Po pierwsze.
Kto ogl±da³?
Po drugie.
Kto nie ogl±da³ niech ¿a³uje.
Ja dopiero niedawno siê wziê³am, bo jako¶ wcze¶niej mi siê odk³ada³o to ca³y czas. Jestem po prostu zauroczona tym anime. Szkoda tylko, ¿e ma jedynie 37 odcinków. Ogl±daj±c je ani przez chwilê siê nie nudzi³am. Pe³ne jest nowych niespodziewanych wydarzeñ i zwrotów akcji. Postacie s± dopracowane, muzyka dopasowana, a fabu³a naprawdê wci±ga.
A Wasze wra¿enia?
Co do bohaterów jeszcze.
Lubiê:
L - po prostu za jego postawê Jest kawaii jak wcina te swoje s³odycze. Szkoda, ¿e umar³. Nadawa³ ca³emu anime charakter, który jakby siê trochê rozp³yn±³ po jego ¶mierci. Do tego nie raz rozbawi³o mnie jego zachowanie.
Near - niez³y, niez³y. Tylko jest jeden minus. Tania podróbka L. To mi nie pasuje. Ale przypad³a mi do gustu jego pewno¶æ siebie.
Mello - fajnie siê wymawia jego imiê xD
Matt - chocia¿ w anime pokazany by³ tylko na chwilê.
Ryuuk - jego na³óg zwala z nóg albo to jak zachowuje siê, gdy jest na g³odzie.
Nie lubiê:
Raito - pewnie jego fanki mnie wykoñcz±, ale on serio nie przypad³ mi do gustu. Zwykle lubiê bardziej czarne charaktery, ale w tym przypadku raczej siê to nie potwierdzi³o. Czasem wkurza³ mnie swoim zachowaniem, poniewa¿ serio zachowywa³ siê jak jaki¶ psychopata. Jak nie mia³ przez jaki¶ okres czasu tego dziennika i wspomnieñ to zachowywa³ siê normalnie, ale gdy Death Note znów trafia³ w jego rêce to zachowywa³ siê on jak zupe³nie inna osoba. Jakby ten dziennik niszczy³ jego prawdziw± osobowo¶æ. Ok. Ta wizja stworzenia nowego ¶wiata i w ogóle by³y dobre, poniewa¿ powsta³ dziêki temu ca³kiem dobry w±tek, ale jego zachowanie mnie dobi³o.
Misa - za s³odko, po prostu. Nie moje klimaty. Czy muszê dodawaæ co¶ jeszcze?
Teraz kolej na Wasze wypowiedzi.
A¿ dziw, ¿e nikt jeszcze nie za³o¿y³ takiego tematu... o_o? Pewnie, ¿e siê ogl±da³o... ja tam chyba tylko Misy nie lubiê... za g³upia. A Light by³... ... fascynuj±cy?
Fascynuj±cy? Oo No, dobra. Postaæ jest ciekawa, mi siê na pocz±tku podoba³a, ale im dalej to zdaje mi siê, ¿e by³o gorzej z nim. Ale ka¿dy ma swoje zdanie ^^
No w³a¶nie w tym rzecz! Dla mnie to on z czasem stawa³ siê coraz bardziej "interesuj±cy"... im bardziej mu siê w g³ówce po po po tym ciekawiej by³o ogl±daæ te jego schizolowe zachowania, przemy¶lenia i w ogóle
Yhy. Przyznam, ¿e by³ bardzo inteligenty i pewnie dalej by ¿y³ pod koniec serii, gdyby tylko doceni³ swojego przeciwnika.
Hym... Nie da siê ukryæ, ¿e Raito bi³ ich wszystkich na g³owê.
Ja w przeciwieñstwie do Ciebie (rollerstar) sto razy wolê go kiedy jest Kir±.
Kiedy go nie mia³ takim frajerkiem siê zrobi³.
Nie okre¶lam siebie fank± nigdy i nie zjem Ciê za twoje zdanie. ;p
W ka¿dym razie Raito to najprawdopodobniej by³a by moja ulubiona postaæ gdyby nie zgin±³ tak ¿a³o¶nie...
Jednak nadal go uwielbiam. I tak jak Animka - w³a¶ciwie nie lubiê tylko Misy. Ba! Nienawidzê jej...
Misy to chyba nikt nie lubi. ;]
Ja ja lubiê...
Ma ¶wietne ciuchy i jest bardzo ³adnie narysowana. Potrafi byæ wkurzaj±ca, a chwilami nawet bardzo choæ bez niej by³o by nudno. Oczywi¶cie nie jest tak± ¶wietn± postaci± jak L ale my¶lê ¿e takie w±tki w Death Note s± ciekawe i co wa¿niejsze jedyne w swoim rodzaju. W jakim anime znajdziecie tak oryginaln± idiotkê jak Misa? A siedz±cego w „dziwnej” pozycji, w bia³ej koszulce i d¿insach wcinaj±cego górê s³odyczy Ryuuzakiego?
Co do anime to uwa¿am ¿e jest naprawdê ¶wietne i warte obejrzenia lecz nie wiem co wy s±dzicie ale, dla mnie koñcowe odcinki anime by³y po prostu bez sensu. Gdy umar³ L pojawi³ siê Near i Mello. W tym momencie, dla mnie, anime straci³o swój niepowtarzalny klimat.
Near by³ przesadzony, bo przez do¶æ d³ugi czas L próbowa³ rozszyfrowaæ Kirê i mu siê to nie udawa³o. Przyszed³ N i od razu wszystko wiedzia³. My¶lê ¿e Near i Mello to zwyk³y zapychacz, ¿eby tylko zakoñczyæ fabu³ê bo L musia³ zgin±æ. Ciekawy by³ by remis, jaki¶ zwrot akcji Light wyci±ga pistolet zaszczela Neara i odchodzi z chorym u¶miechem. To tylko banalny przyk³ad jaki chodzi mi po g³owie;]
Misa to chyba oprócz tego, ¿e jest nie¼le narysowana nie ma w sobie niczego fajnego
L wymiata najlepsza postaæ w ca³ym anime
Zgadzam siê z Lady_of_steel bez L to ju¿ nie by³o to anime.
Bardzo mnie poruszy³o gdy L my³ nogi Lightowi...
Tak to by³o takie KAWAII X3
I takie z lekka... perwersyjne xDD A czy aby on nie robi³ mu masa¿u stóp o_o
jO£ ~.┼
Czy kto¶ mo¿e wie, jaki jest tytu³ i wykonawca piosenki w op od 20-ego odcinka? (, cz³ecza mendo, cz³ecza skurwiozo. Co jest cz³eczyny? czy jako¶ tak.)