Jako ze nam sie temat rozpocza³ we wszystkim i o niczym przeniesmy go tutaj
KOntunulujac Nekou co to za drama co chcialas ogladnac ja ?
Bo nie slyszalam.... ;]
Ja teraz z ciekawosci rzuci³am okiem na yamato nadeshiko shichi henge bo jestem wielkim fanem mangi/anime ale po obejrzeniu 10 minut sobie odpusci³am zwlaszcza jak zobaczy³am "straszna" Sunako
Ogladalas Hana Yori Dango ? Mnie sie bardzo podoba³a ;];] zreszta manga i anime tez byly spoko ale wiele osob razi baaaaardzo old schooolowa Kreska.
A greatest Love to co to za produkcja ?
Ahhh wyglada na to ,¿e ogladalam ale t± koreañsk± wersjê. =) O ile to jest Boys Over Flowers. Podobno japoñska wersja lepsza ale mi siê drama i tak podoba³a.
The Greatest Love tez jest koreanska. Na poczatku mnie wciagnê³o ale ta koñcówka to ju¿ mi ciê¿ko idzie. No ale muszê to zmêczyæ, jeszcze tylko 4 odcinki
W³a¶nie siê dowiedzia³am, ¿e ukazuje siê drama Ouran High School Host Club 2 odcinki juz s±.. ciekawe jak im wysz³o.
Ja dopiero co zakoñczy³am "Hanazakari no Kimitachi e" na podstawie mangi "Hana Kimi". Manga bardzo mi siê spodoba³a, drama jest poprowadzona od pewnego momentu zupe³nie inaczej, ale wcale nie gorzej. Ba, powiedzia³abym nawet ¿e bardzo mi siê spodoba³a. Czêsto zdarza siê w dramach, ¿e bohaterowie sa przejaskrawieni i nienaturalni. Tutaj wiêkszo¶æ aktorów gra bardzo dobrze, pocz±wszy na od opanowanego Sano, poprzez i¶cie komediow± postaæ Nakatsu, czaruj±cego Nambê na doktorze Umedzie koñcz±c. Bohaterek ¿eñskich by³o ma³o i tak na prawdê ¿adna nie zwróci³a na siebie mojej uwagi jak±¶ wybitnie dobr± gr±... By³y gorzej ni¿ przeciêtne. Ale czterech wymienionych wcze¶niej panów by³o genialnych! Gdyby kto¶ by³ zainteresowany fabu³±, to nakre¶lê kilka s³ów: G³ówn± bohaterk± jest Ashiya Mizuki, Japonka mieszkaj±ca w USA. Mizuki ma swojego idola: m³odego Japoñczyka, skoczka wzwy¿ - Sano Izumi, który po kontuzji zrezygnowa³ ze sportu. Historia w³a¶ciwa zaczyna siê w momencie, kiedy Mizuki przenos siê do Japonii, aby jako¶ przekonaæ Sano, aby ten znów zacz±³ skakaæ. Zapisuje siê do tej samej szko³y i wspiera ch³opaka przez ca³y czas. Niby normalne, gdyby nie to, ¿e jest to szko³a wy³±cznie mêska, a Mizuki musi udawaæ w niej mê¿czyznê... Naprawdê polecam
D.Lilith, naprawdê mnie zaciekawi³a ta drama Muszê w najbli¿szym czasie obejrzeæ ;D.
A tak wgl, gdzie ogl±dacie dramy? Macie jakie¶ sprawdzone strony? Je¶li mo¿ecie, to podzielcie siê nimi
Ja np. czêsto ogl±dam nahttp://love-drama.pl/, chocia¿ siê ostatnio zawiod³am na tej stronie, poniewa¿ w po³owie odcinki siê wy³±cza³y, no ale wiêkszo¶æ dram obejrza³am w³a¶nie tam .
