Zauważyliście, że postacie w anime mają podobne kolory oczu i włosów?! Np. jak jakaś dziewczyna ma jasnoróżowe włosy, to ma też różowe oczy, itp.
Co o tym myślicie?
Że mieszał w tym Palikot, to on potajemnie kontroluje rynek M&A xD
A na serio, wyobraź sobie postać, która ma niebieskie włosy, i fioletowe oczy, głupio by to wyglądało
No i na pewno dochodzi kwestia oszczędności, jeden kolor = mniejsza cena xD
Szczerze mówiąc mnie takie postacie z tęczowymi włosami strasznie irytują. Jeszcze zniosę czerwone włosy, od biedy też jakieś ciemnozielone lub fioletowe,ale wolę bardziej naturalne -.-
chociaż czy ja wiem, czy postać z niebieskimi włosami i fioletowymi oczami wyglądałaby dziwnie. Na pewno oryginalnie xDD
Ja sama jestem mało oryginalna (brązowe włosy i oczy). To jednak trochę irytujące, kiedy postać ma np. zielone włosy, trochę ciemniejsze oczy i zawsze chodzi w zieleniach <LOL>.
To się nazywa dobór kolorów xDDD też mam brązowe włosy i oczy do tego ubieram się na czarno i raz jakieś dziecko zarzuciło do mnie tekstem : ,,Emo albo metal - wybieraj'' xDD dlatego nie czuję się mało oryginalna xDD
Azu-chan - ze mną się witają: "cześć Emo!'' Raz dostałam pudełko żyletek na mikołajki w klasie:)
Nie skorzystałam
Oooo, jak nie odpakowane, to możesz mi na urodziny dać :P
Ja szczerze jakoś do tego nie przywiązuje uwagi. Dużo rzeczy już widziałem w Anime czy Mandze, ale może tak jednak ma być. Więc chyba nie muszę się czegoś czepiać ;p
Ale dla mnie dziwne byłoby połączenie różowego z czarnym. Sam to przyznam :p
~~Skoro nie można się cofnąć, trzeba znaleźć najlepszy sposób, by pójść naprzód~~
Paulo Coelho
TT_TT zostałem zdemaskowany... właśnie, jeżeli bym przemalował włosy na kolor oczu, to wyglądałbym mangowo?? xD
Szufladowy Potwór napisał:
Zauważyliście, że postacie w anime mają podobne kolory oczu i włosów?! Np. jak jakaś dziewczyna ma jasnoróżowe włosy, to ma też różowe oczy, itp.
Co o tym myślicie?
Według mnie to jest po prostu pójście na łatwiznę, zrobienie tego samego koloru oczu i włosów, to dobry sposób na uniknięcie złego doboru, tzn chodzi mi o nasycenie barw i fakt że nie każda pasuje do siebie ;D zwłaszcza ze później trza pamiętac o tym, a tak to rysują oca patrzą a ma np. ma niebieskie włosy to i niebieskie oczy. A tak to by było zastanawianie się jaki ma kolor oczy ;D
will you play with me?
to nieprawda, że każda mangowa/animcowa postać ma oczy koloru włosów!
Pharaoh, kot prof. Bannera YGO! GX ma brązową sierść ale czarne oczy!
albo żeby dalej nie szukać Wun-suk/Ah-dol mój obecny avek ma niebieskie włosy i brązowe oczy (podobnie jak jego starszy brat Wun-ha/Alfa/Beta/Gamma (to wszystko, bez Wun-ha, to nicki jego postaci), zresztą Jaeha też! blondynka z niebieskimi oczami:
Tylko Jang-kun/Roto psuje obrazek tymi brązowymi kłakami... przynajmniej się na brązowo nie ubiera (wyjątek potwierdza regułę)
(taki mały spoilerek "IDentity" XD)
lub w takim np. DBZ Trunks ma niebieskie oczy i Fioletowe włosy
więc chyba obaliłem tę teorię spiskową... (jestem Myth Busterem )
Ostatnio edytowany przez ma9595 (2011-11-10 14:35:16)
no wiadomo ze nie każda... ale w wielu przypadkach tak jest, chociaż ja na to jakoś nie zwróciłam uwagi xD
will you play with me?
do tych wyjątków można jeszcze dodać Piri, ma różowe włosy i zielone oczy
a ja owszem zauważyłem, i zawsze myślałem że to dlatego, że tak im bardziej pasuje...