Nosiema : 3
Zosta³ za³o¿ony temat o mi³o¶ci, ale to ju¿ problem pewnej osoby by³, chcia³a radê itp : 3
W tym temacie przeprowadzimy dyskusjê na temat mi³o¶ci w internecie. Wierzycie w to? Co o tym s±dzicie?
Zapraszam do dyskusji ; DD
Hmm moim zdaniem przez internet mo¿na poznac osobe w której mo¿na sie zakochaæ. Jednak nie mo¿na zakochaæ sie przez internet. Dopóki nie spotkamy osoby w rzeczywisto¶ci jest to tylko nasza iluzja wytworzona przez nasz umys³ który lubi idealizowaæ to czego tak naprawde nie zna. Czyli tak naprawde kochamy t± iluzje. Czyli kochamy co¶ co nie istnieje. Przez internet mozemy poznac wygl±d osoby, jej g³os, mog³oby wydawaæ siê ¿e charakter. W³asnie mog³oby siê wydawaæ. Tak naprawdê tylko w relacji twarz± w twarz, mozemy poznac cz³owieka takim jakim jest naprawde. Pamiêtajmy ze przez internet nie trudno jest wykrowaæ siebie, zaprezentowac siê w najlepszym ¶wietle. A tylko realu poka¿emy swoj± prawdziw± twarz bo przecie¿ w normalnym ¶wiecie ciê¿ej jest ukrywaæ swoje prawdziwe uczucia.
TAK W 4 OCZY JEST najwa¿niejsze ale nie chcia³ bym spotykaæ siê z kim¶ tak
a wiec ja wierzê ze to mo¿liwe, poznaæ kogos przez internet i siê zakochaæ :P i by³am w zwi±zku przez neta przez prawie 3 lata, w ci±gu których widzia³am siê z tym ch³opakiem tylko 2 razy, no ale zawsze co¶.. i go bardzo kocha³am
ALE nie polecam nikomu zwi±zku przez internet, bo takowy zwi±zek jest bardzo BARDZO trudny dla obu stron, i im wiêksza odleg³o¶æ miêdzy nimi tym gorzej, je¶li kto¶ jest ze Szczecina, a druga osoba z Zakopanego no to... szanse na rozwój takiego zwi±zku s± za ma³e, lepiej sie nie przywi±zywaæ
Nekori napisał:
a wiec ja wierzê ze to mo¿liwe, poznaæ kogos przez internet i siê zakochaæ :P
Zgadzam siê z tym co napisa³a Nekori, ale jednak ja jestem za ,,tradycyjnym'' sposobem. Oczywi¶cie, mo¿na poznaæ ¶wietnych ludzi przez internet, ale wed³ug mnie takie zapoznanie siê z ,,drug± po³ówk±'' jest bardzo ma³o prawdopodobne. No nie wiem,mo¿e jestem jaka¶ staro¶wiecka czy co¶,ale tak w³a¶nie czujê ;p
^^ A ja w to wierzê (patrz mój temat^^) Kiedy¶ te¿ w to nie wierzy³am dopóki sama siê nie zakocha³am. ^^ My¶la³am sobie,¿e ludzie ró¿ne historyjki opowiadaj± i w ogóle. Ale im d³u¿ej pisa³am z (Imiê) tym bardziej mi siê podoba³ i stawa³ siê coraz bli¿szy jakby by³ tu¿ obok mnie. Ja wiem dziwnie siê to czyta, ale to trzeba przej¶æ i poczuæ. A jak dosta³am od niego pierwszy prawdziwy list oj
mi³o¶c to dziwaczne uczucie... Moja siostra poznawa³a swojego faceta przez neta i s± ju¿ ... 3 lata.
Moim zdaniem przez internet mo¿na siê jedynie zauroczyæ. Je¶li tak siê stanie, to mo¿na siê spotkaæ i zobaczyæ czy w realu te¿ zaiskrzy. Bo czasem bywa tak, ¿e niestety ale osoby inaczej zachowuj± siê przez net, a inaczej na ¿ywo :<
@up
Skoro mo¿na siê zauroczyæ to mo¿na i siê zakochaæ. Niby dwa ró¿ne pojêcia ale linia jest cienka.
Ja osobi¶cie nie do¶wiadczy³em takiej sytuacji bo nie wyobra¿am siebie w niej, ale czemu nie, uwa¿am ¿e to mo¿liwe.
Bo czasem bywa tak, ¿e niestety ale osoby inaczej zachowuj± siê przez net, a inaczej na ¿ywo :<
Faktycznie, to jest powa¿na przeszkoda, ale równie dobrze mo¿e siê tak dziaæ w 'realu'.
