Jakie są wasze ulubione gatunki mangi/anime....?
moje to :
-anime progresywne
-shōnen
-seinen
-przygodowe
-akcji
-Magia
itp. itd.
Ostatnio edytowany przez yoogurth (2012-07-12 13:42:14)
Staram nie ograniczać się do konkretnych gatunków, bo można przeoczyć coś naprawdę ciekawego.
Lubię fantasy, komedie, parodie, akcję, psychologiczne... różnie. Staram się unikać mechów, yaoi/yuri/hentajów/ecchi, stereotypowych shoujo i shonenów.
Każdy ma coś, za czym nie przepada ; ) Mecha mi nie podchodzą, bo większość z nich nastawia się właśnie na mecha same w sobie bez żadnej dobrej fabuły. Anime z dużą zawartością elementów erotycznych też mnie nie przekonują z tego samego powodu - nastawiają się na zaspokojenie niewyżytej części widowni, tracąc wątek, fabułę, jakiś logiczny zarys postaci.
Natomiast stereotypowe shoneny i shoujo... trzeba wyjaśniać? Łubu-dubu i kissu-kissu?
Przygodowe, Fantastyczne, Komedie, supernaturalne, akcji, bijatyki...
jeśli manga/anime ma chociaż trzy z tych to sprawdzam fabułę, jeśli jest coś warta to czytam/oglądam parę rozdziałów/odcinków na próbę, jeśli mi się nie podoba to zostawiam.
Tak samo jak Suri nie mam w sumie konkretnych ulubionych gatunków, to co mi się spodoba to oglądam.
Ew. nie kręci mnie oglądanie yaoi.
OOOO!!! Dużo rzeczy! bo co jakis czas nowe rozdziały wychodzą, albo jest ich dość dużo do przeczytania/obejrzenia
np. Let's Lagoon, Witch Hunter, Yu-Gi-Oh! GX, Rappi Rengai, IDentity/Yureka, The Sacred Blacksmith, Dragonball Multiverse, Fairy Tail, Harisugawa in the Mirror World*...
*Kagami no kuni no Harisugawa
ja to tam przeważnie akcja, komedia, yaoi, parodia, psychologiczne, horror, kryminał, dramat i ogólnie resztę też to zależy jak twórcy to przedstawią
* shonen
* horror
* shoujo ai/yuri
* shoujo
* romans
* dramat
* psychologiczny
Ostatnio edytowany przez kini-san (2012-07-12 13:13:28)
Ja raczej nie ma ulubionego gatunku, ale najczęściej oglądam/czytam shoujo.
Mimo, że mi tak czy owak bardziej zależy na fabule.
Nah gatunkowo nie będę wymieniać chyba bo jednak w każdym można znaleźć dobry tytuł. Oczywiście my nauczyliśmy się oceniać dość stereotypowo pewne gatunki ale na serio jak się dobrze trafi to seria może przekonać... prawda Wishi ^.^ (chodzi o tenngen toupe). No ja najwięcej przekonania miałam do shounenow ale mój gust względem anime się poszerzył ^_^
Mi się podobają shoujo . Ale nie pogardzę też shonenami. Ecchi też są nie złe ale hentai już nie lubię .
Ja najbardziej lubię psychologiczne, psychodeliczne, surrerastyczne, dramaty i okruchy życia