Sprawa wygl±da tak: pewnego dnia, wieczoru ju¿ w³a¶ciwie, gdy wraca³em do domu poci±giem, do moich uszu dotar³y s³odkie d¼wiêki elektrycznej gitary. By³ to rock, utwór do¶æ wolny, solówka do¶æ d³uga. Niestety, nic wiêcej nie by³o mi dane s³yszeæ, nazwy wykonawcy ni s³ów ¿adnych, wiêc nie mam kompletnie punktu zaczepienia, by odnale¼æ ten utwór. Gdybym mia³ styl oceniæ to strzela³bym w Bryana Adamsa, jednak móg³ byæ to - i chyba by³ - kto¶ zupe³nie inny. I w takim stanie trwam ju¿ od miesiêcy, dlatego proszê was o pomoc. Podawajcie tutaj linki do piosenek rockowych (raczej tych wolniejszych), mo¿e kto¶ z was trafi w sedno. Utwór ten powinien byæ popularny, sam wiem, ¿e go znam, tylko za ¿adne skarby ¶wiata nie mogê sobie przypomnieæ co to.
Ostatnio edytowany przez Smajl (2012-06-01 21:34:43)
no to chyba najprosciej bedzie wpisaæ na YT Bryan adams i szukaæ pokrewnych ^^ bo tak to trudno wstrzeliæ siê w to co masz na my¶li, je¶li siê nie s³ysza³o chocia¿ kawa³ka utworu o którym mówisz.. ^^
will you play with me?
Baka_Deshi napisał:
no to chyba najprosciej bedzie wpisaæ na YT Bryan adams i szukaæ pokrewnych ^^ bo tak to trudno wstrzeliæ siê w to co masz na my¶li, je¶li siê nie s³ysza³o chocia¿ kawa³ka utworu o którym mówisz.. ^^
No co ty nie powiesz. ;P
To by³a pierwsza rzecz, która zrobi³em. Przeszuka³em te¿ innych wykonawców, którzy mi siê kojarzyli i nic, niestety. Mog³em jednak co¶ omin±æ, o czym¶ zapomnieæ. Dlatego siêgn±³em po ostateczne ¶rodki.
¯adnych urywków piosenki nie pamiêtasz? Jakiego¶ zdania, refrenu, cokolwiek? A mo¿e to kto¶ puszcza³ z radia, wtedy mo¿na by by³o sprawdziæ, co puszczano w tym czasie na ró¿nych stacjach.
Jakby¶ przeczyta³ dok³adnie mojego posta, wiedzia³by¶, ¿e nie pamiêtam. Co do sprawdzenia to raz - akcja nie dzia³a siê na stacji, tylko w poci±gu (chyba dostatecznie jasno to napisa³em), poza tym szuka³em mo¿liwo¶ci sprawdzenia takiego, ale nie ma takich danych. Z reszt± na linii, na której siê przemieszczam spotka³em siê z odtwarzaniem muzyki ze dwa razy, wiêc raczej nie jest to ustalane odgórnie.
Fajnie jakby kto¶ po prostu zrobi³ to, o co proszê w temacie, zamiast napominaæ - mo¿e to siê wydawaæ niezwyk³e co niektórym, umiejêtno¶æ my¶lenia jest rzecz± raczej powszechn±.
Patrzysz, a nie widzisz, jestem kobiet±. Zamiast hejtowaæ i wylewaæ na innych swoj± frustracjê, to po prostu pomy¶l. W poci±gu te¿ mo¿na puszczaæ muzykê z radia, zapewniam, nie jest to niemo¿liwe. W tych takich ¶miesznych urz±dzeniach... komórka to siê chyba nazywa, jest taka funkcja.
Tak¿e nie napominam ciê, a staram siê pomóc, bo wolnych piosenek rockowych z d³ug± solówk± s± miliony, nie trzeba od razu lecieæ z pyskiem do mnie. Kultury trochê.
