Co o tym s±dzicie? : > Jakie s± wasze wra¿enia? Macie swoj± ulubion± postaæ? Ulubiony opening/ending? Piszmy tutaj o tym ; D
--
Ja mam równie¿ pytanie dot. tego anime. Pamiêta kto¶ mo¿e, w jakim odcinku Izaya, patrz±c na telefon <chyba Celty> trzymaj±c rêce w kieszeni t± swoj± bluzê tak jakby .. odchyla? I siê u¶miecha czy co¶ ; d Nie pamiêtam tego. Ci±gle szukam, ale nie mogê znale¼æ. Z góry dziêki za odpowied¼ ; dd
powiem szczerze ¿e trochê mnie zaskoczy³o to anime, jako ¿e zrobi³ siê dziwny fandom na relacje Izaya-Shizuo.. wiêc jak w koñcudobra³am siê do niego,m stara³am siê do¶æ obiektywnie do tego podej¶æ... i muszê przyznaæ, ¿e mi siê bardzo spodoba³o, mo¿e dlatego, ¿e posiada czê¶æ cech, które bardzo lubiê w animcach: trochê inbtrygi, humoru, knowañ i nie stereotypowe postacie ;'D... przez ca³e anime mia³am zaciesz z Shizuo - leje wszystkich po ryjach, ale on nie lubi przemocy! <facepalm> nie no.... bosko ;'D poza tym irytuj±ce zachowanie Izaya te¿ by³o zaiste mistrzowskie razem z ca³ym stoizmem jaki mia³ w sytuacji zbli¿aj±cego siê Shizuo.... chocia¿ wydaje mi siê ¿e powinien ju¿ dawno nie ¿yæ, bior±c pod uwagê jak ró¿nymi przedmiotami obrywa³ >8D
I musze przyznaæ ¿e strasznie irytowa³ mnie Mikado... nie wiem dok³adnie dlaczego ale jednak... no i zawiod³o mnie zakoñczenie >8I i ca³a sprawa z Celty... beznadziejnie to rozwi±zali, chocia¿ z drugiej strony, maj± fajny zaczep do stworzenia drugiej serii ;'D W sumie jestem zwolennikiem otwartych zakoñczeñ, ale to wydawa³o mi siê jakie¶ nieudolne >8I
Co do openingu to drugi - ROOKiEZ is PUNK'D - "Complication" wprost siê zakocha³am w tej piosence~~ i mam ca³± wersjê na kompie ^u^ (ending nie wiem, nie mam w zwyczaju ich s³uchaæ ;'D )
kurde chybba kojarzê o jak± scenê ci chodzi, ale u brata jest Durarara! a on ¶pi u__u jak bêdê pamniêta³a to pó¼niej sprawdzê i ci podam, chyba, ze kto¶ mnie uprzedzi, b±d¼ sama znajdziesz...
will you play with me?
Nie chodzi ci przypadkiem o koniec drugiego odcinka? Wydaje mi siê, ¿e to bêdzie to.
Co do Durarary - kawa³ dobrego anime. Jego najmocniejsz± stron± s± moim zdaniem bohaterowie (chocia¿ Mikado i Anri - powiesiæ). Fabularnie te¿ Durarara te¿ zaskakuje, choæ niestety przez pierwszy odcinek trudno by³o mi siê przebiæ i za pierwszym razem porzuci³am ogl±danie. Koniec te¿ jest beznadziejny. Namna¿aj±c tyle pytañ, tylko spotêgowali moje rozczarowanie.
Na plus tylko dodam, ¿e zrobienie szarego t³umu to mistrzowski pomys³, a oba openingi sa genialne (endingi kompletnie nie przypad³y mi do gustu...).
tyaaa~~ to chyba bêdzie koñcówka drugiego odc... opis bynajmniej pasuje ;'D *w³a¶nie ogl±da*
widzê ze nie tylko mnie dra¿ni³ Mikado ;'D uch, lepiej mi od razu.... w sumie ja zanim doptar³sam do anime to przebi³am siê przez ca³± masê doujinów z DRRRR! ;'DDDD
ta szary t³um fajnie wyszed³... ja do tej pory mam jeden wielki ubaw na my¶l o ciosie Shizuo gwarantuj±cym ekstremalnie szybkie rozbieranie x'DDDD
will you play with me?
obejrza³em 1 odcinek ale 5 min. do konca i us³ysza³em : Kacper ! Id¼ do sklepu po s³onecznik ~
i musia³em przerwaæ z powodu mamusi -.-
muszê obejrzeæ kolejne odcinki .
No znalaz³am, koniec 2 odcinka X'DDD Dziêki ;3
--
Co do postaci. Oczywi¶cie, ¿e Izaya. Shizuo te¿ jest taki.. uff ~
Mikado ciotowaty razem z Anri, je¿eli o ni± chodzi to j± bym powiesi³a jak napisa³a Suri. Nie znoszê takich "emotowatych" postaci.
Openingi oba s± ¶wietnie, endingi s± bee DD:
Anime ogólnie ciekawe, chocia¿ koñcówka jako¶ nie przypad³a mi do gustu.