mam kilka rysunków które chcia³bym ¿eby¶cie skrytykowali (sorki ¿e bokiem ale tak jako¶ wysz³o)
no i ten z którego jestem najbardziej dumny
To pierwszy raz gdy pokazujê komu¶ swoje prace wiêc proszê b±d¼cie wyrozumiali.
mam jeszcze jeden, dodajê go pó¼niej bo dopiero go znalaz³em
to mój w³asny bohater, nie nada³em mu jeszcze imienia, bo nie jestem w tym dobry (zw³aszcza, ¿e imiona z DB s± zawsze od "czego¶" jak np. Kakarot (czy te¿ Kakarotto) od marchewki (Carrot)
Ostatnio edytowany przez ma9595 (2011-08-25 17:38:36)
Przyznam, ¿e ca³kiem nie¼le. Chocia¿ fajnie by by³o, gdyby¶ trochê pobawi³ siê kolorkami.
wielkie dziêki!
gdzie¶ mam kolorowego Gohana SS jak mia³ 16 lat, poszukam
Ostatnio edytowany przez ma9595 (2011-08-27 07:14:29)
najnowszy rysunek (w kolorze!)
moja postaæ w Phantasy Star portable 2
Jak mi³o zobaczyæ co¶ nie kresk± Akiry Toriyamy, jak na mój gust, to twój najlepszy rys.
Dziêki te¿ tak my¶lê (¿e ten jet jak narazie najlepszy)
kreskê Toriyamy æwiczê poniewa¿ chcê narysowaæ kontynuacjê historii z Shin Budokai Another road, o synu mirai Gohana (który wróci³ do ¿ycia dziêki darowi Seniora Bogów)
mam ju¿ ogólny zarys historii
Ostatnio edytowany przez ma9595 (2011-08-27 09:52:29)
Jednak nawet przy doujinie nie trzeba (jak dla mnie nawet nie nale¿y, ale wiem, ¿e s± tacy, co s±dz± inaczej) ¶lepo na¶ladowaæ kreski autora orygina³u.
Ja jestem zdania ¿e fajnie wypracowaæ sobie swoj± w³asn± kreskê ,ta za bardzo przypomina akirê toriyamê. Oczywi¶cie na pocz±tku trzeba z kogo¶ kopiowaæ, ale pó¼niej najlepiej próbowaæ narysowaæ co¶ w³asnego i po swojemu.
ps Ja te¿ kiedy¶ przerysowywa³em dragon balla, nawet mam jeszcze 8 pierwszych tomów.
Ostatni rysunek fajny, tylko ma nos jak tygrys
ja chcê ¿eby moja wersja DB jak najbardziej przypomina³a orygina³,
co do "tygrysiego" nosa to jest on taki specjalnie, poniewa¿ to jest Beast: rasa ludzi zmodyfikowanych genetycznie po to by byli zdolni do przetrwania w ciê¿kich warunkach planety Moatoob, a tak¿e by byli sprawniejsi i mieli mniejsze wymagania, bo pierwotnie byli niewolnikami.
PS. przyjrzyj siê te¿ uszom i kolorowi skóry
Ostatnio edytowany przez ma9595 (2011-08-27 11:35:34)
yey prace sa boskie uwielbiam kreskê Toriyamy ^^ mam du¿o dragon balla na pó³kach ^o^.jak chcesz rysowaæ doujin'a to najlepiej je¶li bêdzie podobne do orygina³u. Ta kreska to ca³y urok tej mangi ^^ i sadze ¿e jak co¶ ma byc kontynuacj± to musi byæ podobne do orygina³u. Dobra robota Ma
thx! bardzo siê staram, chocia¿ ostatnio rysowa³em w 3 klasie podstawówki.
Najpierw muszê "odrdzewiæ" swoje umiejêtno¶ci, potem bêdzie lepiej.
póki co wstawiam kawa³ek scenariusza do tego (jak to fachowo okre¶lacie) doujin'a
opowiadaj±cy o tym jak syn Gohana pierwszy raz zmienia siê w Super Saiyanina)
cyfry oznaczaj± obrazek, my¶lniki chmurkê,
dialogi po angielsku, bo po polsku nie brzmi± ju¿ tak super
Bohaterzy: (...) (g³ówny bohater, nie ma jeszcze imienia, ma teraz 11 lat), Brass (córka Trunks'a, 13 lat), Otaka (szesnastoletni uczeñ szko³y sztuk walki Gohana, ogarniêty mani± bycia najpotê¿niejszym, co sprowadzi³o go na z³± drogê, jego imiê jak siê domy¶lacie pochodzi od Otaku (s³owa za które jetem wdziêczny Suri), czyli mniej wiêcej fanatyka, posiada w sobie ducha Kid Buu (jest takim z³ym Uubem))
"Legendarny Wojownik"
1.Otaka unosi zmasakrowanego (...) za szyjê, ¶miej±c siê szyderczo
-O:muhuhahahahaha...
-O:what should I do with you now?
2. Brass wo³a do Otaku
- that's enough, leave him now!
3. Otaka odwraca siê do Brass
- Enough? I haven't even started yet!
4. Brass staje w pozycji do walki, ma zdesperowany wyraz twarzy. widoczni s± oboje: ona i Otaka
-B: I said leave him!
5.Otaka upuszcza (...) na ziemiê. u¶miecha siê pob³a¿liwie.
- You want to fight me?
6. Otaka wystrzela pocisk energii
-DIE!
7.wybuch
8.opadaj±cy py³ i Brass otoczona barier±
9.bariera znika a Brass pada na ziemiê
10. omdla³e cia³o Brass le¿±ce na ziemi
11. Otaka ¶mieje siê jak szaleniec
-UHUHAHAHAHAHAH!