Suri napisał:
Patrzysz, a nie widzisz, jestem kobiet±. Zamiast hejtowaæ i wylewaæ na innych swoj± frustracjê, to po prostu pomy¶l. W poci±gu te¿ mo¿na puszczaæ muzykê z radia, zapewniam, nie jest to niemo¿liwe. W tych takich ¶miesznych urz±dzeniach... komórka to siê chyba nazywa, jest taka funkcja.
Tak¿e nie napominam ciê, a staram siê pomóc, bo wolnych piosenek rockowych z d³ug± solówk± s± miliony, nie trzeba od razu lecieæ z pyskiem do mnie. Kultury trochê.
Po pierwsze, nigdzie nie u¿y³a¶ wyrazu wskazuj±cego na twoj± p³eæ, a jako¶ domy¶lnie wzi±³em ciê za faceta - przepraszam, mój b³±d. Po drugie, nie stwierdzi³em, co by³o ¼ród³em d¼wiêku, tylko co mog³o byæ, wiêc twoja z³o¶liwo¶æ jest nie na miejscu - nie mnie to os±dzaæ, ale chyba je¶li kogo¶ przestrzega siê o kulturze wypowiedzi, samemu powinno stosowaæ siê do zasad, których respektowania siê wymaga.
Co do pyskówek, to jeste¶ chyba nadwra¿liwa, bo stwierdzi³em tylko, ¿e nie przeczyta³a¶ mojego pierwszego posta dok³adnie (gdyby¶ to zrobi³a, to wiedzia³aby¶, ze nie s³ysza³em tekstu) i, ¿e wola³bym, by¶ zrobi³a to, o co proszê w temacie, zamiast doradzaæ oczywisto¶ci, które ka¿dy sprawdzi³by jako pierwsze. Trochê dystansu.
Ostatnio edytowany przez Smajl (2012-06-03 20:25:45)
P³eæ u¿ytkownika widnieje na profilu (je¶li zosta³a ustawiona).
Skoro nie stwierdzi³e¶, co by³o ¼ród³em d¼wiêku, nie rozumiem czepiania siê moich przypuszczeñ.
Twój post przeczyta³am uwa¿nie, dopytaæ nigdy nie zaszkodzi, chocia¿by o to nieszczêsne radio.
I nie, nie jestem nadwra¿liwa. Chyba powiniene¶ przeczytaæ najpierw mój post, a potem swój, by zdaæ sobie sprawê z nieproporcjonalno¶ci swojej reakcji. Chocia¿by koñcowe "mo¿e to siê wydawaæ niezwyk³e co niektórym, umiejêtno¶æ my¶lenia jest rzecz± raczej powszechn±". Ani to mi³e, ani na miejscu.
Je¶li kto¶ wbija w temat tylko po to, by nabiæ w nim posta, nawet nie staraj±c siê zrobiæ tego, o co w nim proszono (zauwa¿, ¿e nawet chwili nie po¶wiêci³a¶, by podaæ jaki¶ link - a nó¿ by¶ trafi³a i by³oby po temacie, ale nie, lepiej pytaæ o co¶ co zosta³o powiedziane), a do tego nie zaznajamia siê z jego tre¶ci± (có¿, taki wniosek wyci±gn±³em z faktu, ¿e pytasz o cos, co¶ napisa³em) to nie, nie jestem mi³y.
Ostatnio edytowany przez Smajl (2012-06-03 20:40:03)
nie b±d¼ taki k±sliwy.. po co te nerwy?.,..
