jOŁ ~.┼
jeżeli zainteresuje mnie tytuł niedostępny dla mnie, wówczas sięgam po skany.
Ale tylko w jakich przypadkach.
Racja to racja. Nie ma to jak uczucie trzymania japońskiego komiksu we własnych rękach... Co nie zmienia faktu, że skany nie bywają przydatne. Dla mnie były, i to wiele razy. Poza tym skany ratują mój mały portfel ^
A jakie jest wasze zdanie ?
Ja wolę skany. Cóż może to przez wieczny brak gotówki. Albo przez to, że nie trzeba czekać. Nie cierpię czekać U,U
Ja tam jestem za kupionymi (przy kompie nie siedzę non stop a lubię sobie zajrzeć i jakąś scenę przypomnieć)
Skanów nie zabierzesz do szkoły, a nap przerwach manga jest bardzo przydatna
jOŁ ~.┼
Jeżeli chodzi o mnie, często, kiedy nie mam czasu przesiadywać przed qmpem, wówczas drukuję sobie te parę stron z danej mangi...
Cóż, jedyna rzeczą, która tu cierpi, jest pojemnik na tusz. ;D
oczywiście, że kupione!
Kupione Skany jakoś mnie nie pociągają, nie mają tego uroku kiedy czytam manga "na żywo" fascynuje się rysunkami i talentem autora, natomiast przed komputerem moje odczucia są sprowadzone prawie do zera, jedyne co mnie ciekawi to fabuła. Poza tym skanów nie weźmiesz na dwór i nie poczytasz w słońcu, lub na wakacje.
Ja lubię mangę na żywo, fajnie tak sobie poustawiać elegancko na półeczce ;] A skany to tak jakoś nie bardzo, ale też czytam.
jOŁ ~.┼
Yaaveera napisał:
fajnie tak sobie poustawiać elegancko na półeczce ;]
...I można poszpanować przed znajomymi... *u*
Dantechild
ja jestem za online poniewaz juz sie przyzwyczailem do czytania na necie
chociaz czasem lubie sobie poczytac normalnie .:0
Zdecydowanie kupione... uwielbiam zapach nowiutkiej mangi >.< wiem może dziwna jestem, no a na półeczce ładnie się prezentuje ^^ Najlepiej u mnie wygląda nad biurkiem Angel Sanctuary, 3, 5 i 7 tom xD
mangę kupioną czyta się z większą satysfakcją, no i łatwiej do niej wrócić, i fajnie wygląda na półce xD =333
Oczywiście, że mangę kupioną. Powody: patrz osoba nade mną.
Ale nie mówię, że skany nie są nieprzydatne. W końcu to dzięki nim znam tyle tytułów xD
Ostatnio edytowany przez Inez (2009-04-26 20:02:44)