Ostatnio edytowany przez Himiko (2012-06-02 20:21:26)
moim zdanie milosc w internecie ma jakies szanse , ale tak jak napisaliscie trzeba sie z kims spotkac i kogos zobaczyc bo to jest najwazniejsze ,trzeba kogos poznac i dogadywac sie oraz rozumiec
no ja juz nie szukam w internecie dziewczyny i nie bd szukal wcale tak postanowilem ,pisana mi jest samotnosc i juz sie do tego przyzwyczailem ^^ to jest kochanka ktora nigdy mnie nie zostawi i jest mi z nia nawet dobrze ,ale jak to bylo napisne wDziadach A.Mickiewicza ,,Kto nie dotkn±³ ziemi ni razu,
Ten nigdy nie mo¿e byæ w niebie'' i to powiedziala duszyczka ktora nie umiala kochac wiec jak to w piosence Myslovitz w jednej zwrotce Migocz± resztki miasta
Jest pó¼na noc pod nami ch³odna trawa
Jedyna taka chwila
Kocha siê wszystko bo wszystko szybko przemija
^^
Ja swoja wielk± mi³o¶æ pozna³am przez internet. I spokojnie mogê stwierdziæ, ¿e zaczê³am siê zakochiwaæ zanim jeszcze siê spotkali¶my. Pisali¶my ze sob± grubo ponad rok, wysy³ali¶my sobie zdjêcia i takie tam. Na pierwszym spotkaniu to wszystko po prostu... wybuch³o. Zaczêli¶my do siebie dzwoniæ, przesiadywaæ nocami na skype... Odleg³o¶æ to du¿a przeszkoda, a nas dzieli³o pó³ Polski. Ale powiedzia³am sobie, ¿e albo ten albo ¿aden Drugi raz spotkali¶my siê po kolejnym roku. I wtedy ju¿ nawet on nie wytrzyma³. Przyzna³ ¿e siê zakocha³, ¿e w sumie to by³ ju¿ zakochany zanim siê pierwszy raz spotkali¶my. Ale niestety, mi³o¶æ nie przetrwa³aby tylko na bazie "smsów i telefonów". Spotykali¶my siê co najmniej raz w miesi±cu, czêsto nawet dwa czy trzy razy. Tak przez prawie dwa lata. Od maja znów jestem wolna... Zbyt du¿o obowi±zków sprawi³o,¿e mieli¶my da siebie coraz mniej czasu i czêstotliwo¶æ spotkañ spad³a do mniej ni¿ jednego spotkania w miesi±cu. No i niestety...
Tak wiêc reasumuj±c.... Owszem mo¿liwe jest zakochaæ siê w kim¶ przez internet. Ale utrzymaæ tak± mi³o¶æ...? Moim zdaniem nie ma szans. Nie na d³u¿sza metê.
Chocia¿ mam kole¿ankê, która ze swoim ch³opakiem jest od piêciu lat, a widuj± siê najczê¶ciej raz w miesi±cu... Podejrzewam jednak ¿e to trudne dla obu stron.
Wed³ug mnie mi³o¶æ w internecie istnieje, w koñcu mo¿na siê zakochaæ przez neta, spotkaæ i poznaæ bardziej t± drug± osobê. Sama tak mam, zakocha³am siê w ch³opaku z neta, gadamy na skypie, na telu, na gg, na wszystkim czym siê da, a spotkaæ zamierzamy siê we wrze¶niu ;> Yey, nie mogê siê doczekaæ ;3
Layla napisał:
Moim zdaniem przez internet mo¿na siê jedynie zauroczyæ. Je¶li tak siê stanie, to mo¿na siê spotkaæ i zobaczyæ czy w realu te¿ zaiskrzy. Bo czasem bywa tak, ¿e niestety ale osoby inaczej zachowuj± siê przez net, a inaczej na ¿ywo :<
Dok³adnie. W internecie ka¿dy mo¿e byæ ka¿dym. G³upio to brzmi, ale tak jest.
Naru napisał:
Sama tak mam, zakocha³am siê w ch³opaku z neta, gadamy na skypie, na telu, na gg, na wszystkim czym siê da, a spotkaæ zamierzamy siê we wrze¶niu ;> Yey, nie mogê siê doczekaæ ;3
To ciekawe, i wychodzi wam? ;> I jak spotkanie? W sumie to fajne gdy ludzie kturzy zakochali siê przez internet po poznaniu siê w realu nadal ze sob± s±.
zwiazki przez neta to zabawa dla dzieci, realnie jest to ciezka sprawa, nie mowiac juz o poznawaniu i zakochiwaniu przez internet co jest po prostu niemo¿liwe i zdolne sa do tego jedynie osoby, które nie wiedz± na czym polegaj± zwi±zki oraz mi³o¶æ partnerska