Chciałam spytać kto oglądał? Komu się podobało i chciałam poruszyć temat końcówki... Była beznadziejna. Widziałam wiele anime o smutnych zakończeniach: a to ktoś umarł itp. Ale to było totalne przegięcie. <nie będę pisać jaki był koniec jakby ktoś chciał zobaczyć.>Wie ktoś może czy będzie trzecia seria? Bo taki koniec pozostawia wiele do życzenia.... :[
To jest jedno z moich ulubionych anime xD i szczerze też jestem zawiedziona końcówka ! była bezsensu xD całe dwie serie były świetne az chcialo mi sie oglądac a koncowke tak zepsuli że szok xD chociaz ja i tak wiem ze ona kocha Zero ( heh moje domysły nie słuchajcie tego xD ) z tego co gdzies przeczytalam to jest szansa na kolejna serie tylko trzeba poczekac wiec bądzmy dobrej myśli ;D
jOŁ ~.┼
A.! właśnie. Wie ktoś może, gdzie można obejrzec drugą serię ?
dla mnie to anime to istny chłam nie dość że bardzo wiele zerżnięte z innych anime (d.gray-man czy get backers) to jeszcze ta kreacja wampirów na słodkie sierotki, które nie maja nic z krwiożerczych bestii. Dno, dno i jeszcze raz dno. dla mnie to anime to jest przeznaczone dla dziewczyn poniżej 15 roku życia, bądź fanów serii "zmierzchu"
W tym temacie jestem rozdarta. Z jednej strony uwielbiam niektóre postacie, gdyż mogłabym się z nimi identyfikować albo je po prostu rozumiem. Gdzieś pomiędzy główną fabułą przewijają się ciekawe wątki, które niestety nagle znikają bez rozwiązania, a szkoda. Z drugiej strony nikt tak nie pogwalcił wizerunku wampira jak ta seria. Jestem zbulwersowana wręcz kreacja niektórych postaci, z których robi się nieudaczników, mimo że mają predyspozycje na bycie kimś więcej. No i ta fabuła, raz coś jest, później znika, nagle się pojawia- o co chodzi? Wiadomo, główna faula kręci się wokół dosć nudnej relacji, ale nie wolno bylo autorom zapomniec o kończeniu tego co zaczęli i konsekwencji w tym co robią. No to takie główne za i przeciw. Na podsumowanie- gdyby anime skonczyło się na pierwszej serii byłoby to z korzyścią dla tytułu. Gdyby Yuuki zginęła- też xD.
Uwilbiam, chociaż Yuuki to bym własnymi rękoma zamordowała i każdy sąd by mnie uniewinnił Naprawdę fajny klimacik ma to anime. No i jest tam Zero, moja największa miłości Jednak chciałbym 3 seria, bo druga została fatalnie zkończona i aż się prosi o dokończenie tego wątku ;D
Ilonek napisał:
No i jest tam Zero
co jest wadą tego anime
jest to co tu dużo mówić "wampir" niezwykle ciotowaty, a w scenie w ktorej pil krew brzmial jak laska z hentaia, ktora łyka męskie nasienie
mega_sexy_hero napisał:
Ilonek napisał:
No i jest tam Zero
co jest wadą tego anime
jest to co tu dużo mówić "wampir" niezwykle ciotowaty, a w scenie w ktorej pil krew brzmial jak laska z hentaia, ktora łyka męskie nasienie
Nie no, największą wadą jes bezmózga Yuuki, może Zero emuje, no i przesadzili troszkę z jego tarumą ale on przeżywał życiowe rozterki(o jak to zabrzmiało). Postać Zera sama w sobie nie jest zła, twórcy poprostu przesadzili z tragizmem ;D
Ilonek napisał:
Postać Zera sama w sobie nie jest zła, twórcy poprostu przesadzili z tragizmem ;D
hm jako, że w twoich ulubionych anime widnieje D.gray-man to powinnas też zauważyć, że postać zero jest bardzo zerżnięta z allena walkera z tego własnie anime, sporo postaci jest tam ostro zerżniętych z innych anime dlatego jest to kolejny powód by go nie lubić
Dla mnie VK to trochę taki drugi Zmierzch ;p
Nie to, że nie lubię tej serii, ale strasznie mnie zdołowała, bez przerwy panowała niesamowicie pesymistyczna atmosfera. Co do bohaterów - nie znoszę Yuki, dziewczynka z traumą, którą wszyscy kochają i która myśli, że może zbawić świat ;p Przeciwwagą jest natomiast Zero, którego bardzo lubię. Jak widać zdania są podzielone xd
mega_sexy_hero napisał:
hm jako, że w twoich ulubionych anime widnieje D.gray-man to powinnas też zauważyć, że postać zero jest bardzo zerżnięta z allena walkera z tego własnie anime, sporo postaci jest tam ostro zerżniętych z innych anime dlatego jest to kolejny powód by go nie lubić
zarżniętych z dgm? ja tam nie widzę podobieństwa między Allenem a Zero, no fakt mają białe włosy ale nic poza tym tak samo Kaname nikogo mi nie przypomina z dgm, no może Yuuki jest podobna troche do Lenalee, ale w każdym anime trafia się wkurzająca laska.
No oglądałaś zakończenie 2 sezonu m.in. ja też i powiem że takie sb " końcówka" a tak ogólnie to jest super więc naprawdę polecam. Najlepsza postać która przypadła mi do gustu to Zero i Yuuki. Kaname był naprawdę dziwny chociaż zarazem słodki
Pamiętam jak kiedyś się tym zachwycałam jeny, moje pierwsze anime ^^
A teraz, cóż kompletnie nic nie pamiętam tylko głównych bohaterów: Yuki, Zero, Kaname i kogo wybrała - nic więcej
Ale jak już mówiłam to było pierwsze anime więc jakiś sentyment do tego anime mam.
Racja, zakończenie było okropne. Wiem, że ostatni odcinek anime nie zawsze musi być zgodny z moimi oczekiwaniami, ale to już lekka przesada. Ogólnie anime należy do moich ulubionych. Co do postaci, spodobały mi się. Z początku trochę nie pasował mi Kaname, ale z czasem przyzwyczaiłam się. A co do trzeciej serii, nic o tym dotychczas nie słyszałam, ale bardzo bym chciała objerzeć. Dowiedzieć się jak dalej potoczyły się losy Yuki, Kaname i Zero.