Ja ostatnio zacz±³em je¶æ obiady i kolacje pa³eczkami. Lubiê wcinaæ ry¿. Wiecie co? to wcale nie jest takie trudne jak by siê mog³o wydawaæ. Mo¿e jeszcze nie idzie mi idealnie ale naje¶æ siê najem. Pa³eczki mo¿na nabyæ w sklepach z przedmiotami gospodarstwa domowego, czasami w marketach lub przez internet. W akcie desperacji mo¿na i¶æ do chiñskiej restauracji i o nie poprosiæ. Mnie czeka³o to ostatnie, bo mieszkam w ma³ym mie¶cie i nigdzie nie sz³o ich dostaæ. Krótki tutorial, jak je¶æ pa³eczkami: http://www.poradopedia.pl/savoir-vivre/ … i-164.html Czy kto¶ z was te¿ je pa³eczkami? jakie s± wasze do¶wiadczenia, odczucia? Mnie siê podoba, zdaje siê, ¿e nied³ugo kto¶ siê mocno zdziwi jak do mnie przyjdzie podczas obiadu XD
jO£ ~.┼
Kiedy¶ mia³am ku temu okazjê, sk³adaj±c wizytê u kole¿anki. I muszê siê pochwaliæ, ¿e nawet nie¼le mi to sz³o.!
ostatnio zastanawia³am sie, czy nie jadaæ takimi na co dzieñ.
Gdzie mo¿na takie zdobyæ ?
jedzenie pa³eczkami, to wcale nie jest taka straszna sprawa . czasem chwytam za pa³eczki podczas roso³owego obiadu.
Pa³eczki jednorazowe, dodaje siê w ka¿dym barze sushi do zestawu. Je¿eli mówimy o jakich¶ ozdobnych, to chyba co¶ takiego jak u nas kupuje siê widelce )
ja chocia¿ ju¿ regularnie jem pa³eczkami obiady to jeszcze nie próbowa³em tym je¶æ zupy... to mo¿e byæ interesuj±ce
Yasashii napisał:
jeszcze nie próbowa³em tym je¶æ zupy... to mo¿e byæ interesuj±ce
próbowa³am.
mêcz±ce xD i strasznie chlapie xD
ale inne dania jem ostatnio tylko pa³eczkami. zw³aszcza, ¿e kocham gotowaæ azjatyckie potrawy ^^
Saku-chan napisał:
ale inne dania jem ostatnio tylko pa³eczkami. zw³aszcza, ¿e kocham gotowaæ azjatyckie potrawy ^^
fe¶, jak ty gotowaæ nie umiesz. >> xD
oh, a meev uwielbia je¶æ pa³eczkami. szczególnie sushi z siostr±. >u<
jO£ ~.┼
Zupê pa³eczkami ? A czê¶æ, eckhemn... "cieczow±" tej potrawy? ::
meev napisał:
Saku-chan napisał:
fe¶, jak ty gotowaæ nie umiesz. >> xD
Ja nie umiem gotowaæ?! ¯artujesz xD chocia¿ prawda. nie potrafiê. tylko ja robiê p³ynny sernik xD
Hmm "cieczow±" czê¶æ trzeba wypiæ xD no chyba, ¿e kto¶ jest tak wytrwa³y, nieziemsko uparty i niezbyt g³odny xD
Je¿eli chodzi o gotowanie, to co sobotê ja robiê obiad dla ca³ej rodziny, bo uwielbiam gotowaæ. (No bo w koñcu nie jest powiedziane ¿e tylko baby umiej± gotowaæ) i jak do tej pory dobrze mi idzie. Szczególnie uwielbiam gotowaæ ró¿niaste potrawy z ry¿em. Np. ry¿ serowy, ry¿ z miêsem, ry¿ sma¿ony itd itp ju¿ wymy¶li³em kilkana¶cie przepisów XD co oczywi¶cie nie znaczy ¿e nic innego nie potrafiê. A co do jedzenia zupy pa³eczkami to ja tego na razie nie preferujê (brak mi do tego cierpliwo¶ci) ale Saku - chan ma racjê, ¿e czê¶æ ciek³± trzeba wypiæ. Widzia³em to kilka razy w anime.
A propos jedzenia pa³eczkami to jeszcze taki artyku³ odkopa³em: jak je¶æ pa³eczkami
Traktorek~ (Moderator)
Ja uwielbiam je¶æ pa³eczkami. Ale w sumie posiadam tylko masê jednorazówek i jedne takie porz±dne... i jestem chora bo widzia³am pa³êczki w kszta³cie mieczy ¶wietlnych (ja uwielbiam takie dziwaczne gad¿ety... oraz gwiezdne wojny) ale niestety wszystkie rzeczy tego typu kosztuj± i muszê je sobie przynajmniej na razie odpu¶ciæ T^T
Jad³am pa³eczkami i szczerze siê nie najad³am XD. Wszystko posz³o na pod³ogê. Ka¿dy kês kosztowa³ mnie wysi³ku ale by³o kupe zabawy i ¶miechu XD
pa³eczki s± ok, mam kilka par i nauczy³am siê nimi pos³ugiwaæ, ale jednak wolê ³y¿kê/widelec XD
Có¿, mi bardzo no¿em i widelcem nie wychodzi to co bym zrobi³a jakbym dosta³a pa³eczki xD Chyba bym co wiêksze kawa³ki sobie na nie nabija³a xDD