naprawde trudno z takiego opisu znale¼æ piosenkê.. czepiasz siê Suri o odrobinê dystansu a sam go nie bardzo okazujesz.... zw³aszcza, ze obra¿asz ludzi niepotrzebnie... czasem okazanie odrobiny cierpliwo¶ci da lepsze wyniki ni¿ takie nastawienie jak twoje... zw³aszcza, ze czasem podczas rozmowy mo¿na by by³o siê dowiedzieæ czego¶ jeszcze o piosence... a ty od razu, ze my nie mamy gadac tylko robiæ to ty chcesz.... >8I
uh.. nie mniej.... pomijaj±c to zamieszanie... Bryan Adams niekoniecznie pasuje mi do rocka.. prêdzej bym postawi³a na Guns'n' Roses... mówisz d³uga solówka, ballada.... wiêc pierwsze o co mi na my¶l przysz³o to "November Rain" => http://www.youtube.com/watch?v=8SbUC-UaAxE&ob=av3e ewentualnie Metalica "Nothing alse matters" -> http://www.youtube.com/watch?v=Tj75Arhq5ho ewentualnie Aerosmith - I dont want to miss a thing => http://www.youtube.com/watch?v=oR68oAtW … re=related póki co wiêcej nie kojarzê z d³ugimi solówkami... mo¿e co¶ z tego bêdzie bli¿sze tego czego szukasz... bo okre¶lenie co¶ jak Bryan Adams jest do¶æ... ogólnikowe... ^^'
will you play with me?
No to fatalnie trafi³e¶, bo nie jestem z tych osób, które nabijaj± sobie posty.
Przykre jest równie¿ to, ¿e zaprzeczasz sam sobie - "Co do pyskówek, to jeste¶ chyba nadwra¿liwa, bo stwierdzi³em tylko, ¿e nie przeczyta³a¶ mojego pierwszego posta dok³adnie" - najpierw siê wypierasz, a teraz potwierdzasz, ¿e jeste¶ niemi³y. Ustal sam ze sob± jedn± wersjê, a potem atakuj innych.
Baka_Deshi napisał:
nie b±d¼ taki k±sliwy.. po co te nerwy?.,..
naprawde trudno z takiego opisu znale¼æ piosenkê.. czepiasz siê Suri o odrobinê dystansu a sam go nie bardzo okazujesz.... zw³aszcza, ze obra¿asz ludzi niepotrzebnie...
Podobnie jak ona upomina mnie o kulturê sama stosuj±c z³o¶liwo¶ci. ;]
Z tym, ¿e nigdzie nikogo nie obrazi³em - chyba, ¿e stwierdzenie, ¿e kto¶ czyta niedok³adnie jest obra¼liwe; b±d¼ u¶wiadomienie komu¶, ze inni tez potrafi± my¶leæ.
Co do utworów to dziêki za fatygê, ale to nie to.
Wiêcej szczegó³ów? Ca³y myk w tym, ¿e gdybym mia³ wiêcej szczegó³ów, to bym sam znalaz³. :P
Co do tego, ¿e wymagam odpowiedzi na temat - no có¿, chyba takie s± zasady wypowiadania siê w poszczególnych w±tkach. Tym bardziej, ¿e kole¿anka mog³aby jak ty postaraæ siê i spróbowaæ pomóc mi tak jak prosi³em równolegle z podzieleniem siê w³asnymi spostrze¿eniami, a nie ograniczaæ siê tylko do nich.
Suri, mo¿na byæ nie mi³ym nie obra¿aj±c. Nie mi³y nie równa siê obra¼liwy itd.
Czy mój post by³ niemi³y - tak. Czy obra¼liwy etc? Nie powiedzia³bym. By³ po prostu ch³odny.
Ostatnio edytowany przez Smajl (2012-06-03 20:56:59)
Bêdê dziecinna, ale - Ty zacz±³e¶.
Nie bêdê kontynuowa³a tego, wklejam jedn± z propozycji:
http://www.youtube.com/watch?v=ab-oCawqOU8 Dire Straits - Brothers in arms
http://www.youtube.com/watch?v=WewtI1Av9aI Scorpions - When the smoke is going down
http://www.youtube.com/watch?v=YFh2vpGe … re=related Scorpions - Wind of change
http://www.youtube.com/watch?v=SUMcA--e … re=related Scorpions - Still loving you
Ostatnio edytowany przez Suri (2012-06-03 21:08:43)
http://www.youtube.com/watch?v=HK7MPFHL … plpp_video
Kto¶ wie, jak to siê zwie? > < Z góry dziêki 3:
Je¶li chodzi o utwór: Marianas Trench - By Now