Hej : <
Otóż, nie mogę nauczyć się rysować postaci w widoku 3/4. Twarz mi w miarę wychodzi, a ciało to w ogóle koszmar. Postać wychodzi garbata i w ogóle. Ma ktoś jakieś rady/poradniki/przykładowe prace? : c
Z góry dzięki.
polecałabym "Jak powstaje manga" tomy dotyczące ogólnie postaci, jak i tomy o temetyce kobiet i mężczyzn... ewentualnie wejść na dA i poszukać tutoriali ;'D chyba lepszego sposobu nie ma ;'D ja akurat nie doradzę nic, innego bo sama mam często problem z narysowaniem postaci w 3/4... kolejnba dobra rzecz to zwracanie na to uwagi podczas czytania mang ;D i przyglądanie się jak to się tam układa ciałko;'D
will you play with me?
ja polecam megamange autorstwa Keith Sparrow ;>
z tej książki nauczyłem sie właśnie rysować 3/4.
oto moja praca :
http://browse.deviantart.com/?qh=§i … h#/d4g22zj
^^
tak wiem cycki są kanciaste a twarz brzydka . xd
http://www.youtube.com/watch?v=jKemFP0I_nU --------> tu masz filmik z youtuba. Jest tam pokazane jak ta babka (chyba babka) ogląda tą książke i mówi o niej ,że bardzo dobra i tak dalej ..
niestety nie umiem znaleźć żadnych skanów ale jak cos wykopie to dam znać
jak nie znajde to sam ci zrobie skan tych stron gdzie jest nauka 3/4 z mojej książki. Oczywiście jeżeli chcesz ?
ja mimo wszystkim pozostaję przy jak powstaje manga... bo jest naprawdę świetnie pokazana perspektywa, wiem, bo mam jej scany na twardzielu i często z nich korzystam, nie mniej trudno ją znaleźć w necie >_>
... widziałam tą książkę Keith Sparrow i nie podoba mi się ^^'' a co do twojego arta Yogu, to przykro mi, ale jest tam masa błędów... więc no... nie wiem jak to odnieść do tego, ze napisałeś, iż nauczyłes się rysować 3/4 ^^
will you play with me?
oj tam oj tam ;pp xD faktycznie praca nijaka .
ale jestem pomocny.. l>
a sw drogą to musze wypróbować ta tw jak powstaje manga .
orientujesz sie w cenie >>?
Z tego co pamiętam, to cena wydrukowana na każdym tomie wynosiła 27zł
na waneko cena jest 28zł, nie mniej npo na komikslandi można kupić odrobinę taniej, można też poszukać na allegro.
ja to po prostu wypożyczyłam z biblioteki ;3 i zaeskanowałam ;'D
will you play with me?
To się o złotówkę pomyliłam... nie chciało mi się lecieć na górę sprawdzać xD