Ja nie mia³am z t± stron± ¿adnych problemów... Nigdy. Hana Kimi te¿ tam ogl±da³am ^^
Ja przewa¿nie ¶ci±gam dramy z torrentów bo wtedy mogê ogl±daæ je w lepszej jako¶ci i te¿ bardziej siê wci±gam jak mam odcinek w ca³o¶ci a nie poszatkowany na kawa³ki. Je¿eli kto¶ chce ogl±daæ dramê online to polecam stronki http://www.dramacrazy.net/ lub http://www.mysoju.com/. Polecam te¿ t± stronkê http://mydramalist.com/ . Mo¿na tutaj wyszukaæ wszelkie informacje na temat dram, które wysz³y oraz bêd± wychodziæ a tak¿e azjatyckich filmów. No i pozaznaczaæ sobie co siê ju¿ widzia³o a co chcia³oby siê zobaczyæ
A co to dram jakie ostatnio widzia³am, to muszê stwierdziæ, ¿e zdecydowanie bardziej podobaj± mi siê dramy koreañskie, chocia¿ i czasem japoñska potrafi mnie mocno wci±gn±æ. Ostatnio po raz pierwszy ogl±da³am Tajwañsk± dramê i by³a totalnie pozytywnie zaskoczona i jestem zmuszona j± poleciæ! Z ciekawo¶ci chcia³am obejrzeæ tylko jeden pierwszy odcinek, jednak nie uda³o siê...nie mog³am zasi±¶æ do pracy magisterskiej do puki nie zarwa³am nocy i nie obejrza³am wszystkich odcinków.
A t± dram± jest ekranizacja Skip Beat!. Je¿eli kto¶ czyta³ mangê albo ogl±da³ anime to powinien wiedzieæ o co chodzi, je¿eli nie to po krotce przybli¿ê fabu³ê.
G³ówna bohaterka po¶wiêca siebie aby zapewniæ swojemu ukochanemu dogodne warunki do ¿ycia i twórczej pracy (ch³opak pragnie byæ s³awnym muzykiem). W chwili kiedy zaczyna on osi±gaæ sukces dziewczyna dowiaduje siê , ¿e by³a jedynie przez niego wykorzystywana. Postanawia zem¶ciæ siê na nim i równie¿ wkroczyæ do ¶wiata show biznesu.
Nie ogl±da³am ani anime ani nie czyta³am mangi wiêc dla mnie drama by³a rewelacyjna. Nie wiem na ile odzwierciedla ona pierwowzór G³ówne role mêskie graj± ch³opaki z Super Junior - Donghae i Siwon. Zawsze bardziej lubi³am Pana Donghae no ale po Skip Beacie ju¿ nie umiem siê zdecydowaæ czy rzeczywi¶cie jest on lepszy od Pana Siwona. Uwielbiam obu xD muahah
Bardzo podoba³a mi siê te¿ muzyka z dramy Chyba pierwszy raz zdarzy³o mi siê nie przewijaæ openingu.
Polecê jeszcze kilka tytu³ów:
You're Beautiful - Moja najukochañsza, najwspanialsza drama ever. Dziewczyna aby pomóc swojemu bratu bli¼niakowi postanawia udawaæ ch³opaka i do³±czyæ do bardzo znanego zespo³u sk³adaj±cego siê z przystojnych ch³opaków. I tutaj g³ówne role mêskie graj± bardzo znany aktor koreañski Jang Geun Seok, który prezentuje w dramie mega fajn± fryzurê ( ale nie ta z pierwszych odcinków, t± z pó¼niejszych xd), cz³onek zespo³u FT. Island oraz lider zespo³u CN Blue. Wszyscy przeuroczy, najbardziej urocze s± wredne miny Pana Geun Seok'a.
Coffee Prince - Chyba jedna z najbardziej znany koreañskich dram. Znowu motyw z dziewczyn± udaj±c± ch³opaka ( czy brat scenarzystom pomys³ów na inne scenariusze? Nie wiem xD Mo¿e ten siê najlepiej sprawdza) tym razem aby zdobyæ pracê i utrzymaæ swoj± rodzinê. Warto obejrzeæ choæby z powodu Kim Jae Wook'a, który gra tutaj Japoñczyka.
