaczyæ] widza. EL mialo jednak w sobie g³êbiê, dlatego krew mnie nie razi³a.
Elfen Lied wzrusza. Elfen Lied zadziwia. Elfen Lied przyspiesza bicie serca przez strach o bohaterów. Elfen Lied pobudza do refleksji. Elfen Lied wci±ga
A Mariko jest okropna, NIE-NA-WI-DZÊ! xd
Ostatnio edytowany przez kadiri-chan (2009-07-20 13:25:23)
Eee tam, kocham Mariko :
"Nudzi mi siê, czy mojê ju¿ ich zabiæ?"
albo
"
- Mama?
- Tak, to ja twoja mama.
Chwla zamyslenia:
-Nie jeste¶ moj± mam±! "
kobieta posz³a na ka-wa³-ki ^^
W³a¶nie dlatego tak jej nienawidzê xd Ta bezduszno¶æ mnie przera¿a.
Chocia¿ z drugiej strony nikt jej nigdy nie uczyl, co jest dobre, a co z³e.
kadiri-chan napisał:
Bardzo lubiê to anime. Pojawi³o siê tutaj wiele spektakularnych scen, gdzie glównym w±tkiem byla krew, a za takimi nie przepadam. Wynika to zapewne z tego, ¿e tego typu anime zwykle s± puste i ich glównym zadaniem jest przerazic [lub zniesmaczyæ] widza. EL mialo jednak w sobie g³êbiê, dlatego krew mnie nie razi³a.
Elfen Lied wzrusza. Elfen Lied zadziwia. Elfen Lied przyspiesza bicie serca przez strach o bohaterów. Elfen Lied pobudza do refleksji. Elfen Lied wci±ga
oj tak... wielu ludziom, którzy uwa¿aj± EL za litry krwi i odpadaj±ce cz³onki, próbujê przekazaæ w³a¶nie, ¿e EL ma przes³anie i jest smutne i niesamowite xd niestety nie wszyscy to widz±
kadiri-chan napisał:
A Mariko jest okropna, NIE-NA-WI-DZÊ! xd
ona jest... przera¿aj±ca
ale kocham j± za jej schizy i te oczyyy..... *_* s± ca³kiem inne ni¿ u Lucy, ale nie mniej przera¿aj±ce
jest brutalna i okropna... jednak nikt jej przecie¿ nie chowa³, od zawsze by³a zamkniêta w pudle, wykorzystywana do zabijania, i wmawiano jej, ¿e jest potworem... ale mia³a przeciê¿ tatê, i gdy sie spotkali, razem zaczêli p³akaæ ^^
EL pokazuje, ¿e ka¿dy ma swoj± druga stronê... nawet, je¶li na pierwszy rzut oka jeste¶my pewni, ¿e jest Z£Y
Nekou napisał:
kocham j± za jej schizy i te oczyyy..... *_*
True, true!
hm takie niczym nie zachwyca to anime, trochê jest takie na wyrost ta powaga co psuje efekt, do tego psotaciê potrafi± byæ irytuj±ce, na szczê¶cie jest krótkie wiec idzie obejrzeæ do koñca
Anime dobre, ale jako¶ mnie bardziej nie zachwyci³o, nie by³o tego wielkiego podekscytowania. No szkoda. Mimo wszystko wolê higurashi no naku koro ni.
Ja niedawno co zaczê³am czytaæ Elfen Lied i póki co nie wyrobi³am sobie o nim opinii. Choæ muszê przyznaæ, ¿e zawdziêczam mu informacje z biologii, które wykorzysta³am w swoim opowiadaniu, a mowa o szyszynce ^^
Traktorek~ (Moderator)
dawno to ogl±da³am, historia mi osobi¶cie do gustu przypad³a ale pamiêtam ¿e nienaturalno¶æ postaci nieco razi³a... w ka¿dym razie i tak uwa¿am Elfen Lied za o wiele lepsze anime ni¿ Higurashi
Elfen Lied jest se o dziewczynie która zabija wszystko dooko³a bo jej co¶ nie pasi. Rozrywa cz³onki z których leci sama krew nic wiêcej itd. itd. Nie chcê ¼le komentowaæ tego anime ale szczerze o wiele bardziej lubiê Higurashi które dajê wiêcej stracha, jest bardziej logiczne, i nie ma tylu litrów krwi co w Elfen Lied. Kreski nie bêdê odró¿niaæ bo w obu anime jest trochê niedba³o¶ci.
Raczej nie mam zamiaru ogl±daæ tego anime ( w ca³o¶ci) bo mnie nie przekona³o a ja lubiê horrory XD
Traktorek~ (Moderator)
mi Higurashi po prosu podpad³o na ca³ej d³ugo¶ci T-T powtarzanie tego samego w kó³ko nudzi a animacja tak nie pasowa³a mi do klimatu ¿e po prostu nie da³am rady... no ale to ju¿ moja opinia.
hehe ale przecie¿ ka¿dy sposób w jaki te dzieci siê mêczy³y przez te... nie pamiêtam ile odcinków by³ inny XD. Ale to sumie te¿ moja opinia XD. Oprócz Higurashi i tego Elfen Lied to nie znam ¿adnego horroru...chyba ¿e nie pamiêtam, Conan to jest czasami co¶ pod to ale tam s± tylko zabójstwa i kryminalne zagadki to raczej odpada XD