Nie ma co ukrywaæ, ka¿dy siê czego¶ boi, jedni bardziej drudzy mniej.
Ja jak na razie mogê powiedzieæ, ¿e mam arachnofobiê (ba, kiedy¶ to ja siê nawet zdjêcia paj±ka przestraszy³am xD). Co jeszcze? Z fobii ju¿ nic, jednak¿e jestem nie¶mia³a co za tym idzie boje siê spotkania z nowymi lud¼mi (mowa tu równie¿ o tych poznanych przez internet), choæ mimo wszystko próbujê jako¶ siê prze³amaæ.
A jak u was wygl±da sytuacja?
... jak na razie nie odkry³am u siebie ¿adnej fobii ani jakiego¶ wiêkszego strachu przed czym¶ konkretnym ;D wiêkszo¶æ robaczków lubiê a reszty po prostu nie lubiê ale jako¶ specjalnie siê ich nie bojê... jedynie czego szczególnie nie lubiê to brzêcz±ce, lataj±ce stworzenia xD mog± sobie lataæ ale nie brzêczeæ xD
Powiem tak, tylko g³upiec siê nie boi. Ja mo¿e, a¿ takich fobii, czy strachów do konkretnych rzeczy nie odczuwam, ale zawsze cholernie ba³em siê braku akceptacji w nowym ¶rodowisku.
Ja mam tak ze wiekszosc moich lekow staram sie przezwyciezyc i je wyeliminowac. Kiedys balem sie spotkania z moimi bliskimi zmar³ymi i ogólnie ze zmar³ymi. Chyba trauma z dzieciñstwa kiedy to mi sie wydawa³o ¿e "co¶ zauwa¿y³em" xD Teraz chyba chcia³bym zeby do takiego spotkania dosz³o. I tak naprawde zosta³ mi tylko stach przed ¶mierci±, ¿e to sie stanie tak nagle i nie bêde mia³ czasu sie przygotowac i zmieniæ.
Ostatnio edytowany przez Sokuryo (2012-07-30 07:40:12)
Moj± najwiêksz± fobi±, mo¿e to ¶mieszne i oh zaraz pewnie mnóstwo osób napisze to samo, ale s± klauny. Id±c do cyrku i widz±c owe kolorowe ludki wychodzi³am natychmiast, nawet widz±c je na filmach zamykam oczy. Po prostu s± przera¿aj±ce. Te ich u¶miechy i spojrzenie co idzie za Tob±. Tak samo pajacyki...zaliczaj± siê do tego.
Poza tym bojê siê burzy...po prostu mam traumê po jednej, która przesz³a przez moje miasto, gdy by³am ma³a.
Arachnofobia, ale tylko je¶li chodzi o du¿e paj±ki, takie zwyk³e z chudymi nó¿kami zazwyczaj kapciem trzaskam.
No i nigdy nie wejdê w ciasne i zamkniête miejsce. Nie wiem, po prostu czujê, ¿e co¶ siê tam czai...albo, ¿e nie wyjdê z niego. Trochê tego jest, ale có¿ zale¿y kto mia³ jakie dzieciñstwo :P
Ale i tak najbardziej bojê siê klaunów
ja do pewnego momentu (mo¿e do 5-6 lat) ba³am siê wody, jak tylko widzia³am basen, jezioro czy morze momentalnie zanosi³am siê p³aczem a by³o tak dlatego ¿e jak mia³am jaki¶ roczek to wpad³am do takiego ma³ego oczka wodnego ;'D aczkolwiek teraz uwielbiam wszelkie zbiorniki wodne ;D
Ostatnio edytowany przez agacia20 (2012-07-30 10:24:58)
najbardziej bojê siê...
...najbardziej bojê siê, ¿e skoñcz± nadawaæ moje ulubione animce, oj bojê siê, bojê siê cholernie :c
OP niech se koñcz± ale jak mi kiedykolwiek skoñcz± HxH, Fairy Tail lub Toriko to zobacz± ¶wiate³ko w tunelu.
Ja mam lêk przed miejscami, gdzie jest ma³o ludzi, albo nie ma ich wcale. To jest straaaszneee T.T
I trochê bojê siê staro¶ci.
Zgadzam siê z marie to jest straszne jak nie ma z kim.pogadaæ, albo po¶miaæ siê. Ja bym ze¶wirowa³ w takim miejscu, a co do ¶mierci to siê nie bojê, poniewa¿ nie wierze w to, ¿e ona jest koñcem. Musi byæ co¶ pó¼niej i nie wierze w to, ¿e mog± nas czekaæ wieczne mêki.