Secret Garden- Suuuper drama. Te¿ koreañska. Kobieta kaskaderka spotyka na swojej drodze rozpieszczonego, bogatego prezesa centrum handlowego. Bardzo ¶mieszna, komediowa drama, dawno siê tak nie u¶mia³am jak ogl±daj±c j± z kumpel±. hahah... xD No ale nie bêdê spoilerowaæ. Bardzo podoba³a mi siê gra aktorów, w szczególno¶ci g³ównego bohatera.
A Hana Kimi te¿ mia³am okazjê obejrzeæ. Podoba³o mi siê! W szczególno¶ci fajny by³ Nakatsu wed³ug mnie. Nieprawda¿? xD Chocia¿ czasem niektóre momenty by³y dla mnie zbyt creepy.. jak na przyk³ad obracaj±ca siê o 180 stopni g³owa Oscara.. no ale taki urok Japoñskich dram. Zawsze maj± tam jakie¶ niestworzone efekty specjalne xD
Bleee rozpisa³am siê.
Trochê odkopany temat, ale pewnie s± tutaj jeszcze ludzie, którzy dramy ogl±daj±, mo¿e wiêc warto wznowiæ rozmowê xd
Pierwsz± moj± dram± by³o Full House, której nie wspominam do koñca dobrze. Fabu³a nie powala³a, aczkolwiek da³o siê obejrzeæ.
Drug± obejrzan± przez mnie drama by³a w japoñsk± produkcj±, a dok³adniej by³a to Tatta Hitotsu no Koi. Ca³kiem przyjemna, choæ nieco zbyt dramatyczna.
Nastêpnie siêgnê³am po Love Suffle, którego nie doogl±da³am. Mo¿e kiedy¶...
Kolejn± dram± by³o Wonderful Live. Z pocz±tku weso³e i zabawne, z czasem przerodzi³o siê w zupe³ny dramat. Mimo wszystko polecam, ostatnie odcinki bardzo wzruszaj±ce.
Pó¼niej Personal Taste, bardzo fajna, zabawna drama, choæ odnios³am wra¿enie, ¿e sytuacje siê powtarza³y
Na ¶wie¿o, dzi¶ skoñczone Love Rain, które uwa¿am za najlepsze z dotychczas obejrzanych dram <3 Piêkna, romantyczna, czasem zabawna. Co by to by³o gdyby T.O.P w niej gra³... Ale i tak, Geun Seok Jang bardzo dobrze sprawdzi³ siê w g³ównej roli.
Niestety, my¶lê ¿e zrobiê sobie przerwê od dram, bo to boli, ¿e odcinki trwaj± ponad godzinê, a szko³a siê sama nie ogarnie </3
Ostatnio ogl±dam Flower Boy Next Door. Bardzo fajna dramka a odcinki trwaj± zaledwie 45 minut. Weso³a, lekka i przyjemna. Do tego gra w niej jedna z moich ulubionych aktorek koreañskich czyli Park Shin Hye. Je¿eli kto¶ lubi dramy romantyczno-komediowe to polecam ten tytu³ z ca³ego serca.
Kilka fajnych tytu³ów, które ostatnio ogl±da³am.
Gentelman's Dignity- Bardzo fajna koreañska drama. Ostrzegam: g³ówni aktorzy ko³o 40-stki. Mi to akurat odpowiada³o bo sama jestem dinozaurem grubo po 20-tym roku ¿ycia. Zakoñczenie dramy by³o przeurocze.
Bloody Monday- Japoñska drama akcji. Terrory¶ci, broñ biologiczna, specjalny oddzia³ policji do zwalczania teroryzmu, hakerzy, intrygi. Bardzo polecam! Krótkie odcinki przepe³nione akcj±.
Big- Koreañska drama. Na pocz±tku bardzo mi siê podoba³a zwa¿ywszy na to kto w niej gra: aktor z Coffiee Prince Gong Yoo, Suzy z Miss A oraz ch³opty¶ z kpop bandu Cross Gene. U¶mia³am siê na tej dramie, niestety zakoñczenie by³o dla mnie rozczarowaniem.
Co do Love Rain, sama nie ogl±da³am ale s³ysza³am ró¿ne opinie. Podobno Yoona gra w tej dramie jak k³oda i akcja siê ci±gnie i rozwleka. Ale nie mam co siê wypowiadaæ póki sama nie sprawdzê.