12. (...) podnosz±cy siê
- I'll... I'll kill... you...
13. Otaka przestaje siê ¶miaæ, zwraca sw± uwagê na (...)
-!
- What did you said? Don't make me laugh!
14. (...) stoi z opuszczon± g³ow±, z oczu p³yn± mu ³zy.
-I'll... ah... I'll...
15. kawa³ki ziemi unosz± siê w powietrze, po¶ród nich stoi (...)
-I'LL KILL YOU!
16. zbli¿enie na twarz (...) (jak w tym filmiku 2:24-2:27 http://www.youtube.com/watch?v=ppZquH1vZiM)
-Rrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaagh!
17. zdziwiona twarz Otaki
-what the hell?!
18.(ca³a strona) (...) jako Super Saiyanin (w¶ciek³y wyraz twarzy, lodowato zimne oczy, jedna my¶l: zabiæ!)
-Now I know what grandpa meant when he said it was fine to release my anger.
-You've made me mad, and you'll regret it!
-I'm a Super Saiyan, and I will make you pay!
koniec rozdzia³u.
Pomó¿cie mi wymy¶liæ jakie¶ imiê dla syna Gohana.
Ostatnio edytowany przez ma9595 (2011-08-30 10:31:48)
Nie ogl±da³em tego wiec ciê¿ko mi sie wypowiadaæ. Ale osobi¶cie bardzo mnnie irytuje je¶li polscy arty¶ci tworza dla polaków a mimot u¿ywaj± je¿yków obcych. W³a¶ciwie to po co? ¯eby inni nie mogli zrozumieæ? Albo poprostu id± na ³atwizne. Ale ja ci mówie o stokroæ zaimponujesz ludziom którzy to czytaja je¶li w³o¿ysz troche wysi³ku aby to wszystko zabrzmia³o równie dobrze po polsku . I nie uznaj tego za jaki¶ atak czy co¶ ^^ Poprostu jako porade a zrobisz jak uwazasz. Btw nie chce uchodziæ za znawce anglika ale w pierwszym zdaniu zamiast should nie powinno byæ shall skoro to jest pytanie? :>
Ostatnio edytowany przez Sokuryo (2011-08-29 21:42:22)
dziêki za konstruktywn± krytykê, popracujê nad polskimi dialogami (chocia¿ kiedy my¶lê o DB to wszystkie kwestie "wyskakuj±" mi w g³owie po angielsku),
poza tym nie tworzê tego tylko dla polaków, wstawiê to na jak±¶ miêdzynarodow± stronê (je¶li to kiedy¶ skoñczê)
co do pierwszego zdania to sprawdzi³em i "should" jest poprawnie.
Ostatnio edytowany przez ma9595 (2011-08-30 06:34:23)
Should jest najzupe³niej poprawnie, a z shall brzmia³oby to zbyt uprzejmie jak na t± sytuacjê. Doujiny lepiej pisaæ po angielsku, bo wtedy wiêcej osób mo¿e to przeczytaæ, gdyby da³a swojego doujina z KHR po polsku, to by praktycznie nikt go nie przeczyta³ (wszystkie komentarze od osób znaj±c± t± seriê by³y po angielsku)
Pomo¿ecie mi wymy¶liæ imiê dla g³ównego bohatera? My¶la³em, ¿eby siê po dziadku nazywa³ Goku, albo Long (czyli smok, Nazywa³by siê wtedy Son Long, podobnie do Szenlong), ale szukam te¿ innych opcji.
mo¿e na co¶ wpadniecie jak go opiszê?
No wiêc: Podziwia swojego Ojca, Trunks'a i swojego dziadka Goku, a pó¼niej te¿ Pikkona (w polskiej serii Paikuhan), z którym przegrywa w finale Anoyoichi Budokai (w czê¶ci specjalnej "Próby Smoka")
Jego najwiêkszym marzeniem jest to by którego¶ dnia dziêki swej ciê¿kiej pracy staæ siê najpotê¿niejszym wojownikiem w historii wszech¶wiata (takie te¿ jest jego ¿yczenie na pocz±tku, gdy po zdobyciu Smoczych Kul wzywa Shenrona),
Oczywi¶cie babcia Chi-Chi (do 12 roku ¿ycia, bo potem Chi-chi umiera) goni³a go do nauki, mimo swojej inteligencji odczuwa awersjê do szko³y i wszystkiego co z ni± zwi±zane.
Ma siln± wiê¼ emocjonaln± z Brass (córk± Trunks'a), która by³a jego pierwsz± przyjació³k± (co jest zwi±zane z przyja¼ni± Gohana i Trunks'a).
Jego najlepszym przyjacielem jest 4 lata od niego starszy Gale (nowy uczeñ Genialnego ¯ó³wia, imiê od wysp Galapagos, duuu¿o ¿ó³wi!), którego pozna³ gdy uciek³ z domu by trenowaæ u mistrza Roshiego (w tym czasie Gohan kry³ go przed Chi-Chi, która kategorycznie zabrania³a mu trenowaæ)
Jego matka zmar³a gdy mia³ 2 lata wiêc jej nie pamiêta (w czê¶ci specjalnej "Próby Smoka" spotka j± w za¶wiatach, tam ona bêdzie jego przewodniczk±)
Techniki które opanuje w trakcie historii:
- Masenko
- Renzoku Energy Dan
- Special Beam Cannon
- Burning Attack
- Kamehameha (oczywi¶cie!)
- Instant Transmission
- Kienzan
- Turtle Cannon (technika Gale'a)
- Spiritual Purification (jego w³asna technika, ostatnia jakiej u¿yje)
Ostatnio edytowany przez ma9595 (2011-09-21 20:18:13)