Moją faworytką jest Aya Hirano. Dałbym jej jakąś mega nagrode za głos dla Kanaty ;D To było fenomenalne... "Cha laa head cha laaaaa!" xD
Mangaczka u mnie też ulubieńcem jest Yuichi Nakamura *.* A kojarzę jego głos u Alto Z Macross Frontier, Ikuto z Shugo Chary, Gray'a z Fairy Tail Tomoy'i z Clannad.
w sumie ja to wielu seiyuu nie znam z nazwiska, nie mniej rozpoznaję głosy w różnych anime, ale jak tak sobie p[omyślę to najbardziej chyba podoba mi się głos:
-> Suwabe Junichi - min.Shirogane (Monochrome Factor); Bonten (Amatsuki); Al (Ikoku Irokoi Romantan); Fuuma (X)
-> Midorikawa Hikaru - min. Souchi (Koisuru Boukun); Chisato (Kirepapa); Zelgadis (Slayers); Shiki (Taiganu no Chi)
-> Ono Daisuke - min. shizu~chan (Drrr!); Akira (Monochrome Factor)
->Yamaguchi Kappei - min.L z Desu Noto; Katsumi Zetsuai
pewnie bym jeszcze wymieniła kilku, ale to byli pierwsi o których pomyślałam,...no bynajmniej postacie ;'D
Greed'owi dawał głos Suwabe Junichi => http://myanimelist.net/people/95/Junichi_Suwabe tu są jego pozostałe role głowsowe ;D
Ostatnio edytowany przez Baka_Deshi (2011-11-29 22:14:42)
will you play with me?
Sugita Tomokazu, czyli facet, który potrafiłby ożywić swoim głosem nawet kamienie. Najbardziej znana rola to Sakata Gintoki - główny bohater Gintamy, inni zapewne kojarzą go jako Kyona z Haruhi
Nakai Kazuya - Hijikata z Gintamy, Date Masamune z Sengoku Basary
Ootsuka Houchuu - Abuto z Gintamy. Genialny głos, choć mało wykorzystywany w anime. Podkłada natomiast głos japońskim dubbingu. Jedną z postaci, które dubbingował jest Davey Jones z Piratów z Karaibów. Jeśli chcecie, posłuchajcie - http://www.youtube.com/watch?v=tqvcEem2v6Y
Fukuyama Jun może i jest wszędzie, ale lubię jego głos. Lulusz z CG, Shinra z DRRR, Lawrence z Spice and wolf.
Ostatnio edytowany przez Suri (2011-12-01 20:24:23)
Zdecydowanie Akira Ishida, Podkładał głos postaciom takim jak : Chrno Crusade, Żuk gnojacz z Bokurano, Shin z NANY, Coud Van Giruet z Erementar Gerard, i o boże mnoga mnoga wiecej. Ma tak zajebiaszczy charakterystyczny głos że nie wiem . Kocham tego Seiyuuuuuuuuuu
Zresztą widać że liusta postaci któym dawał głos jest dosyć długa XDXD
http://en.wikipedia.org/wiki/Akira_Ishida#Anime
Sanae Kobayashi- głosik mojej ulubionej postaci ;D( Allen Walker z D.gray-man, Lucy z Elfen Lied)
Paku Romi- ona świetnie podkłada głos chłopakom ^^.( Ed z FMA, Hitsugaya z Bleach)
Eri Kitamura- nw za co, ale ją lubię ;p( Izumo z Ao no exorcist, Saya z Highschool of the Dead)
Sakurai Takahiro- poprostu jego głos jest boski ;D( Kanda z D.gray-man, Misaki z Junjou Romantica, Edwarz w japońskiej wersju Zmierzchu LOL)
Aya Hirano- ma taki ciekawy głos ;p( Lucy z Fairy Tail, Haruhi Suzumiya)
Okamoto Nobuhiko- no, nw to Rin po prostu ;D( Rin z Ao no exorcist, Accelerator z Toaru Majutsu no Index)
Kakihara Tetsuya- bo tak, a nie inaczej ;p( Natsu z Fairy Tail, Amaimon z Ao no exorcist)
Nakajima Megumi - za moją kochaną rankę i piękny głos ;D
Ostatnio edytowany przez UmiUmi (2012-01-15 19:54:47)
Paku Romi(za głos Edzia z FMA ^^ i Tośka z Bleacha), Megumi Hayashibara (Anna Kyoyama z SK, Rei z Neon Genesis Evangelion, które lubie ), Maaya Sakamoto(kocham ten głos, ładnie dopasowany głos taki jak do Crony z SE czy Haruhi z OHSHC), Hiroki Shimowada(za głos Toboe z Wolfs Rain, na serio to taki uroczy głos ^^, Irukai Shinji z Hiiro no Kakera, zawsze ładnie głos dopasowany do postaci)
Ostatnio edytowany przez kini-san (2012-07-11 18:57:58)