Moje lêki? Hmm.. No to ten, tego.. bojê siê burzy T^T
Oczywi¶cie takim najwiêkszym lêkiem jest mo¿liwo¶æ stracenia osoby, która jest nam bliska.
Mam arachnofobiê... NIENAWIDZÊ NIENAWIDZÊ NIENAWIDZÊ paj±ków, co czêsto jest obiektem ¿artów (a raczej by³o jeszcze w gimbazie) bo piszcz±cy ch³opak na widok nawet malutkiego paj±czka chyba jest nieco komiczny. Mam jeszcze... Hemofobiê.
Nalezê do osób, które posiadaj± dosyæ du¿o fobii i lêków.
Bojê siê wysoko¶ci i wojen. Mo¿e nie do koñca wojen, ale miewam wra¿enia, ¿e s³yszê wybuchy i zaczynam p³akaæ. Strasznie przera¿a mnie ciemno¶æ mimo i¿ 16 lat mam. Potrafiê widzieæ w ciemno¶ci postaci, s³yszeæ kroki, krzyki, pêkaj±ce szk³a, d¼wiêki upadaj±cych przedmiotów. Do tego nic z tego nie dzieje siê naprawdê. Wtedy ogarnia mnie parali¿ i d³ugo nie potrafiê zapanowaæ nad swoim czasem ani nad tym, ¿e potrafiê wtedy siê pop³akaæ. A wiêc z powodu strachu przed ciemno¶ci± bojê siê zasn±æ gdy¿ ci±gle mam wra¿enie, ¿e zaraz kto¶ przejdzie siê po korytarzu z no¿em i za¼ga mnie przez sen. Bojê siê równie¿ gwa³cicieli, ludzi w ciemnych zau³kach, ¶mierci, g³êbokiej wody, paj±ków, zemdlenia i ¶pi±czki. Oraz trupów zwierz±t.
To chyba tyle.
Ostatnio edytowany przez Alsashic (2012-11-14 21:10:50)
Trochê tego jest... A ostatnio dochodzi coraz wiêcej, có¿ poradziæ. Zacznê od tych s³abszych:
lêk przed wod±(mo¿e byæ spowodowany tym, ¿e nauczyciel, który mnie uczy³ p³ywaæ gdy by³am ma³a, pu¶ci³ mnie nagle i prawie siê utopi³am), przed wszelkiego rodzaju robactwem, nie wiem czemu, przed owadami(g³ównie osy i pszczo³y), bólem(tym podczas ¶mierci), zatrzymaniem siê mojego serca(czêsto mi siê to zdarza, (mam chorobê serca) a najczê¶ciej w nocy, mój umys³ sam stwarza jakby tak± ,,iluzjê" przez któr± zdaje mi siê, i¿ moje serce nie bije), zapomnieniem, jak siê oddycha(podobna sprawa). I tu raczej taka ¶rednia fobia - przed ciemno¶ci±. Widzê w niej co¶, co nie istnieje(np, dziwny mê¿czyzna lub koty), s³yszê kroki, ró¿ne odg³osy, czujê siê obserwowana i s³yszê czyje¶ g³osy, nak³adaj±ce siê na siebie. Czêsto, gdy zbyt d³ugo przebywam w ciemno¶ci, po prostu zaczynam panikowaæ.
No i przejdê teraz do tych najsilniejszych - fobia szkolna i spo³eczna. Szkoln± mam od przedszkola, spo³eczn± od 4 klasy podstawówki. A¿ sama sobie siê dziwiê, ¿e to tak pó¼no zauwa¿y³am. No có¿... objawów raczej tu nie napiszê, nie ma szans. Powiem tylko, ¿e nie dajê rady chodziæ ju¿ do szko³y, choæbym jak bardzo siê zmusza³a.
Koniec. .o.
jest kilka rzeczy których szczerze nienawidzê.
-meduzy
-zastrzyki (wszystko to co zadaje mi ból przez uk³ucie, przy badaniu alergicznym my¶la³am ze zejdê)
-Moja najgorsza obawa,które odejdzie wraz z nadej¶ciem drugiej po³owy maja... czyli obawa przed niezdanym polskim. Nigdy nie by³am w tym dobra. Strach pomy¶leæ, ¿e takie co¶ mo¿e mi przekre¶liæ wymarzon± politechnikê >.<
Ja siê bojê tylko dentystki
i jak ma³y by³em do te¿ Buki z muminków