Echh, co za szkoda ¿e ogl±da³am tylko pierwszy odcinek 1 serii. Eee to chyba by³ drugi ale bardzo mi siê podoba³ . Ogl±da³am go jak by³am w wieku shuubi to du¿o czasu . Druga czê¶æ to mo¿e i rozwi±zanie, ³adniejsza kreska, ale mój ulubiony odcinek to 2, w którym praktycznie nic siê nie dzia³o . Zawiod³a mnie ta czê¶æ. Nie da³o siê ogl±daæ (. Mam nadziejê ¿e 3 (w sumie nie wiem czy bêdzie czy nie ale co z tego ) Mam wielk± nadziejê ¿e ta "3" bêdzie tak sam wci±gaj±ca jak 1
Ostatnio edytowany przez Gento (2010-11-12 17:35:51)
¦wietne anime , po prostu ¶wietne. Doskonale wymy¶lili to. Przez ca³y 1 sezon Higurashi nikt nie wiedzia³ o co chodzi. Ja sama wolê 2, nie wiem tak po prostu. A co do 3 sezonu to obejrza³am tylko ostatni, 1 i 2 odcinek. Hm, jak zrobiæ z horroru ecchi? A no tak - proszê obejrzeæ 1 odcinek 3 sezonu. Nie ukrywam, ¿e nie podoba mi siê. Jakby to jeszcze mnie rozbawi³o, a jako¶ nie pad³am ze ¶miechu. A reszty nie mia³am ochoty ogl±daæ, gdy¿ dla mnie tak naprawdê higurashi skoñczy³o siê na 2 sezonie. Koniec, szczê¶liwe zakoñczenie.
Hm, a jakie postacie z HnNKN lubicie?
Ja pamiêtam, ¿e wtedy strasznie wielbi³am Hanyuu i nadal j± lubiê. Resztê te¿ zreszt± lubiê , nie by³o raczej tam kogo¶ kogo bym nie lubi³a.
Niesamowite anime, takie przy którym widz musi wysiliæ siê nieco i pomy¶leæ co, kto i dlaczego. Kreska podoba³a mi siê tak ¶rednio. Niedawno zaczê³am mangê, ale nie ³apiê siê jak one id± po kolei, wie kto¶ mo¿e? ^^
Co do postaci to Hanyuu trasznie mnie denerwowa³a, tak samo Rika. Za to uwielbia³am Rene
Ostatnio edytowany przez Bloody_Rose17 (2011-05-02 09:12:37)
Mo¿e dlatego, ¿e je¶li chodzi o mangê, to mo¿e byæ dlatego, ¿e praktycznie nigdzie nie ma tej akcji z pierwszych odcinków, tylko te jeszcze bardziej chyba alternatywne
Je¶li dobrze pamiêtam to obejrza³am kiedy¶ pierwszy sezon, bardzo i to bardzo mi siê podoba³ w odró¿nieniu do 2 TT^TT
Mnie jak na horror to ten tytu³ troche nu¿y³.
Mia³am dziwne schizy zwi±zane z tym tytu³em. A mianowicie natknê³am siê na anime przypadkowo, ogl±daj±c kilka fragmentów na youtubie (mianowicie te najbardziej krwawe). Stwierdzi³am, ¿e to chyba nie dla mnie. Potem mia³am jaki¶ dziwny sen zwi±zany z Higurashi o.O W koñcu postanowi³am daæ mu szansê i siê nie zawiod³am. Uwielbiam klimat, to zamieszanie, trudno¶æ w po³apaniu siê, mo¿liwo¶æ samodzielnego u³o¿enia puzzli. Kocham to, ¿e ka¿dy bohater ma swoj± w³asn±, odrêbn± historiê, ceniê przes³anie jakie anime daje. No i ¶miech Shion zapamiêtam na d³ugo XD
Ja na razie zobaczy³am 15 odcinków sezonu pierwszego, bo wczoraj zaczê³am ogl±dac. ale anime ¶wietne i strasznie psychiczne XD Ale bardzo mnie wci±gnê³o, ma ten swój klimat I uwielbiam ¶miechy bohaterów <3
Ostatnio obejrza³am HnNkn, HnNknK i HnNknR, wed³ug mnie pierwsza seria fantastyczn du¿o motywów o morderstwach i to mi siê podoba, druga czê¶æ te¿ ¶wietna, wszystko siê wyja¶nia, a w przedostatniej tez dosyæ fajne momenty. Oceniam to anime 10/10 nic dodaæ nic uj±c, taki jest mój werdykt
Nippah.
Zapomnia³am, o Rice, to najfajniejsza postaæ w ca³ym anime.
Te anime mi siê d³u¿y³o, nawet nie da³em rady go skoñczyæ i nie ¿a³uje zreszt±.
Nie rozumiem zachwytów na tym tytu³em, ci±gnie siê to wszystko, niby potem siê wydarzenia t³umacz±, ale to nie zmienia faktu ¿e siê to ciê¿ko ogl±da. ¯eby nie by³o znam zakoñczenie anime, a sam obejrza³em z 3/4.
Po za tym kreska kiepska i muzyka te¿ mi do gustu nie przypad³a no mo¿e po za tymi niektórymi utworami buduj±cymi klimat, który zreszt± jest najwiêksz± zalet± Higurashi.
Oficjalne twitterowskie konto cyklu Higurashi No Naku Koro Ni (When They Cry) potwierdzi³o w sobotê, ¿e rozpoczêto wznowienie anime. Og³oszenie o nowym anime pojawi³o siê w sobotê na imprezie z okazji 10-leciapowstania. Premiera przewidziana jest na wiosnê przysz³ego roku.
Nowe anime - Higruashi no Naku Koro ni Kaku powstanie jako adaptacja noweli Higurashi Outbreak napisanej przez twórcê Higurashi o Naku Koro ni, kryj±cego siê pod nickiem Ryukishi07 (07th Expansion). Nadzoruj±cy scenariusze wcze¶niejszych projektów anime Higurashi Toshifumi Kawase zosta³ jego re¿yserem.
Akcja Higurashi Outbreak rozgrywa siê w tej samej co we wcze¶niejszych seriach, wiosce Hinamizawa. Wioska zosta³a w 1983r ca³kowicie odciêtaz powodu tajemniczego wirusa a Keiichi Maebara i Rena Ryūgū musz± uporaæ siê z epidemi±..
Na imprezie pojawili siê Souichiro Hoshi i Mai Nakahara - seiyu bohaterów, a tak¿e 700 fanów.
¼ród³o: Dansetsu.pl
Ostatnio edytowany przez yoogurth (2013-01-16 05:25:42)
Ech... czyli na klimat 1 serii nie ma raczej co liczyæ, a szkoda...