jO£ ~.┼
czy kto¶ z Was orientuje siê, gdzie mo¿na zakupiæ specjalne pêdzle do kaligrafii ? Mo¿e kto¶ z was ma takie w posiadaniu? czy s± drogie? gdzie takie zdobyæ ?
http://www.duchjaponii.pl/?grupa=79
Proszê bardzo Tutaj masz wszystko o ile siê nie mylê. Prawdê mówi±c samodzielnie nigdy nie kupowa³em przyborów do kaligraficznych, ale w sklepach plastycznych mo¿na niekiedy dostaæ pêdzle, washi i inne przybory. Zawsze mo¿na spróbowaæ kre¶liæ znaki pod³u¿nym kawa³kiem wêgle, kreski wychodz± podobnie jak przy przyk³adaniu g³ówki pêdzla.
jO£ ~.┼
jej, ekstra stronka co¶ czujê, ¿e bêdê jej sta³± bywalczyni± ;D od dawna planowa³am bardziej profesjonalna naukê kaligrafii japoñskiej, ale nie mia³am ku temu ¿adnych przyborów. arigato, Zero <3
jO£ ~.┼
niegdy¶ kumpel mia³ taki niezmywalny tusz. ale to by³o baardzo dawno temu. chyba nawet mam gdzie¶ tego pozosta³o¶ci...
farbowali¶cie koszulki w ca³o¶ci czy robili¶cie napisy takim tuszem, fajnie by by³o porobiæ sobie np japoñskie napisy swoich imion albo có¶ na koszulkach... co my¶licie?? gdzie w ogóle mogê dostaæ taki tusz??
jO£ ~.┼
Mi kolega tak± zrobi³, ale kiedy to by³o... ju¿ nawet nie mam jego numeru gg xD jak siê z nim skontaktujê, zapytam siê, sk±d go zdoby³.
kaligrafowaæ mo¿na czymkolwiek na dobr± sprawê, a co do takich tuszów to popytajcie w papierniczych, tudzie¿ w internecie obczajcie
tak mi sie przypomnia³o ze na honya.pl mozna znale¼æ jakie¶ tusze
Traktorek~ (Moderator)
Nie kupujcie od waneko :P Ja nie wiem sk±d oni te ceny stalówek bior±... w ka¿dym plastyku mo¿na takie kupiæ za 2z³ sztuka.
Najlepiej i¶æ do plastycznego sklepu, tam czêsto s± takie rzeczy, tusz w p³ynie, ca³kiem spora buteleczka kosztuje jakie¶ 5 czy 7z³ ale ja jestem wielk± zwolenniczk± tuszu w kamieniu (je¶li chodzi o kaligrafiê)
A do malowania koszulek... najlepsze farby do tkanin.