Pe³na humoru i akcji manga autorstwa Atsushiego Okubo. Manga ¶ledzi przygody uczniów o¶rodka szkolenia mistrzów broni czyli tzn. Shibusen, które za wszelk± cenê nie chce dopu¶ciæ do odrodzenia siê Kishina. G³ówna bohaterka Maka Albarn jest technikiem kosy o imieniu Soul, maj± na celu zdobycie 99 dusz i jednej duszy wied¼my. Kiedy dokonaj± tego Soul stanie siê kos± ¶mierci czyli broni± samego Shinigami-sama. Kiedy s± ju¿ blisko celu, przez pewien incydent (nie bêdê spilerowaæ XD) trac± wszystkie zebrane przez nich dusze.
Zapraszam wszystkich, którzy mieli przyjemno¶æ zapoznaæ siê z t± mang±
Przyznam ¿e ta manga wkrêci³a mnie na ca³ego. Gdyby nie ty Sawako nigdy nie siêgnê³abym po tê jak¿e wspania³± mangê. Du¿o osób narzeka na kreskê, ale ona wcale nie jest taka z³a. T³a nie s± robione a¿ tak czêsto ale bez przesady i nie te¿ tak rzadko. Humor jest ¶wietny, mo¿na siê ubawiæ, postacie jak w ka¿dej mandze, s± mega genialne, supera¶ne, na porz±dku dziennym i te beznadziejne które by¶my chcieli zasiekaæ toporem.
Pomimo tego ¿e to miesiêcznik i trzeba czekaæ, polecam wam tê mangê z ca³ego serca
W szkole sobie ¶ci±gnê³am wszy¶ciutkie chapki ^-^, bêde mia³a co robiæ przez ca³y tydzieñ wolnego
O ile je magicznie rozpakujesz.......W ka¿dym razie ja mam du¿o do nadrobienia do ciebie wiêc muszê siê porz±dnie za czytanie wzi±æ XD
Ja praktycznie jestem na bie¿±co. W ostatnim chapterze ciekawie Misiek sie pozbiera³.
Ja jestem ju¿ prawie w najnowszych chapterach . Mam nadziejê ¿e jutro doczytam do koñca ^^
Do pojawienia siê nastêpnego rozdzia³u spokojnie doczytasz to co jest. A mo¿e jeszcze te poboczn± seriê.
Chodzi ci o Soul eater NOT? widzia³am kawa³ek ale jeszcze dok³adnie nie czyta³am XD. Nadal stojê w chyba 67 chapku i nie mogê znale¼æ czasu, albo wolnego laptopa od rodzeñstwa ¿eby go dalej poczytaæ TT^TT.
To rodzeñstwo tak ciagle zajête prac± na laptopie?
Troszku rodzeñstwa siê ma . Mog³a bym czytaæ w necie na zwyk³ym pudle, ale strasznie siê zamula jak za du¿o siê od niego wymaga ( TT^TT). Na laptopie mam wszystkie rozdzia³y, a odcinki zamierzam sobie elegancko nagraæ na p³yty i wstawiæ gdzie¶ za szk³o nyaa. eeee trochê siê rozpêdzi³am
Ja swoj± p³ytoteke w piórnikach umie¶ci³em i do tego z nudów zacz±³em je katalogowaæ.
Eeee czy przypadkiem nie zaczynamy spamowaæ? O-O Nie nie bijcie za takie czepialstwo TT^TT
A zatem wracaj±c do mangi . Pewnie ka¿dy to zauwa¿y³, ale kreska w Soul'u zmieni³a siê w pewnym momencie tak niespodziewanie. Czyta³am sobie tak czyta³am, a tu nagle postacie zaczê³y ³adniej i powa¿niej wygl±daæ O-O. To by³o chyba jako¶ tak po miêdzy 55, a 60 chapem jak siê nie mylê Xb. Pó¼niej sprawdzê, bo teraz muszê szybciutko lecieæ spaæ TT^TT.