Nosiema.
Oglądał ktoś? Z pudełkiem chusteczek oglądałam to anime do 2 nocy. Na końcówce ryczałam jak nie wiem.
Anime naprawdę warte obejrzenia.
Jakie są wasze wrażenia?
http://www.anime-shinden.info/11620-ano … nline.html
oraz polecam filmik na podstawie tego anime:
http://www.youtube.com/watch?v=gsAH3Y8U … plpp_video
Ano Hana... obejrzałam i muszę przyznać, że to bardzo dobre anime. Świetnie ukazane emocje bohaterów. Potraktowane bardziej trójwymiarowo niż kolejna tsundere czy yandere. Na początku myślałam, że to będzie bardzo przeciętna produkcja, ale sposób przedstawienia postaci, które podczas trwania anime ujawniały coraz więcej o sobie... Chociaż mnie końcówka nie wzruszyła tak, jak inne momenty (np. kiedy mama Menmy nawrzeszczała na paczkę, obwiniając ich, że jej córka jest dla nich pretekstem do wspólnej zabawy).
zanim skończyłam czytać tytuł zapoimniałam co było na początku xD
hm..., z twojego opisu Suri, wynika że mogłoby być całkiem ciekawe... nie mniej nie przepadam za tym gatunkiem u.u.. by trzeba było zobaczytć pierwszy od inek, bo kreseczka całkiem sympatyczne, nie mniej to gatunek em... okruchy życia (LOL)/ dramat a ja jakoś nie koniecznie przepadam za tym gatunkiem ;D
will you play with me?
Baka_Deshi - jak bywa z takimi anime, ocena jest bardzo subiektywna, bo grają one na emocjach. Wiele dramatów i okruchów życia mi się nie spodobało, ale Ano Hana raczej trzyma poziom, nawet dla tych, którzy za gatunkiem nie przepadają.
możliwe... wiesz, od razu nie skreślam animca, póki co mam przed sobą jeszcze Ah megami sama... więc może jak to skończę to wezmę się za to anime ;D
will you play with me?
łeee, ryczałam i musiałam oglądać zakończenie kilka razy, żeby wgl przeczytać o czym mówią, bo nie mogłam przytamować łez...
to było piękne ;p
A ja powiem, że zakończenie niezbyt mi się spodobało. Wydawało mi się takie jakieś na siłę, patosem mi przywaliło i nici ze wzruszenia.
Ja z natury jestem dość płaczliwa, ale nie żałuje... Bardzo podobała mi się ta seria ma swój klimat, a postacie nie są tak płaskie, jak w niektórych anime.
Anime mi sie spodobało. Mimo iż ma wiele wad. Jak dla mnie momentami było zbyt przedramatyzowane. Jest też wiele niejasności w fabule,. Bo niby czemu Memma nie mogła wcześniej napisać listów do wszystkich? Czy jeśli naprzykład poruszała jakims przedmiotem to przecież ktoś dawno by coś podejrzewał. A napewno byłaby wstanie dawać znaki swoim przyjaciołom. Anime nie jest wybitne ale można było sie wzruszyć i spojrzeć na swoje zycie i na to co stało sie z naszymi przyjazniami z dzieciństwa.
Ostatnio edytowany przez Sokuryo (2012-07-03 20:47:59)
Zgadzam się z Sokuryo. Dramatyzm tam dochodził do poziomów znanych z Hollywódzkich starych dramatów. Oczywiście wzruszyłam się na końcu, ale nieścisłości fabularne krzyczały do mnie z ekranu migającym tekstem. Jeżeli wyłączy się ten pstryczek pokazujący te rzeczy, to się bardzo przyjemnie ogląda. I fajne jest to, że postacie są tam naprawdę różnorodne i mają dosyć ciekawe profile psychologiczne. I animacja mi się podobała, z tego co pamiętam (ale widziałam to pół roku temu).